HOFAM Update

Actualiseer je verworven HOFAM kennis en vaardigheden

De ontwikkelingen in de markt gaan snel. Het is voor jou, als financieel professional, van belang om jouw kennis en competenties continu te actualiseren en te verdiepen. De HOFAM update is daar een goed programma voor.

In februari 2020 gaat de vernieuwde HOFAM van start. Daarmee zullen we ook het HOFAM Update programma vernieuwen. In het najaar van 2020 gaat een HOFAM Update van start die aansluit op de vernieuwde HOFAM.

Ben jij benieuwd naar het programma? Houd dan onze website in de gaten voor meer informatie. Wij zullen binnenkort het nieuwe programma lanceren.

Over de HOFAM Update

Na het behalen van je HOFAM-diploma heb je de titel Qualified Controller (QC) verkregen. Met de cursus HOFAM update geeft je jouw QC-titel een passend vervolg. De cursus biedt je de mogelijkheid om kennis en praktijkervaringen met collega-controllers en HOFAM-docenten te delen en je voordeel te doen met hun inzichten. Het programma is ontwikkeld in samenwerking met de docenten van de HOFAM opleiding. Relevante actualiteiten op verschillende hoofdgebieden van de controllersopleiding komen aan bod.

Ben jij benieuwd naar het programma? Houd dan onze website in de gaten voor meer informatie. Wij zullen binnenkort het nieuwe programma lanceren.

Programma

In 2020 gaat een compleet vernieuwd programma van start!

Ben jij benieuwd naar het programma? Houd dan onze website in de gaten voor meer informatie. Wij zullen binnenkort het nieuwe programma lanceren.

Programma

Dag 1

Bestuurlijke informatievoorziening / Administratieve Organisatie

De ontwikkelingen op het vakgebied BIV/AO zijn niet meer los te denken van automatisering. Je verkrijgt de nieuwste inzichten in Management Control op het gebied van ICT. Ontwikkelingen, mogelijkheden en moeilijkheden op het gebied van XBRL, Business Intelligence, Cloud Computing en informatiebeveiliging.

Praktisch onderhandelen voor financials

Elke dag heb je te maken met veel verschillende partijen, zoals collega’s, leidinggevenden, banken, accountants, adviseurs en de belastingdienst. Hoe haal je als financial meer uit jouw gesprekken en onderhandelingen met behoud van de goede relatie? Hoe ga je om met en beïnvloed je factoren als spanning en emotie? Je leert verschillende communicatiestijlen gebruiken om zo jouw doel te bereiken.

Dag 2

Marketing accountability

De verbinding tussen marketing en financiën is een discussiepunt, en marketing accountability een veelbesproken onderwerp. Vaak is het lastig om de ontastbare waarde en daarmee het rendement van bijvoorbeeld het imago, de merkwaarde en klanttevredenheid op een effectieve manier meetbaar te maken. In één dag ben je volledig bijgepraat en krijg je praktische tips voor jouw organisatie.

Bedrijfsfinanciering

Hoe beheers ik in deze tijd mijn risico’s en kan ik mijn werkkapitaal verminderen? Sinds de bankencrisis in 2008 wordt heel anders omgegaan met bedrijfsfinanciering. Bankiers doen hun best om hun handelswijze uit te leggen en de ondernemer begrijpt de bankentaal vaak niet. Je verkrijgt onder andere praktische tips om bankkosten te besparen.

Dag 3

Externe verslaggeving

De wet- en regelgeving rondom de jaarrekening en het jaarverslag verandert voortdurend. Welke nieuwe regels en ontwikkelingen zijn op dit moment aan de orde en waarmee moet u in de toekomst rekening houden? Je actualiseert je kennis over verslaggevingsrichtlijnen en de IFRS.

Governance, Risk & Compliance

Bij Governance, Risk & Compliance gaat het om het zo effectief en efficiënt mogelijk organiseren van de samenwerking tussen de stafafdelingen die zich bezighouden met het beheersen van de vele risicocategorieën die de realisatie van de organisatiedoelstellingen bedreigen. Wat komt hierbij in de praktijk kijken en wat moet jouw organisatie voor elkaar hebben om de verwachtingen van de stakeholders goed te managen?

Praktische informatie

Praktische Informatie

Prijs: €1795,- (excl. btw)

Looptijd: 3 dagen van 10.00 – 17.00 uur.

PE-punten: 18

Niveau: bbo+

Locatie: Buitenplaats de Heiligenberg, Leusden

Doelgroep: De HOFAM Update is toegankelijk en relevant voor alle financials die tenminste post-HBO werk en denkniveau hebben. Het programma is bedoeld voor (Qualified) Controllers die hun kennisniveau willen actualiseren en verdiepen.

Docenten: De cursus HOFAM Update wordt verzorgd door zowel ervaren docenten die zijn verbonden aan de opleiding Qualified Controller HOFAM als andere vakexperts op het gebied van finance en control.

Studieadvies

Studieadvies

Wil jij meer weten over deze cursus? Bel met onze studieadviseur of plan vrijblijvend een adviesgesprek in.

Toch op zoek naar iets anders?

De HOFAM (QC) is de enige opleiding Business Controller in Nederland waarbij je werkt aan kennis, inzicht en vaardigheden. Het is een uitgebreide opleiding waarbij je financiële kennis verdiept, bedrijfskundige kennis verbreedt en je werkt aan professionele vaardigheden om te groeien tot een succesvolle business partner. Met deze opleiding behaal je de veelgevraagde QC-titel.

  • Word een volwaardig strategische gesprekspartner
  • Combinatie van financial control, business control en professionele vaardigheden
  • Leer van de beste vakspecialisten

Meer nog dan van financial controllers wordt van business controllers verwacht dat zij proactief zijn, vooruit kijken, strategisch denken, de huidige waarde propositie en strategische positionering ter discussie durven te stellen om zo een bijdrage te leveren aan de continuïteit en het toekomstig succes van de onderneming. Tijdens de 3-daagse cursus Controller als strategisch business partner worden aan de hand van cases van bekende organisaties maar ook van de eigen organisatie van de deelnemers theoretische inzichten gepresenteerd en toegepast.

  • Benader organisatievraagstukken vanuit strategisch perspectief.
  • Schrijf een visiedocument over de strategie en de implementatie ervan in je eigen organisatie.
  • Weet kansen en risico’s op waarde te schatten en in te bedden
  • Weet het verschil te maken met jouw advies

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van NIVE Opleidingen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, productaanbod, aanbiedingen en ontvang tips & tricks van docenten.

Plan een adviesgesprek