Duur

2 dagen

van 10:00 tot 17:00 uur
Niveau
HBO (+)
12 PE-uren
Investering
€ 1.495 exclusief BTW Lesmateriaal en locatiekosten zijn inbegrepen.

NIVE Alumni ontvangen 10% korting. Bekijk de voorwaarden.
Data en locatie
 

KPI’s die wel werken

Van strategie naar KPI
  • U kunt het Management Team adviseren over Performance Management en de KPI structuur in uw organisatie.
  • U rapporteert sneller en dus met actuelere stuurinformatie
  • U bent zich bewust van de valkuilen rond het opzetten van een KPI structuur.
  • U bent voorbereid op de rol van business partner in uw organisatie.

Meer informatie? Download de brochure

Downloaden

Beschrijving

Organisaties zien steeds vaker het belang van Performance Management, ofwel het sturen op prestaties en competenties van medewerkers in lijn met de strategie van de organisatie. En als het Management Team dan besluit om een goed werkend systeem op te richten, bent u als financial vaak als eerste betrokken. U vervult als controller immers steeds meer de rol van business partner in de organisatie. En omdat u als financial al ervaring heeft met het optimaliseren van de financiële prestatiemaatstaven, lijkt de stap naar het meten van niet-financiële informatie een logische.

Maar het opzetten van een goed werkend Performance Management systeem van strategie tot en met beloning is een lastige opgave. Een verkeerde opzet van Kritische Prestatie Indicatoren (KPI’s) kan zelfs leiden tot ongewenst gedrag en daardoor schade aan de organisatie. Goede KPI’s daarentegen werken als knoppen waaraan u kunt draaien om het gedrag in de organisatie en het bedrijfsresultaat te beïnvloeden. Hoe zorgt u ervoor dat KPI’s voor de organisatie gaan werken?

Het succes van performance management en de daarbij behorende KPI’s als meetinstrumenten, is sterk afhankelijk van de organisatorische context en in welke mate deze in lijn staan met de organisatiestrategie. Tijdens de cursus KPI’s die wel werken, behandelt docent Peter Geelen de methode van integraal Performance Management (iPM), waar het opzetten van KPI’s onderdeel van uitmaakt. In twee lesdagen leert u wat nodig is voor een succesvol systeem in uw organisatie: van strategie tot de werkvloer.

Peter Geelen: “Eilandvorming, slechte samenwerking en een blinde focus op de cijfers zijn slechts een paar voorbeelden van de impact die verkeerd geïmplementeerde KPI’s kunnen hebben. Het kan zo ontzettend veel beter, maar we moeten dan wel echt op een andere manier leren denken en werken.”

Werkwijze

De cursus bestaat uit 2 lesdagen. U ontvangt voorafgaand aan de cursus een syllabus en het boek ‘KPI’s die wel werken’. Door middel van interactieve leermethoden, waaronder een management game, maakt de docent de theorie voor uw praktijk en organisatie toepasbaar.

Voor wie

De cursus KPI’s die wel werken is voor financials die betrokken zijn bij het implementeren of verbeteren van het Performance Management of KPI-systeem in hun organisatie.

Startdata cursus

incompany
Incompany
individueel
Open

Deze cursus is beschikbaar als incompany en open inschrijving.

Meer over incompany
^