Duur

2 dagen

van 10.00 - 17.00 uur
Niveau
HBO
12 PE-uren
Investering
1.495,- exclusief BTW Lesmateriaal en locatiekosten zijn inbegrepen.

NIVE Alumni ontvangen 10% korting. Bekijk de voorwaarden.
Data en locatie
 

Psychologie voor Financials

Over de persoonlijkheid van de financial
  • Pas de verschillende psychologische theorieën en mechanismen effectief toe
  • Ontwikkel beter inzicht in je functioneren en vergroot je invloed
  • Krijg grip op de interactie met de ander

Meer informatie? Download de brochure

Downloaden

Beschrijving

De rol van de financial in de organisatie is een complexe, of het nu de CFO betreft, de business controller of degene die met financial accounting of debiteuren beheer bezig is. Hier zijn al veel modellen en theorieën over ontwikkeld en bekend.

Financials vervullen die rol steeds beter. Niet op zijn minst omdat in veel opleidingen voor financials en controllers de nodige aandacht wordt besteed aan de benodigde vaardigheden om een goede financial en/of als een goede controller of auditor te functioneren.

Tijdens deze tweedaagse cursus wordt een niveau dieper gewerkt. Uiteraard gaat het ook over de rol van de financial, controller of auditor in een organisatie en de kennis, het gedrag en de houding die leidt tot een goed functioneren. Maar deze training gaat een stap dieper in de achterliggende theorie over de persoonlijkheid van de financial, over de anderen waar de financial mee te maken heeft, over de interacties die daarbij ontstaan en over de achterliggende emoties die daarbij een rol spelen.

Werkwijze
De cursus kent een hoog interactief karakter en wordt gegeven in een kleine groep van maximaal 14 deelnemers. Hierdoor is veel persoonlijke aandacht mogelijk voor de deelnemers. De deelnemers werken tijdens de cursus aan een persoonlijk actieplan dat na afloop van de eerste cursusdag verder wordt uitgewerkt en tijdens de tweede cursusdag van feedback wordt voorzien door de docent.

Voor wie
Deze cursus is bedoeld voor (assistent)controllers, financieel managers en andere financials die meer inzicht willen krijgen in het eigen functioneren in relatie tot het functioneren van anderen in de organisatie. Belangrijk doel is het verbeteren van de interacties met anderen en het managen van je zelf, vooral ook als het lastig is. Lastig omdat het onderwerp dat is maar vooral ook daar waar de ander waarmee de interactie plaatsvindt als lastig wordt ervaren.

Startdata cursus

incompany
Incompany
individueel
Open

Deze cursus is beschikbaar als incompany en open inschrijving.

Meer over incompany
^