Ontvang €1000,- opleidingsbudget van de overheid via het STAP-budgetLees hier meer over de regeling

HOFAM Update

Actualiseer je verworven HOFAM kennis en vaardigheden

De ontwikkelingen in de markt gaan snel. Het is voor jou, als financieel professional, van belang om je kennis en competenties continu te actualiseren en te verdiepen. De HOFAM Update is daar een goed programma voor.

Na het behalen van je HOFAM-diploma heb je de QC-titel tot Qualified Controller verkregen. Met de cursus HOFAM Update geef je jouw QC-titel een passend vervolg. De cursus biedt je de mogelijkheid om kennis en praktijkervaringen met collega-controllers en HOFAM-docenten te delen en je voordeel te doen met hun inzichten. Het programma is ontwikkeld in samenwerking met de docenten van de HOFAM opleiding. Relevante actualiteiten op verschillende hoofdgebieden van de controllersopleiding komen aan bod.

De onderwerpen die worden behandeld, zijn:

 • Business Modellen vanuit duurzaam perspectief
 • Technologische ontwikkelingen
 • Ethisch handelen
 • Governance, Risk & Compliance

De cursus kan tevens als keuzevak worden ingezet voor de HOFAM deelnemers die daar nog recht op hebben.

 

Meer weten of direct aanmelden?

Over de HOFAM Update

Na het behalen van je HOFAM-diploma heb je de QC-titel tot Qualified Controller verkregen. Met de cursus HOFAM Update geeft je jouw QC-titel een passend vervolg. De cursus biedt je de mogelijkheid om kennis en praktijkervaringen met collega-controllers en HOFAM-docenten te delen en je voordeel te doen met hun inzichten. Het programma is ontwikkeld in samenwerking met de docenten van de HOFAM opleiding. Relevante actualiteiten op verschillende hoofdgebieden van de controllersopleiding komen aan bod.

Programma

Dag 1: Business Modellen vanuit duurzaam perspectief door Esther Blom

Duurzaam ondernemen: is het een trend, een kans of kunnen we er simpelweg niet meer onderuit? Er zijn verschillende beweegredenen om duurzame ondernemende initiatieven te ontplooien, zowel binnen het bedrijfsleven als bij NGO’s of de overheid. Tijdens deze module wordt aan de hand van verschillende praktische modellen het fenomeen duurzaam ondernemen onder de aandacht gebracht.

Dag 2: Technologische ontwikkelingen door Marinda van Harskamp

Technologische Ontwikkelingen gaat over het toepassen van moderne technologieën als middel voor het beschikbaar maken van betrouwbare en relevante bestuurlijke informatie van de organisatie. In de ochtend gaan we aan de slag metiInformatievoorziening en ICT Systeemarchitectuur. In de middag gaat het over het inrichten van het informatievoorzieningsproces en Digital Finance, Robotics en AI.

Dag 3: Business Ethics (ochtend) en Governance & Risk Management (middag) door Harold Hassink

Of het nu gaat om de bankenwereld, de accountancy, woningcorporaties of multinationals (Volkswagen): ethisch gedrag kan het verschil betekenen tussen waardecreatie of –vernietiging.

Door een strategische en risicobril zal worden gekeken naar de wijze waarop organisaties een business ethics framework kunnen opzetten en naleving kan worden geborgd. In het bijzonder gaat het daarbij om de rol en verantwoordelijkheid van de finance kolom in organisaties. Als vertrekpunt worden de wereldwijde standaarden op het terrein genomen.

Wil je meer weten over de inhoud van het programma? Download dan onze brochure.

Programma

Praktische informatie

Praktische Informatie

Prijs: € 2.295,- (excl. btw)

Looptijd: 3 dagen van 10.00 – 17.00 uur.

PE-punten: 18

Niveau: hbo+

Locatie: Utrecht

Doelgroep: De HOFAM Update is toegankelijk en relevant voor alle financials die tenminste post-HBO werk en denkniveau hebben. Het programma is bedoeld voor (Qualified) Controllers die hun kennisniveau willen actualiseren en verdiepen.

Docenten: De cursus HOFAM Update wordt verzorgd door zowel ervaren docenten die zijn verbonden aan de opleiding Qualified Controller HOFAM als andere vakexperts op het gebied van finance en control.

STAP-budget

Je kunt voor deze opleiding een vergoeding aanvragen van maximaal € 1.000 per jaar. Deze vergoeding van de overheid heet het STAP-budget. Met het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen om zo jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Vraag de subsidie op tijd aan, minimaal 4 weken voor de start van de opleiding. Lees meer over het STAP-budget en hoe je deze vergoeding moet aanvragen.

Lees meer

Studieadvies

Studieadvies

Wil jij meer weten over deze cursus? Bel met onze studieadviseur of plan vrijblijvend een adviesgesprek in.

Meer weten of direct aanmelden?

NIVE Controllerscongres 2022

Toch op zoek naar iets anders?

Wil jij het verschil maken in je organisatie? Vergroot je meerwaarde en doe de HOFAM opleiding tot Qualified Controller (QC). Benieuwd naar het programma? Wij vertellen je graag meer tijdens een van onze informatiebijeenkomsten.

 • Vergroot je meerwaarde voor nu en de toekomst.
 • Beslissers met passie overtuigen van jouw visie en ideeën.
 • Speel een (pro-)actieve rol bij het ontwikkelen van de lange termijn bedrijfsstrategie.
 • Beheers de verschillende disciplines en processen binnen de organisatie en zie de verschillende belangen.
 • Volledig Nederlandstalig
 • Slagingspercentage: 95%

Meer nog dan van financial controllers wordt van business controllers verwacht dat zij proactief zijn, vooruit kijken, strategisch denken, de huidige waarde propositie en strategische positionering ter discussie durven te stellen om zo een bijdrage te leveren aan de continuïteit en het toekomstig succes van de onderneming. Tijdens de 3-daagse cursus Controller als strategisch business partner worden aan de hand van cases van bekende organisaties maar ook van de eigen organisatie van de deelnemers theoretische inzichten gepresenteerd en toegepast.

 • Benader organisatievraagstukken vanuit strategisch perspectief.
 • Schrijf een visiedocument over de strategie en de implementatie ervan in je eigen organisatie.
 • Weet kansen en risico’s op waarde te schatten en in te bedden
 • Weet het verschil te maken met jouw advies

Plan een adviesgesprek