NIVE Controllerscongres 2021

Digital Finance: van kans naar kracht

Wil je weten wat je te wachten staat als toekomstbestendige controller? Kom dan naar deze geheel verzorgde dag, wordt geïnspireerd door experts en verken samen met jouw vakgenoten de mogelijkheden van technologische ontwikkelingen en de toepassing van data driven werken in jouw organisatie.

Meer weten of direct aanmelden?

Digital Finance: van kans naar kracht

De digitale transformatie heeft een enorme impact op Finance. Technologische ontwikkelingen en toepassingen volgen elkaar snel op en roepen de vraag op ‘moeten we er iets mee en zo ja, wat dan?’ Wordt geïnspireerd door onze keynote spreker Deborah Nas en andere experts en verken samen met jouw vakgenoten de mogelijkheden.

Wat betekent data driven werken voor jouw organisatie? Wil je als speler in de markt concurrerend blijven, dan moet je relevante en betrouwbare informatie snel en veilig kunnen verkrijgen en analyseren. Het verder automatiseren van processen en het digitaliseren van de werkomgeving is onontkoombaar. Volg verdiepende keuzesessies, hoor succesverhalen en ontdek welke kansen er (nog) liggen voor jouw organisatie.

Hoe blijf jij als financial relevant en van toegevoegde waarde in het digitale tijdperk? Welke vaardigheden komen daarbij kijken? Met de powersessies en de afsluitende komische act van Coen Jutte kom je – morgen al – met vernieuwde energie en in volle kracht op je werk!

Wat kun je verwachten?

 • Inspirerende sprekers
 • Netwerkmogelijkheden met ruim 250 vakgenoten
 • Een persoonlijk programma met inspirerende kennissessies en interactieve powersessies naar keuze
 • De fileformule: tijden van 11.00 – 19.00 en naar huis met een goedgevulde maag
 • 6 PE-punten

Het programma

10:30 Ontvangst en registratie
11:00 Opening door onze dagvoorzitter Pieter-Matthijs Gijsbers
11:30 Deborah Nas: Technologietrends van het heden en de toekomst
12:30 Lunch en netwerken
13:30 Philipp Belle: Digital Finance in de praktijk
14:20 Sessieronde 1: Kennissessie / Powersessie / Controllerscafé naar keuze
15:20 PAUZE
15:50 Sessieronde 2: Kennissessie / Powersessie / Controllerscafé naar keuze
16:55 Terugblik op de dag door dagvoorzitter Pieter-Matthijs
17:15 Afsluitingsact door Coen Jutte: Wat gaan we morgen anders doen?
18:00 Borrelen, eten en netwerken
19:00 Einde van het programma

 

* klik voor meer informatie over de sessies op de onderstreepte link.

Dagvoorzitter Pieter-Matthijs Gijsbers

Pieter Matthijs Gijsbers is directeur van de Comenius Leergangen. Daarvoor was hij directeur van het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem en directeur van Museumpark Orientalis te Heilig Landstichting.

Key-note, professor, ondernemer en trendwatcher Deborah Nas

Technologietrends van het heden en de toekomst

Ontwikkelingen als digitalisering, artificial intelligence, internet of things, robotica en nieuwe productietechnieken zoals 3D printen gaan ons werk en leven voorgoed veranderen. We staan aan de vooravond van een tijdperk vol baanbrekende ontdekkingen. Dit biedt nieuwe kansen voor bedrijven en organisaties, maar hoe deze tijdig te signaleren én te benutten? Professor, ondernemer en trendwatcher Deborah Nas geeft in haar lezing antwoord op deze en andere prangende vragen.

Coen Jutte

Wat gaan we vanaf morgen anders doen?

Verander-expert en muzikant Coen Jutte ontwikkelde zijn stijl in het theater en zijn kennis bij Aberkyn van McKinsey. Hij weet als geen ander hoogopgeleide professionals te prikkelen om verder te groeien. Als experts én adviseurs, die initiatief durven nemen en alert inspelen op de vragen van vandaag en morgen. Coens motivational speech haalt je speels uit de comfortzone en begeleid je van inspiratie naar actie: wat gaan we vanaf morgen anders doen?

Royal HaskoningDHV: Digital finance en control

Royal HaskoningDHV
Digital finance en control: een praktijkcase

Hoe ziet de daadwerkelijke implementatie van Finance transformatie eruit? Wat zijn de kansen en de risico’s, wat is de terugverdientijd? Philipp Belle neemt ons mee en bespreekt een praktijkcase van strategievorming tot aan de resultaten die het tot nu toe heeft opgeleverd.

Philipp Belle is een Finance & Operations Executive met ruim 13 jaar ervaring in het vak. Hij is recentelijk gestart als Finance Director Business Control bij Royal HaskoningDHV en heeft hier recentelijk een Finance transformatie programma gelanceerd. Daarvoor is hij ruim 12 jaar werkzaam geweest bij Philips, waar hij diverse functies in Business partnering, Accounting en Transformatie heeft gehad en is doorgegroeid naar verschillende leidinggevende posities.

