Qualified Business Administration (QBA)

Bedrijfskunde anno 2019 vraagt om een andere professional

De wereld verandert sneller dan ooit tevoren. Deze nieuwe werkelijkheid vraagt om een integrale bedrijfskundige blik, nieuwe inzichten, up-to-date kennis en een lerende houding. En om professionals met een sterke eigen drive en flexibiliteit zonder in te leveren op de kwaliteit van hun output.

Hoe doe je dat? Hoe anticipeer je op de razendsnel veranderende werkelijkheid? Kijk je toe, of maak je onderdeel uit van deze verandering? De bedrijfskunde opleiding Qualified Business Administration geeft jou de kennis en vaardigheden om organisaties succesvol te laten zijn en te blijven in deze nieuwe wereld.

IBO Qualified Business Schooleen zusterorganisatie van NIVE Opleidingen, heeft met de opleiding QBA een eigentijds eenjarig programma ontwikkeld in het vakgebied bedrijfskunde waarin je de skills, tools en mindset ontwikkelt om jezelf in je huidige of toekomstige functie te transformeren naar een gedegen en gewaardeerd business partner. Je leert als een externe consultant kijken naar je eigen organisatie. De opleiding is bedoeld voor professionals en managers die zich breder en verder willen ontwikkelen op bedrijfskundig gebied.

Waarom de opleiding Qualified Business Administration?

 • Bedrijfskundige kennis toe passen in complexe en veranderende situaties.
 • Integraal en objectief naar een vraagstuk kijken, de juiste vragen stellen en een onderbouwd oordeel vellen.
 • De belangen van stakeholders identificeren en kunnen manoeuvreren in het politieke speelveld.
 • In samenwerking met IBO Qualified Business School (een zusterorganisatie van NIVE Opleidingen)

Programma

De Qualified Business Administration (QBA) bestaat uit drie componenten die gedurende de opleiding in vijf modules terug komen:

 • Bedrijfskundige modules
 • Real Life Bedrijfskundige Management Opdracht
 • Persoonlijk ontwikkeltraject

 

Module 1 Persoonlijk en inspirerend leiderschap
De eerste module van de QBA is er op gericht om jezelf én je medestudenten beter te leren kennen. Leren en ontwikkelen doe je bij ons niet alleen. Door je eigen ervaring en talenten te verbinden aan die van anderen groei je sneller en verder.


Klik hier om het volledige programma te bekijken.

Programma

De QBA bestaat uit drie componenten die gedurende de opleiding in vijf modules terug komen:

 • Bedrijfskundige modules
 • Real Life Bedrijfskundige Management Opdracht
 • Persoonlijk ontwikkeltraject

Module 1 Persoonlijk en inspirerend leiderschap

De eerste module van de QBA is er op gericht om jezelf én je medestudenten beter te leren kennen. Leren en ontwikkelen doe je bij ons niet alleen. Door je eigen ervaring en talenten te verbinden aan die van anderen groei je sneller en verder.

Module 2 De veranderende wereld

 • Strategie en beleid
 • Business development
 • Strategische marketing

Module 3 De interne organisatie

 • Operations
 • IT management
 • HR management
 • Financieel management
 • Organisatie en management

Module 4 Innovatie en verandering

 • Debatteren
 • Innovatie en creativiteit
 • Leiderschap en verandering

Module 5 Integratie en inspiratie

De laatste module van de QBA opleiding is gericht op de integratie van alles wat in de eerste vier modules aan de orde is geweest. De opgedane kennis en inzichten, de aangescherpte vaardigheden en je verder ontwikkelde professionele identiteit komen in deze vijfde module samen door de presentatie van de Real Life Bedrijfskundige Management Opdracht.

Persoonlijk Ontwikkeltraject

Tijdens de opleiding raakt je professionele ontwikkeling in een stroomversnelling. Om je hierin te ondersteunen is er sprake van een persoonlijk ontwikkelingstraject waarin je individueel reflecteert op jouw proces en begeleid wordt door een coach.

