NIVE Controllerscongres 2019

Het netwerkcongres dat inspireert!

Op 16 april 2019 organiseren wij voor de zesde keer het NIVE Controllerscongres! Het jaarlijks terugkerend congres biedt een grote diversiteit aan sprekers en workshops en brengt je kennis, inspiratie en netwerkmogelijkheden.

Meer weten of direct aanmelden?

Het programma

08.30 uur – 09.30 uur: Ontvangst

09.30 uur – 09.45 uur: Opening door dagvoorzitters Bert Gadellaa en Hidde van der Wal

09.45 uur – 11.00 uur: Masterclass van Ruud Veltenaar

11.00 uur – 11.20 uur: Korte break

11.20 uur – 12.10 uur: Sessie 1: Kennissessie / Powersessie / Controllerscafé

12.10 uur – 13.10 uur: Lunch

13.10 uur – 14.00 uur: Sessie 2: Kennissessie / Powersessie / Controllerscafé

14.00 uur – 14.20 uur: Korte break

14.20 uur – 15.10 uur: Sessie 3: Kennissessie / Powersessie / Controllerscafé

15.10 uur – 15.30 uur: Korte break

15.30 uur – 16.30 uur: Urgert en van Deudekom: Hoe word ik succesvoller dan mijn collega?

16.30 uur – 17.30 uur: Afsluiting & Borrel

Praktische informatie

Plenaire sessies

Een plenaire sessie is een sessie waarvoor alle deelnemers worden uitgenodigd. Deze sessies worden gegeven in de theaterzaal van het Gooiland theater en dienen voornamelijk ter inspiratie.

Eerste spreker: Ruud Veltenaar

Wereld in transformatie naar de volgende fase in onze beschaving 

Afsluitende sprekers: Urgert en Van Deudekom

In ‘Hoe word ik succesvoller dan mijn collega’s?’ wordt besproken welke factoren iemand succesvoller maken dan een ander.

Lees meer over de sessies.

Ruud Veltenaar

Wereld in transformatie naar de volgende fase in onze beschaving.

Als filosoof, trendwatcher en TEDx spreker zet Ruud mensen aan het denken over hun eigen toekomst in een snel transformerende wereld. Hij is een talent in het vertalen van trends en ontwikkelingen naar de impact op ons leven en werk. In deze context inspireert Ruud zijn publiek en stimuleert hij persoonlijk leiderschap, innovatief en sociaal ondernemerschap en authenticiteit. Nieuwe inzichten, dogma’s en belemmerende overtuigingen worden kritisch en feitelijk beschouwd. Met een heldere visie en duidelijke agenda voor de toekomst, houdt hij zijn publiek een spiegel voor en creëert hij beweging en actie.

Ben jij klaar voor de toekomst en in staat om ook in turbulente tijden het verschil te blijven maken?

Urgert en Van Deudekom

In ‘Hoe word ik succesvoller dan mijn collega’s?’ wordt besproken welke factoren iemand succesvoller maken dan een ander.

Iedereen wil succesvol worden en er zijn vele boeken/cursussen over verschenen. Rob en Joep keken naar de wetenschap achter succes. Wat zijn de voorwaarden waaronder je succesvol kan worden? Middels humoristische foto’s, filmpjes en experimenten leggen zij het publiek vragen voor die gebaseerd zijn op de harde wetenschap achter succes. Humor met inhoud op niveau. En gegarandeerd 100% tjakkavrij!

De programma’s van Urgert & Van Deudekom zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten die de heren met behulp van filmpjes, fotovragen en experimenten op humoristische en interactieve wijze presenteren. Wat je mag verwachten: topamusement met een stevige inhoudelijke bodem.

Kennissessies / Powersessies / Controllerscafé

Kennissessies

 • Creatieve verslaggeving ontmaskerd
 • De 3e digitale revolutie
 • TRIPLE C: Cyber Crime Control!

Powersessies (interactieve workshops)

 • Powerpitchen, overtuigen in één minuut
 • Betere besluitvorming door betere adviezen
 • Integriteitsworkshop

Controllerscafé 

In het controllerscafé gaan de dagvoorzitters Bert Gadellaa en Hidde van der Wal in debat met aanwezigen over actuele relevante trends en ontwikkelingen.

Het debat zal worden verlevendigd met gasten, hetzij sprekers op het congres, hetzij genodigden uit de wereld van financieel-economisch management die in het café aan tafel worden uitgenodigd om met alle aanwezigen de discussie aan te gaan.

Klik hier voor inhoudelijke informatie over de sessies.

