Duur

3 dagen

Modulair
Niveau
HBO (+)
afhankelijk van hoeveel dagen u de cursus volgt ontvangt u PE-uren
Investering
€ 1.995 exclusief BTW Volgt u alleen de derde dag dan betaalt u € 745.

Lesmateriaal en locatiekosten zijn inbegrepen.

NIVE Alumni ontvangen 10% korting. Bekijk de voorwaarden.
Data en locatie
 

Financial Excel en dashboards

Tijdsbesparend en praktijkgericht
  • Uw financiële analyses en rapportages zijn helder, effectief en snel verkregen.
  • U kunt data in Excel inzichtelijk maken met behulp van financiële kengetallen, zoals de terugverdienperiode, netto contante waarde en interne rentabiliteit.
  • U weet hoe u informatie professioneel presenteert, met behulp van in Excel gemaakte draaitabellen en grafieken.
  • Werken aan dashboards en visualisatie

Meer informatie? Download de brochure

Downloaden

Beschrijving

De kwaliteit en snelheid van de beschikbare financiële data is bepalend voor de beslissingen en richting van de organisatie. Veel financiële professionals gebruiken Excel om in korte tijd de overvloed aan informatie te verwerken. Beheerst u Excel tot in de puntjes?

Om het maximale uit Excel te halen, is het noodzakelijk dat u inzicht heeft in de vele mogelijkheden. Met praktische kennis van Excel kunt u effectiever en efficiënter gegevens analyseren en presenteren. Tijdens deze cursus ontwikkelt u de vaardigheden om scherper, sneller en beter te werken met Excel. U krijgt relevante trucs die u morgen al in uw praktijk kunt toepassen.

Aan bod komen onder andere het maken van financiële berekeningen en het bepalen van financiële doelstellingen, prognoses en scenario's met behulp van Excel. U oefent met het maken van overzichtelijke rapportages en presentaties, en het gebruiken en programmeren van standaardformules. In de derde dag gaan we actief in op het creëren van dashboards en het visualiseren van data.

Modulaire mogelijkheden

Dag 1 en dag 2 van de cursus zijn gelijk aan de cursus Expert in Financial Excel.

Dag 3 is het vervolg op de tweedaagse cursus. U leert geavanceerde dashboards maken met visualisaties die direct inzicht geven in de massa van data. Heeft u eerder de tweedaagse cursus gevolgd? Dan kunt u de derde dag ook los volgen.

Ga voor het programma van de lesdagen naar het 'programma'. 

Werkwijze

Theorie en praktische cases wisselen elkaar af. We sluiten elk onderdeel af met een aantal praktijkgerichte oefeningen. Er is voldoende gelegenheid om ook cases of spreadsheets uit uw eigen praktijk in te brengen.

Voor wie?

De cursus Financial Excel en dashboards is relevant voor financieel professionals, zoals business-, project- en financial controllers, accountants, auditors en administrateurs. De cursus is geschikt voor gebruikers van elke versie van Excel.

Startdata cursus

incompany
Incompany
individueel
Open

Deze cursus is beschikbaar als incompany en open inschrijving.

Meer over incompany
^