NIVE Controllerscongres 2020

Het netwerkcongres dat inspireert!

Op 16 april 2020 vindt voor de zevende keer het NIVE Controllerscongres plaats! Wil je weten wat je te wachten staat als toekomstbestendige controller? Kom dan naar deze geheel verzorgde dag met inspirerende sprekers. Stel zelf je persoonlijke programma samen uit diverse inspirerende kennissessies en interactieve powersessies. Bovendien zijn er uitgebreide netwerkmogelijkheden met de ruim 250 deelnemers.

Inschrijven voor het congres kan vanaf oktober.

Meer weten of direct aanmelden?

De sprekers op het NIVE Controllerscongres 2020

Momenteel zijn wij het programma voor 2020 aan het samenstellen. Houd de site in de gaten voor meer informatie over de sprekers!

Het programma

Wij zullen in 2020 een fileformule hanteren. Dat betekent dat wij de programmatijden zo aanpassen dat je 2x na de file kunt gaan rijden. Wij zullen in de ochtend om 10.30 uur starten met de inloop. Het dagprogramma begint om 11.00 uur en wij zullen de dag afronden om 18.00 uur, waarna we afsluiten met eten en een borrel.

Wat kun je verwachten?

 • Inspirerende sprekers (momenteel bezig met het samenstellen van het programma)
 • Ruim 250 vakgenoten
 • Zelf je persoonlijke programma samenstellen uit inspirerende kennissessies en interactieve powersessies
 • 6 PE-punten
 • Korting voor NIVE-alumni en -studenten

Praktische informatie

Plenaire sessies

Een plenaire sessie is een sessie waarvoor alle deelnemers worden uitgenodigd. Meer informatie over de plenaire sprekers maken wij later bekend.

Ruud Veltenaar

Wereld in transformatie naar de volgende fase in onze beschaving.

Als filosoof, trendwatcher en TEDx spreker zet Ruud mensen aan het denken over hun eigen toekomst in een snel transformerende wereld. Hij is een talent in het vertalen van trends en ontwikkelingen naar de impact op ons leven en werk. In deze context inspireert Ruud zijn publiek en stimuleert hij persoonlijk leiderschap, innovatief en sociaal ondernemerschap en authenticiteit. Nieuwe inzichten, dogma’s en belemmerende overtuigingen worden kritisch en feitelijk beschouwd. Met een heldere visie en duidelijke agenda voor de toekomst, houdt hij zijn publiek een spiegel voor en creëert hij beweging en actie.

Ben jij klaar voor de toekomst en in staat om ook in turbulente tijden het verschil te blijven maken?

Urgert en Van Deudekom

In ‘Hoe word ik succesvoller dan mijn collega’s?’ wordt besproken welke factoren iemand succesvoller maken dan een ander.

Iedereen wil succesvol worden en er zijn vele boeken/cursussen over verschenen. Rob en Joep keken naar de wetenschap achter succes. Wat zijn de voorwaarden waaronder je succesvol kan worden? Middels humoristische foto’s, filmpjes en experimenten leggen zij het publiek vragen voor die gebaseerd zijn op de harde wetenschap achter succes. Humor met inhoud op niveau. En gegarandeerd 100% tjakkavrij!

De programma’s van Urgert & Van Deudekom zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten die de heren met behulp van filmpjes, fotovragen en experimenten op humoristische en interactieve wijze presenteren. Wat je mag verwachten: topamusement met een stevige inhoudelijke bodem.

Kennissessies / Powersessies / Controllerscafé

Meer informatie over de keuzesessies maken wij later bekend.

Kennissessies / Powersessies / Controllerscafé

Kennissessies

 • Creatieve verslaggeving ontmaskerd, gegeven door Stefan Betting.
  • In deze sessie wordt uiteen gezet wat het verschil is tussen resultaatsturing en resultaatmanipulatie door stil te staan bij uiteenlopende verschijningsvormen van technieken van creative accrual accounting en creative cash flow accounting, tevens komen voorbeelden hoe deze technieken te ontdekken aan de orde.
 • De 3e digitale revolutie, gegeven door Henk Vlootman & Michiel Rozema
  • Controllers informeren over de business veranderingen door het inzetten van Business Intelligence gereedschappen. Deze gereedschappen zorgen voor flexibele en snellere analyses en daarmee voor andere inzichten door de gehele organisatie. Het doel van deze sessie is om controllers na te laten denken over de veranderingen waar de business mee wordt geconfronteerd. Na de introductie van de Personal Computer en het internet staat de business aan de vooravond van de volgende revolutie: de introductie van big data in de dagelijkse business processen.
 • TRIPLE C: Cyber Crime Control!, gegeven door Kevin Morssink (Ethical hacker) en Theunis Kloosterman (Forensic Financial Investigator) van E11EVEN B.V.
  • We schetsen het profiel van een cybercrimineel. Wij leggen uit wat de ontwikkelingen zijn anno 2019 ten aanzien van cybercrime en hoe belangrijk het is om in control te zijn. Niet in control betekent dat risico’s zich kunnen openbaren, elk moment op elke plek. De sessie draagt positief bij aan de kennis en het bewustzijn van de controller op dit thema zodat de risico’s kunnen worden geïdentificeerd en maatregelen kunnen worden getroffen.

