Duur

2 dagen

van 09:30 tot 17:00 uur
Niveau
HBO (+)
12 PE-uren
Investering
€ 1.795 exclusief BTW Incl. horeca- en lesmateriaal kosten.

NIVE Alumni ontvangen 10% korting. Bekijk de voorwaarden.
Data en locatie
 

IFRS in de praktijk

Professionaliseer uw financiële verslaggeving
  • U weet welke nationale of internationale verslaggevingsstandaarden u het beste kunt toepassen in verschillende situaties.
  • U kent de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van IFRS en externe verslaggeving.
  • U heeft inzicht in de IFRS regels voor onder andere de thema's leasing, consolidatie, goodwill, uitgestelde betalingsverplichtingen en pensioenen.

Meer informatie? Download de brochure

Downloaden

Beschrijving

De International Financial Reporting Standards (IFRS) gelden al enige tijd voor beursgenoteerde bedrijven. Echter, ook voor niet-beursgenoteerde bedrijven bieden deze standaarden voordelen en kansen. Bovendien zijn veel elementen uit de IFRS overgenomen in de Nederlandse wet- en regelgeving. Daarnaast maken de IFRS het eenvoudiger om de cijfers te vergelijken en te interpreteren bij een internationale fusie of overname.

In de cursus IFRS in de Praktijk leert u welke eisen de IFRS aan uw externe verslaggeving stellen en hoe u deze kunt implementeren. U raakt vertrouwd met de laatste ontwikkelingen op dit vakgebied. Met de toepassingen die u leert, profileert u zich als serieus bedrijf op het gebied van externe verslaggeving. We bespreken in de cursus onder meer de externe verslaggevingsregels op het gebied van leasing, consolidatie, goodwill, uitgestelde betalingsverplichtingen en pensioenen. Na afloop kent u de belangrijkste verschillen met de huidige nationale regelgeving. Met deze gedegen kennis van IFRS professionaliseert u uw functie.

Werkwijze cursus IFRS in de praktijk

Tijdens deze cursus krijgt u alle kennis op het gebied van externe verslaggeving op interactieve wijze aangereikt. In het programma is er voldoende gelegenheid uw vragen en eigen praktijkvoorbeelden in te brengen. Zo kunt u de IFRS direct in uw eigen organisatie toepassen.

Voor wie is de cursus IFRS in de praktijk geschikt?

De cursus IFRS in de Praktijk is ontwikkeld voor financieel functionarissen, werkzaam in een middelgrote of grote organisatie. U overweegt IFRS in uw bedrijfsvoering te implementeren, of u bent onderdeel van een internationaal concern en daardoor gedwongen volgens IFRS te rapporteren.

Startdata cursus

incompany
Incompany
individueel
Open

Deze cursus is beschikbaar als incompany en open inschrijving.

Meer over incompany
^