Duur

2 dagen

Dag: van 9.00 - 17.00 uur

Middag/Avond: 13:30 - 21:30 uur
Niveau
HBO (+)
14 PE-uren
Investering
€ 1.495 exclusief BTW Lesmateriaal en locatiekosten zijn inbegrepen.

NIVE Alumni ontvangen 10% korting. Bekijk de voorwaarden.
Data en locatie
 

Lean Management & Control

Meer doen met minder; less is more!
  • U kent de betekenis en het nut van Lean Management voor verschillende typen organisaties; dienstverlening, productie, non-profit
  • U heeft snel inzicht in bedrijfsprocessen en creëert draagvlak om verbeteringen te implementeren
  • U kunt verschillende Lean Accountingmethoden toepassen in uw praktijk
  • U optimaliseert het verslaggevingsproces door gebruik te maken van verschillende Lean Accountingsmethoden

Meer informatie? Download de brochure

Downloaden

Beschrijving

Door een ongunstige financiële positie zijn bedrijven vaak genoodzaakt radicale transformaties door te voeren om kosten te besparen of omzet te verhogen, zoals ontslagrondes of reorganisaties. Maar in plaats van plotseling op een ingrijpende manier te veranderen, is een structurele benadering vaak effectiever en goedkoper. Lean Management is een methode waarmee u continu verbeteringen en daaruit voortkomende kostenbesparingen aan het licht kunt brengen, in kleine beheersbare stappen. De methode heeft zichzelf inmiddels al bewezen bij toonaangevende multinationals. Steeds vaker zijn organisatieveranderingen bij zowel grote als middelgrote organisaties gebaseerd op de uitgangspunten van Lean Management.

Uniek in de cursus Lean Management & Control is de specifieke focus van de Lean filosofie op de processen van uw financiële afdeling (Lean Accounting). Veelal wordt kwaliteit in processen beoogd door een toename van controle op werkzaamheden, met alle kosten van dien. De administratieve organisatie heeft daardoor de neiging log en arbeidsintensief te worden. Tijdens de cursus Lean Management & Control leert u Lean Management effectief implementeren in uw praktijk. Door te redeneren vanuit de waarden en het gezichtspunt van de (interne) klant, signaleert u verspillingen in de processen. U voert verbeteringen en daarmee kostenbesparingen succesvol door en voorkomt ongewenste, belastende maatregelen zoals reorganisaties.

Werkwijze cursus Lean Management & Control

De cursus Lean Management & Control is doorweven van praktijkvoorbeelden en praktische tools die de docenten in hun eigen praktijk hebben meegemaakt of ingezet.

U behaalt in slechts twee dagen uw Orange Belt certificaat in Lean Management, aangevuld met specialistische kennis van toepassingen op uw vakgebied. De Orange Belt is een eerste gradatie op het gebied van Lean Management. Na het behalen van dit certificaat kunt u desgewenst doorgaan voor uw Green en Black Belt.

Voor wie is de cursus Lean Management & Control geschikt?

De cursus Lean Management & Control is ontwikkeld voor financieel functionarissen zoals controllers, financieel directeuren, accountants, financieel medewerkers, algemeen directeuren en consultants. U overweegt Lean Management in uw bedrijfsvoering te implementeren, of de Lean filosofie beter te leren kennen.

Startdata cursus

incompany
Incompany
individueel
Open

Deze cursus is beschikbaar als incompany en open inschrijving.

Meer over incompany
^