Powersessies (interactieve workshops)

 • Powerpitchen, gegeven door Nathalie Mangelaars (eigenaresse van Pitch Academy)
  • Als controller heb je essentiële informatie in handen om de organisatie verder te helpen. Maar, hoe kom je tot de kern en zorg je dat de ander écht naar jouw boodschap luistert? In deze interactieve sessie leer je hoe je jouw boodschap kunt verpakken in een kort en krachtige pitch, zonder dat jij je authenticiteit verliest.
 • Betere besluitvorming door betere adviezen, gegeven door Freerk Teunissen (communicatietrainer)
  • Betere besluitvorming door betere adviezen. De deelnemer maakt kennis met wetenschappelijke inzichten over besluitvorming en beïnvloeding en vertaalt die direct naar de eigen praktijk. Binnen tien minuten ben je aan het adviseren.
 • Integriteitsworkshop, gegeven door Theo Quaijtaal (directeur etiQs Integrity Services)
  • Controllers spelen een belangrijke rol in het bevorderen van de integriteit van de organisatie. Ze zijn het geweten van de organisatie waarvoor zij werkzaam zijn. Deze workshop is een zorgvuldigheidstoets voor jouw eigen handelen en verrijken je met ervaringen van jouw financiële collega’s die met mogelijk dezelfde vragen worstelen. Heb jij de moed om nee te zeggen, om lastige kwesties aan de kaak te stellen, om impopulaire maatregelen te nemen, om gevoelige zaken te agenderen? Hoe doe je dat? Hoe doen jouw collega’s dat?
 • Persoonlijk leiderschapsworkshop: What’s your Ikigai?
  • In een tijd waarin verandering de constante is, is het goed als professional te weten, wat je talenten zijn, wat je passie is, wat de markt vraagt en waar jij als professional extra waarde kunt toevoegen. Kun jij al antwoord geven op deze vragen? Nee? Schrijf je dan in voor deze interactieve workshop!
   Tijdens deze de workshop word je meegenomen in de theorie van ‘Ikigai’, wat dit in zijn algemeenheid is en wat je er mee kunt in het bijzonder. Het zet aan tot nadenken en vanuit de interactie kom je tot (nieuwe)inzichten over jezelf als professional, waardoor je langer, succesvoller en vitaler uw vak kunt blijven uitoefenen. Na het volgen van deze workshop heb je meer kennis over je eigen talenten, je passie en welke waarde jij nog meer kunt toevoegen binnen je bedrijf of aan je opdrachtgevers. Ervaar je meer persoonlijk leiderschap waarmee je pro-actiever kunt zijn. Een Win-Win waarmee je duurzaam inzetbaar bent voor nu….en in de toekomst!

Controllerscafé, gegeven door Bert Gadella en Hidde van der Wal.

In het controllerscafé gaan Bert en Hidde in debat met aanwezigen over actuele relevante trends en ontwikkelingen. Het debat zal worden verlevendigd met gasten, hetzij sprekers op het congres, hetzij genodigden uit de wereld van financieel-economisch management die in het café aan tafel worden uitgenodigd om met alle aanwezigen de discussie aan te gaan.

Het café is de ontmoetingsplaats tijdens het congres voor deelnemers, sprekers, genodigden en de dagvoorzitters om verschillende aspecten van het vak van controller in de schijnwerper van een pittig debat te zetten: in hoog tempo, inhoud plus praktijk, nieuwe inzichten, direct toepasbaar, super enthousiast, bevlogen en interactief.

Wees erbij, doe mee en laat je verrassen als je durft. Wij dagen je uit!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van NIVE Opleidingen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, productaanbod, aanbiedingen en ontvang tips & tricks van docenten.

Plan een adviesgesprek