Duur

2 dagen

10.00 tot 17.00 uur
Niveau
HBO niveau
12 PE-uren
Investering
€ 1.495 exclusief BTW Lesmateriaal en locatiekosten zijn inbegrepen.
Data en locatie
 

Agile Projectmanagement met Scrum

Van controle naar vertrouwen
  • U krijgt een beeld van waarom Agile en Scrum werkt
  • U leert de theorie en principes kennen van Agile en Scrum
  • U krijgt inzicht in de methodiek en filosofie
  • U leert Agile technieken succesvol toe te passen in uw praktijk
  • U bent in staat om Agile Scrum meetings in te richten
  • U bent voorbereid op het afleggen van het Agile Projectmanagement Foundation examen

Meer informatie? Download de brochure

Downloaden

Beschrijving

Mensen die werken in een projectomgeving kunnen niet meer om het woord Agile en Scrum heen. Steeds meer bedrijven gaan ‘Agile werken’. Dit vraagt een andere manier van werken en een aanpassing van de processen binnen de organisatie. De transitie van controle naar vertrouwen is van groot belang in het succes van Agile projecten.

Werkt uw organisatie met de Agile of Scrum projectmethodiek? Wilt u als reporting specialist de agile principes kunnen toepassen in uw rapportageprocessen? Of wilt u als projectcontroller volledig op de hoogte zijn van de toegepaste agile projectmanagement methode bij de projecten die onder uw verantwoording vallen?

De NIVE cursus Agile Projectmanagement met Scrum geeft u een prima basis waarmee u direct in de praktijk aan de slag kunt. U leert de fundamentele vaardigheden, principes en theorie van Agile projectmanagement en in het bijzonder de Scrum methodiek. Bovendien bent u na de cursus volledig voorbereid op het afleggen van het online Agile Foundation examen van het Agile Consortium.

"Ik ben zeer tevreden en erg enthousiast over de gevolgde cursus. met name de diversiteit aan manieren waarop de informatie aan ons werd overgedragen (whiteboard , spelvormen , youtube filmpjes, slide show , artikel, boek en discussie) en het enthousiasme van Jan Dirk. Hierdoor vloog de dag werkelijk voorbij. Het heeft volledig aan mijn verwachtingen beantwoord. Ik heb een goed beeld gekregen van wat Agile werken inhoudt en Scrum in het bijzonder. Tevens een goed inzicht verkregen hoe dit waarde aan een organisatie kan toevoegen en hoe ik dit meetbaar kan maken. Top!"

Werkwijze

De cursus bestaat uit 2 cursusdagen. De meeste aandacht in de cursus gaat naar de Scrum methodiek binnen Agile. Bijzonder in de cursus is het afwisselend gebruik van praktijkvoorbeelden en –cases die relevant zijn voor de praktijk van u als financial.

De cursus wordt afgesloten met het online en internationaal erkend Agile Foundation examen van het Agile Consortium. Het examen zit bij het cursusgeld inbegrepen. De cursus, het lesmateriaal en het examen is volledig Nederlandstalig.

Voor wie

De cursus Agile Projectmanagement met Scrum is voor financials die zich willen verdiepen in de Agile projectmanagement methode.

Startdata cursus

incompany
Incompany
individueel
Open

Deze cursus is beschikbaar als incompany en open inschrijving.

Meer over incompany
^