Duur

2 dagen

Daggroep: 10.00 - 17.00 uur

Middag-avondgroep: 14.00 - 21.00 uur
Niveau
HBO (+)
12 PE-uren
Investering
€ 1.795 exclusief BTW Lesmateriaal en locatiekosten zijn inbegrepen.

NIVE Alumni ontvangen 10% korting. Bekijk de voorwaarden.
Data en locatie
 

Projectcontrol

Word de positief-kritische spiegel van de projectorganisatie
  • U kunt complexe projecten in uw organisatie effectief beheersen
  • U geeft sturing aan projecten in profit en non-profit organisaties
  • U richt het projectcontrolplan doelbewust in, rekening houdend met belangrijke aandachtspunten en valkuilen van projectmanagement

Meer informatie? Download de brochure

Downloaden

Beschrijving

Uit onderzoek blijkt dat projecten bij afronding gemiddeld 200% over budget zijn! Er zijn legio voorbeelden van projecten waarbij de kosten veel hoger uitvielen dan vooraf begroot. Bent u betrokken bij projecten, dan wilt u, als financieel professional, dit scenario natuurlijk vermijden.  Zorg dat u ‘in control’ bent over uw projecten en dat u de financiële resultaten tussentijds en na afronding van het project kunt verantwoorden.

De cursus Projectcontrol gaat in op de uitdagingen rond het beheersen van projecten. Waarom gaat het in projecten vaak mis en hoe kunt u budgetoverschrijdingen met het goed toepassen van projectcontrol voorkomen? U leert hoe u uw invloed op managementbeslissingen vergroot en actief meedenkt over het projectdoel en projectresultaat. U ontwikkelt zich tot de positief-kritische spiegel van de projectorganisatie!

Werkwijze cursus Projectcontrol

De tweedaagse cursus Projectcontrol heeft een afwisselend en interactief karakter. We wisselen compacte inleidingen af met opdrachten en het uitwerken van diverse cases in kleine groepen. Door de diverse achtergronden van de deelnemers, leert u ook veel van de praktijkvoorbeelden van de anderen. U gaat naar huis met concrete en praktische handreikingen om uw projecten binnen uw organisatie in control te houden.

Voor wie is de cursus Projectcontrol geschikt?

Cursus Projectcontrol - NIVE OpleidingenDe cursus Projectcontrol is bestemd voor professionals die betrokken zijn bij projecten of in een projectorganisatie werkzaam zijn. Eerder hebben projectcontrollers, business-, financial- en concern controllers, managers finance & accounting, managers planning & control, financieel directeuren en projectmanagers, -leiders en coördinatoren, uit zowel profit als non-profit organisaties, hun voordeel gedaan met deze praktijkgerichte cursus.

Startdata cursus

incompany
Incompany
individueel
Open

Deze cursus is beschikbaar als incompany en open inschrijving.

Meer over incompany
^