Duur

3 dagen

10.00 - 17.00 uur
Niveau
HBO (+)
12 PE-uren
Investering
€ 1.995 exclusief BTW Lesmateriaal en locatiekosten zijn inbegrepen.

NIVE Alumni ontvangen 10% korting. Bekijk de voorwaarden.
Data en locatie
 

Planning en Control

Inzicht in de cyclus van Planning en Control
  • U weet hoe de inhoudelijke, commerciële en financiële kanten van planning & control op elkaar ingrijpen
  • U heeft een stramien waarmee u het planning & controlproces in uw organisatie cyclisch in beeld brengt
  • U heeft inzicht in het planningsproces en bent in staat de gestelde doelen in de praktijk te realiseren

Meer informatie? Download de brochure

Downloaden

Beschrijving

Als controller bent u verantwoordelijk voor de planning en control in uw organisatie. Door de toegenomen aandacht voor efficiency, kostenbeheersing en sturing op financieel beleid, staat dit onderdeel van uw werk volop in de schijnwerpers. Is uw planningsproces optimaal ingericht? Hoe zorgt u ervoor dat de planning en control voor u gaat werken?

Vaak richten organisaties het proces van planning en control in op tactisch niveau, nog teveel gericht op de details in financiële analyses en rapportages als output. Om uw planning en control cyclus te verbeteren is juist een meer strategische benadering vereist.

Tijdens de cursus Planning en Control ontdekt u de meerwaarde van een goede samenhang tussen de inhoudelijke, commerciële en financiële kanten van planning en control. Na de cursus weet u de controllersfunctie strategisch te positioneren binnen uw organisatie, waarbij efficiencyverbeteringen, kostenbeheersing en strategische sturing uitgangspunten zijn. Uw resultaat is een geïntegreerde aanpak van planning & control met de doelen van de organisatie, waarde creërend, relevant en robuust in de administratieve organisatie.

Werkwijze

In de driedaagse cursus Planning en Control worden inleidingen en presentaties van de docent afgewisseld met plenaire discussies. Daarnaast maken zelfstudie en praktijkcases deel uit van het programma. Leren van en met elkaar en de inbreng van ieders kennis en ervaring geven deze cursus een sterk interactief karakter.

Voor wie?

De cursus Planning en Control is bedoeld voor professionals met zowel financiële als inhoudelijke en commerciële verantwoordelijkheden. In voorgaande edities haalden business, financial en concern controllers, projectcontrollers, managers finance & accounting, managers planning en control en financieel directeuren optimaal rendement uit hun planningscyclus door het volgen van de cursus.

Startdata cursus

incompany
Incompany
individueel
Open

Deze cursus is beschikbaar als incompany en open inschrijving.

Meer over incompany
^