drs. H.C.A. (Hinrich) Slobbe
Duur

2 dagen

Dag 1 van 9.30 - 22.00 uur (incl. diner en overnachting); dag 2 van 09.30 - 17.00 uur
Niveau
HBO (+)
15 PE-uren
Investering
€ 1.995 exclusief BTW Lesmateriaal en locatiekosten zijn inbegrepen.

NIVE Alumni ontvangen 10% korting. Bekijk de voorwaarden.
Data en locatie
 

Financiële Analyse 2.0

Bekijk, interpreteer en presenteer cijfers vanuit diverse invalshoeken
  • U kunt met een kwalitatieve benadering financiële analyses uitvoeren voor uw organisatie.
  • U bent zich bewust van de 7 grootste mythen, valkuilen en risico's van kwantitatieve cijferanalyses.
  • U heeft kennis van de invloed van verslaggevingsstandaarden (IFRS, US-GAAP en de fiscale waarderingsregels) op de financiële rapportage.

Meer informatie? Download de brochure

Downloaden

Beschrijving

Gedegen en goed onderbouwde analyses zijn van doorslaggevend belang voor strategische beslissingen rond bijvoorbeeld overnames, investeringen, reorganisaties of financieringsvraagstukken. Het kunnen analyseren van financiële informatie is dan ook een vanzelfsprekendheid voor elke financiële professional en controller. Cijfers geven echter slechts een beperkt beeld van waar het in de organisatie om draait. U bent zich ervan bewust dat analyses meer informatie geven indien beredeneerd vanuit de context en de doelstellingen van de organisatie.

Zorg dat u uw financiële analyses kwalitatief benadert en dat u uw cijfers bekijkt vanuit organisatiestrategie, -waarden en -cultuur. In de cursus Financiële Analyse 2.0 leert u cijfers vanuit diverse perspectieven analyseren, interpreteren en presenteren. U stuurt met uw financiële analyses op een hoger rendement en levert daarmee een significante bijdrage aan de koers van de organisatie.

De cursus uitgelegd in een video van 2:30 minuten

Financiele analyse 2.0 - NIVE Opleidingen

Werkwijze

Tijdens de cursus Financiële Analyse 2.0 leert u de kwalitatieve benadering van financieel analyseren. U beoordeelt de cijfers vanuit de organisatiestrategie, -waarden en -cultuur. Kengetallen krijgen hierdoor een andere betekenis en meer inhoud. De cursus Financiële Analyse 2.0 is een aanrader voor elke financiële professional die vanuit zijn functie significant wil bijdragen aan de koers van de organisatie. De kennis is ook uitstekend toepasbaar bij projectmanagement en -control.

Voor wie?

De cursus Financiële Analyse 2.0 is speciaal ontwikkeld voor professionals die meer inzicht willen creëren in de cijfers en financiële kengetallen. Eerder hebben business, financial en concern controllers, projectcontrollers, managers finance & accounting, managers planning & control en financieel directeuren hun voordeel gedaan met deze praktijkgerichte cursus. Ook voor algemeen directeuren en ondernemers verschaft de cursus Financiële Analyse 2.0 praktisch inzicht in de totstandkoming van financiële analyses.

Startdata cursus

incompany
Incompany
individueel
Open

Deze cursus is beschikbaar als incompany en open inschrijving.

Meer over incompany
^