Kennissessie / Powersessie / Controllerscafé naar keuze

Powersessies:

Strategisch Beïnvloeden
Eric Wagelaar

Als controller is het belangrijk dat je de agenda van je organisatie kunt beïnvloeden.

Maar, hoe krijg je jouw punten op de agenda? Hoe zorg je ervoor dat die zaken die jij van belang vindt door anderen worden onderschreven? Hoe zorg je ervoor dat jij de mensen, middelen en aandacht krijgt die jij nodig hebt om je plannen te realiseren?

In de workshop Strategisch Beïnvloeden doe je inzichten op en leer je technieken die je direct de volgende dag in je werk of privéleven kunt inzetten. Met deze quick wins krijg je de beslissers in je organisatie achter je en in beweging.

Vanuit zijn organisatie Voluit Ondernemen begeleidt Eric Wagelaar cliënten (voornamelijk ondernemers/DGA’s) hun doelen zo effectief en duurzaam mogelijk te bereiken. Daarnaast is hij gastspreker, dagvoorzitter, workshopbegeleider en (gast-) docent rond de thema’s ondernemerschap, persoonlijk & zakelijk leiderschap en finance & control. Zo is hij onder andere verbonden aan de Hospitality Business School Saxion en de Business Controllers opleiding HOFAM van NIVE Opleidingen.


De non-verbale taal van jouw verhaal
Luca van Loenen en Tim Pieterson

Ook wanneer er geen woorden uit je mond komen, communiceer je. Maar, hoe zet je je boodschap kracht bij met de juiste lichaamstaal? Bepaalt jouw plaats op het podium écht hoe jij gezien wordt? En met welke lichaamshouding geef jij direct aan dat je een expert bent? Deze workshop geeft je inzicht in hoe jij je boodschap kracht bij zet met wat jij non-verbaal communiceert!

Luca van Loenen en Tim Pieterson weten als geen ander hoe je dit doet. Na het afronden van de theaterschool schitterden zij in verschillende toneelstukken, maar momenteel focussen zij zich op iets anders. Op jouw verhaal! Vanuit de Pitch Academy geven zij op een interactieve manier inzicht in jouw non-verbale communicatie. Je loopt met concrete tips naar buiten die je de volgende dag gelijk toe kunt passen.


Kennissessies:

Sturing geven aan Digital Finance
Marinda van Harskamp en Mareke Miedema

Digital Finance is de verzamelnaam voor onder andere robotica, kunstmatige intelligentie, supercomputers, big data en blockchain en is dé disruptieve ontwikkeling voor Finance. Waar Digital Finance de kern en het vaktechnische aspect van Finance niet verandert (het wat van Finance), verandert de digitalisering wel de handmatige en repetitieve transactionele werkzaamheden en het proces van verwerken, samenstellen, controleren en rapporteren (het hoe van Finance). Er ontstaat ruimte voor ander gekwalificeerd werk en daarmee vraag naar financials met accountingkennis en -ervaring én sterker ontwikkelde professionele competenties.

Vanwege al deze verschillende aspecten vraagt het leiderschap van de digitalisering een heldere en multidimensionale aanpak (systemen, processen en mensen), het herinrichten van de organisatie en het opleiden en trainen van de financials, waarbij ook oog is voor het systemisch aspect van de digitalisering.

Makkelijk? Nee. Uitdagend? Ja. Nodig? Ja!

Marinda van Harskamp werkt als trainer, coach en adviseur. Ze begeleidt de automatisering van de financiële processen en de ontwikkeling van mensen, teams en organisaties. Ze is auteur van het boek ‘Digital Finance’ en als kerndocent in het onderwerp technologische ontwikkelingen betrokken bij NIVE Opleidingen.


Data-driven werken & Predictive Analytics
Hinrich Slobbe

Wat verandert er aan het werk van de controller door data gedreven organiseren en data-management? Wat komt er bij kijken? Heb je al stappen gezet…en hoever is degene naast je? Een interactieve kennissessie die je op scherp zet!

 • Robotic Process Automation/ Process mining
  • Welke informatie haal je (nog meer) uit orderregels. Leer je klant kennen
 • Van achteraf analyseren naar predictive analytics (visualiseren)
  • Hoe bouw je een database op?

Hinrich Slobbe is een doorgewinterde dromer met scherpe inzichten in financiële sturing en toekomstgerichte creativiteit. Met meer dan 30 jaar ervaring is hij een autoriteit in zijn vakgebied en adviseert hij managementteams over managementrapportages, kosteneffectiviteit, financieringsvraagstukken, risicomanagement en resultaatoptimalisatie.


Controllerscafé
Het café is de ontmoetingsplaats tijdens het congres voor deelnemers, sprekers en andere genodigden om verschillende trends en ontwikkelingen in het vak van de controller in de schijnwerper van een pittig debat te zetten: in hoog tempo, inhoud plus praktijk, nieuwe inzichten, direct toepasbaar, super enthousiast, bevlogen en super interactief.

De vraag die centraal staat: Is er verschil tussen controlling en controllers in de profit, not-for-profit en non-profit?

Direct inschrijven en sessies kiezen

Praktische informatie

De sprekers op het NIVE Controllerscongres 2021

Plan een adviesgesprek