 

Kennissessies / Powersessies / Controllerscafé

Kennissessies

 • Creatieve verslaggeving ontmaskerd, gegeven door Stefan Betting.
  • In deze sessie wordt uiteen gezet wat het verschil is tussen resultaatsturing en resultaatmanipulatie door stil te staan bij uiteenlopende verschijningsvormen van technieken van creative accrual accounting en creative cash flow accounting, tevens komen voorbeelden hoe deze technieken te ontdekken aan de orde.
 • De 3e digitale revolutie, gegeven door Henk Vlootman & Michiel Rozema
  • Controllers informeren over de business veranderingen door het inzetten van Business Intelligence gereedschappen. Deze gereedschappen zorgen voor flexibele en snellere analyses en daarmee voor andere inzichten door de gehele organisatie. Het doel van deze sessie is om controllers na te laten denken over de veranderingen waar de business mee wordt geconfronteerd. Na de introductie van de Personal Computer en het internet staat de business aan de vooravond van de volgende revolutie: de introductie van big data in de dagelijkse business processen.
 • TRIPLE C: Cyber Crime Control!, gegeven door Kevin Morssink (Ethical hacker) en Theunis Kloosterman (Forensic Financial Investigator) van E11EVEN B.V.
  • We schetsen het profiel van een cybercrimineel. Wij leggen uit wat de ontwikkelingen zijn anno 2019 ten aanzien van cybercrime en hoe belangrijk het is om in control te zijn. Niet in control betekent dat risico’s zich kunnen openbaren, elk moment op elke plek. De sessie draagt positief bij aan de kennis en het bewustzijn van de controller op dit thema zodat de risico’s kunnen worden geïdentificeerd en maatregelen kunnen worden getroffen.

Powersessies (interactieve workshops)

 • Powerpitchen, gegeven door Nathalie Mangelaars (eigenaresse van Pitch Academy)
  • Als controller heb je essentiële informatie in handen om de organisatie verder te helpen. Maar, hoe kom je tot de kern en zorg je dat de ander écht naar jouw boodschap luistert? In deze interactieve sessie leer je hoe je jouw boodschap kunt verpakken in een kort en krachtige pitch, zonder dat jij je authenticiteit verliest.
 • Betere besluitvorming door betere adviezen, gegeven door Freerk Teunissen (communicatietrainer)
  • Betere besluitvorming door betere adviezen. De deelnemer maakt kennis met wetenschappelijke inzichten over besluitvorming en beïnvloeding en vertaalt die direct naar de eigen praktijk. Binnen tien minuten ben je aan het adviseren.
 • Integriteitsworkshop, gegeven door Theo Quaijtaal (directeur etiQs Integrity Services)
  • Controllers spelen een belangrijke rol in het bevorderen van de integriteit van de organisatie. Ze zijn het geweten van de organisatie waarvoor zij werkzaam zijn. Deze workshop is een zorgvuldigheidstoets voor jouw eigen handelen en verrijken je met ervaringen van jouw financiële collega’s die met mogelijk dezelfde vragen worstelen. Heb jij de moed om nee te zeggen, om lastige kwesties aan de kaak te stellen, om impopulaire maatregelen te nemen, om gevoelige zaken te agenderen? Hoe doe je dat? Hoe doen jouw collega’s dat?

Controllerscafé, gegeven door Bert Gadella en Hidde van der Wal.

In het controllerscafé gaan Bert en Hidde in debat met aanwezigen over actuele relevante trends en ontwikkelingen. Het debat zal worden verlevendigd met gasten, hetzij sprekers op het congres, hetzij genodigden uit de wereld van financieel-economisch management die in het café aan tafel worden uitgenodigd om met alle aanwezigen de discussie aan te gaan.

Het café is de ontmoetingsplaats tijdens het congres voor deelnemers, sprekers, genodigden en de dagvoorzitters om verschillende aspecten van het vak van controller in de schijnwerper van een pittig debat te zetten: in hoog tempo, inhoud plus praktijk, nieuwe inzichten, direct toepasbaar, super enthousiast, bevlogen en interactief.

Wees erbij, doe mee en laat je verrassen als je durft. Wij dagen je uit!

Uitleg over de verschillende keuzesessies

Kennissessie

Een kennissessie is een sessie waarvoor je kunt kiezen tijdens één van de drie keuzesessierondes. Deze sessie zorgt voor (extra) kennis en inzicht over een bepaald onderwerp en duurt 50 minuten. Je kunt kiezen uit drie verschillende onderwerpen.

Powersessie

Een powersessie is een sessie waarvoor je kunt kiezen tijdens één van de drie keuzesessierondes. Tijdens een powersessie staan vaardigheden centraal en ga je actief aan de slag om deze (nieuwe) vaardigheden te trainen. Deze sessie wordt georganiseerd voor maximaal 30 personen en duurt 50 minuten. Je kunt kiezen uit drie verschillende onderwerpen.

Controllerscafé 

In het controllerscafé gaan de dagvoorzitters Bert Gadellaa en Hidde van der Wal in debat met aanwezigen over actuele relevante trends en ontwikkelingen.

Het debat zal worden verlevendigd met gasten, hetzij sprekers op het congres, hetzij genodigden uit de wereld van financieel-economisch management die in het café aan tafel worden uitgenodigd om met alle aanwezigen de discussie aan te gaan.

De sprekers op het NIVE Controllerscongres 2019

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van NIVE Opleidingen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, productaanbod, aanbiedingen en ontvang tips & tricks van docenten.

Plan een adviesgesprek