Ontvang €1000,- opleidingsbudget van de overheid via het STAP-budgetLees hier meer over de regeling

Digitalisering en Informatiemanagement: Proces en Architectuur

Ontwerp en optimaliseer informatiestromen

Vraag 10 Nederlanders naar hun mening over digitaliseren en je hoort 9 keer: te duur, te laat opgeleverd, te veel bugs. Toch kent iedereen voorbeelden van succesvol digitaliseren. Je betaalt via iDeal, je boekt een reis via Booking.com en de giftcard die je in een woonwarenhuis in Amsterdam koopt, kun je inwisselen in Moskou.

Bedrijven en overheden benutten de kansen van digitalisering. Maar organisaties kennen de voorwaarde voor succesvol digitaliseren: de financials zijn vanaf het begin betrokken. Waarom is dat een voorwaarde? Financials zitten op sleutelposities in organisaties. Financiële informatiestromen vormen de bloedtoevoer van de organisatie. Alleen als processen en systemen optimaal geïntegreerd zijn, werken automatisering en digitalisering.

Ontwikkel als financial de vaardigheden om informatietechnologie in te zetten voor bestuurlijke informatievoorziening. Zorg voor verbinding met de business, stel de juiste vragen en bepaal de kaders.

Startgarantie: 24 januari 2023

Voor wie is de module Digitalisering en Informatiemanagement: Proces en Architectuur bedoeld?

De module is bedoeld voor financials met minimaal 5 jaar werkervaring in een financiële functie. Verder heb je een of meer van de volgende opleidingen gevolgd:

 • Een financiële opleiding op hbo-niveau
 • Een opleiding financieel management op wo-niveau
 • HOFAM of een andere post-hbo opleiding op financieel-economisch terrein

Praktische informatie

Praktische informatie

Prijs

De kosten voor deze leergang bedragen:

 • Investering € 2.680,-
 • Accommodatiekosten: € 300,-
 • Examenkosten: € 310,-
 • Prijzen zijn exclusief btw

Privé-personen en niet btw-plichtige organisaties kunnen deze opleiding ook vrijgesteld van btw afnemen. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Duur: 6 dagen
Studiebelasting: 6 – 8 uur per week en contacturen
PE-punten: 32
Niveau: Hbo
Locatie: Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Zwolle en Eindhoven

STAP-budget

Je kunt voor deze opleiding een vergoeding aanvragen van maximaal € 1.000 per jaar. Deze vergoeding van de overheid heet het STAP-budget. Met het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen om zo jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Vraag de subsidie op tijd aan, minimaal 4 weken voor de start van de opleiding. Lees meer over het STAP-budget en hoe je deze vergoeding moet aanvragen.

Lees meer

Na het afronden van deze leergang:

 • hebben termen als IT-architectuur, big data, cloud, security, privacy en kwaliteitskenmerken van IT-systemen geen geheimen meer voor je
 • ben je in staat om financiële processen zo te beschrijven en te optimaliseren dat ze optimaal aansluiten bij (de keuze voor) IT-systemen
 • ben je in staat om IT-systemen te beoordelen, te koppelen en aan te (laten) passen

Programma

In de module Digitalisering en Informatiemanagement: Proces en Architectuur komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Verandermanagement
 • Digitale ecosystemen
 • Procesoptimalisatie met Leanmanagement

Opdracht en certificaat

Je sluit de module af met een individuele schriftelijke opdracht waarin de je opgedane inzichten en handvatten hebt weten te vertalen naar een concrete casus in je organisatie, of de casus die beschikbaar is gesteld door NIVE Opleidingen.

Na afronding van de module ontvang je een certificaat als bewijs van deelname.

Bovendien behaal je de Orange Belt als onderdeel van Procesoptimalisatie met Lean Management.

Studieadvies

Studieadvies

Heb je een andere vooropleiding en ben je geïnteresseerd? Neem dan voor informatie en mogelijkheden contact op met onze studieadviseur Mieke Opdam. Contactgegevens staan onderaan deze pagina.

Deelnemer aan het woord

Plan een adviesgesprek