Duur

2 dagen

van 10.00 - 17.00 uur
Niveau
hbo (+)
12 PE-uren
Investering
€ 1495 exclusief BTW Lesmateriaal en locatiekosten zijn inbegrepen.

Groepsgrootte: maximaal 12 personen

NIVE Alumni ontvangen 10% korting. Bekijk de voorwaarden.
Groepsgrootte: maximaal 12 personen
Data en locatie
 

Overtuigender schrijven voor financials

Leren wat maakt dat mensen 'ja' zeggen tegen uw voorstellen
  • Van lezersverwachting tot overtuigingsprincipes
  • Meer controle over het schrijfproces
  • Uw schriftelijke communicatie verbeteren

Meer informatie? Download de brochure

Downloaden

Beschrijving

U bent financieel expert en schrijft. Van jaarverslag tot managementnota: lezers hebben direct een oordeel over teksten - ook over uw teksten. Vinden ze uw teksten warrig of omslachtig? Dan is het maar de vraag of ze de moeite nemen uw tekst te lezen. Gevolgen? Lezers zien belangrijke informatie over het hoofd en u krijgt vragen terug.

In de training Overtuigender schrijven voor financials leert u dat lezersgedrag voorspelbaar is, met welke eenvoudige ingrepen u uw lezer wegwijs maakt in uw tekst. Uw lezer laat zich daarna overtuigen.

Uw doelen

  • Leren wat maakt dat mensen 'ja' zeggen tegen uw voorstellen
  • Leren van voorbeelden van financials bij andere organisaties
  • Meer grip op schrijven zodat u sneller schrijft

Van lezersverwachting tot overtuigingsprincipes: u wilt meer controle over het schrijfproces. U wilt de schriftelijke communicatie verbeteren.

Quote van Dominique Blom - controller bij een financiële dienstverlener:  ‘wat ik heb geleerd van deze cursus is dat een goede structuur/presentatie minstens zo belangrijk is als de inhoud van een advies. Aangezien het management slechts beperkt de tijd heeft om nota’s door te nemen is het belangrijk om direct tot de kern te komen. Dat heeft Freerk ons doen inzien en geleerd toe te passen. Het beste advies dat ik heb meegekregen? Dat het soms goed is om te benoemen wat de ander waarschijnlijk dwarszit. Daarbij kun je de diverse rollen gebruiken en de methodiek van framing toepassen.’

 

Werkvormen

Van korte testjes tot opdrachten: de cursus Overtuigender schrijven voor financials combineert de meest recente theoretische inzichten met interactieve werkvormen waarbij u individueel of in groepjes aan de slag gaat.

U krijgt minimaal vier bestaande teksten te lezen van andere financieel experts, maar dan in twee versies. In de ene versie ziet u de technieken die in de training aan bod komen, de andere versie is de originele (maar wel bewerkte en geanonimiseerde) versie. U bepaalt hoe waardevol u de inzichten en technieken vindt die u leert in de cursus.

 

Doelgroep

Van Business Controllers tot CFO's en van financieel medewerkers tot managers van financiële afdelingen: de training is bedoeld voor financiële professionals.

Startdata cursus

incompany
Incompany
individueel
Open

Deze cursus is beschikbaar als incompany en open inschrijving.

Meer over incompany
^