Ook krijg je van ons een Persoonlijk Ontwikkelbudget. Dit is een uniek maatwerk component in de QBA opleiding speciaal bedoeld om extra in te spelen op jouw specifieke behoefte en ambitie. Je kunt je Persoonlijk Ontwikkelbudget dan ook inzetten naar eigen behoefte.

Startdata en informatiebijeenkomsten

Geen datums gevonden.

Praktische informatie

Praktische Informatie

Prijs:

Opleiding: € 9.950,- (excl. btw)
Accommodatie: € 1.395,- (excl. btw)
Literatuur: ca. € 400,-

Looptijd:

32 dagdelen verdeeld over 1 jaar

Dinsdagen van 14.00 tot 21.00 uur (inclusief diner)

PE-punten: n.v.t.

Niveau: HBO+

Locatie: Leusden

Doelgroep:

Professionals en/of managers uit verschillende branches, met minimaal hbo-werk- en -denkniveau, meer dan 5 jaar (relevante) werkervaring en een gedegen basiskennis bedrijfskunde.

De eenjarige opleiding Qualified Business Administration (QBA) is er voor de professional die deel wil zijn van deze veranderende wereld. Sterker nog, zij zijn degenen die deze veranderingen begrijpen en ze kunnen aanjagen, en organisaties gaan helpen om aangesloten te blijven bij deze realtime transitie. Zij gaan organisaties helpen om succesvol te zijn en te blijven. Zij zijn de eigen-wijze professionals die de theorie van hun vakgebied kennen en er interdisciplinair mee omgaan. Daardoor kunnen zij als geen ander informatie verwerken en er een eigen oordeel over vormen.

De Qualified Professionals kennen zichzelf en zijn in staat om hun zelflerend vermogen aan te spreken en te managen. Zij werken moeiteloos samen met anderen en stimuleren hen om samen de best mogelijke prestaties te leveren. Omdat hun professionele en persoonlijke basis stevig is laten zij zich bij tegenslag niet uit het veld slaan.

Kortom: Qualified Professionals creëren de optimale verbinding tussen de bedrijfskundige theorie, vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Met deze opleiding bedrijfskunde word je een Qualified Professional in bedrijfskunde.

  

 

Studieadvies

Studieadvies

Wil jij meer weten over deze opleiding? Bel met onze studieadviseur of plan vrijblijvend een adviesgesprek in.

Toch op zoek naar iets anders?

De HOFAM (QC) is de enige opleiding Business Controller in Nederland waarbij je werkt aan kennis, inzicht en vaardigheden. Het is een uitgebreide opleiding waarbij je financiële kennis verdiept, bedrijfskundige kennis verbreedt en je werkt aan professionele vaardigheden om te groeien tot een succesvolle business partner. Met deze opleiding behaal je de veelgevraagde QC-titel.

 • Word een volwaardig strategische gesprekspartner
 • Combinatie van financial control, business control en professionele vaardigheden
 • Leer van de beste vakspecialisten

Wil jij doorgroeien naar een beleidsbepalende functie en heb jij de ambitie om een volwaardige partner op beleidsniveau te worden? Met de Master Finance & Control ben je in staat strategische beslissingen te nemen en bedrijfsprocessen te sturen.

 • Je speelt een actieve rol bij het bewaken van ondernemingsdoelstellingen en bedrijfsprocessen
 • Je houdt je bezig met gecompliceerde en geïntegreerde vraagstukken op strategisch niveau
 • Je kunt op een strategisch niveau aangeven welke financiële koers gevolgd moet worden
 • Je geeft beleidsmatig advies over investeringen, fusies en bedrijfsovernames
 • De Master in Finance & Control is NVAO-geaccrediteerd

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van NIVE Opleidingen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, productaanbod, aanbiedingen en ontvang tips & tricks van docenten.

Plan een adviesgesprek