Duur

4 maanden

Niveau
Post HBO
60 PE-uren
Investering
4.790 euro exclusief BTW
Startdata en locatie
 

Factoring Management (QFM)

Dé praktijkgerichte opleiding tot Qualified Factoring Manager (QFM)
  • U kent de verschillende vormen van factoring.
  • U kunt een factoringcontract opstellen.
  • U leert de risico’s en controlemiddelen van factoring.
  • U krijgt u inzicht in de principes van corporate finance, werkkapitaalbeheer en credit management.
  • U raakt vertrouwd met de optimale administratieve organisatie en de juridische aspecten van credit management.
  • Op strategisch en tactisch niveau opereren om de solvabiliteitspositie van een onderneming te versterken

Meer informatie? Download de brochure

Downloaden

Beschrijving

Wilt u leren de solvabiliteitspositie van uw onderneming te verbeteren? Heeft u de ambitie om het maximale te halen uit de liquide middelen? Met de praktijkgerichte opleiding Factoring Management verstevigt u uw positie als financieel professional door op strategisch en tactisch niveau te opereren. U leert tijdens deze opleiding hoe u maximaal kunt profiteren van de inzet van Factoring door u verder te verdiepen in de mogelijkheden die Factoring kan bieden.

De opleiding Factoring Management geeft u een goed beeld van alle aspecten van factoring management. U verwerft inzicht in corporate finance, werkkapitaalbeheer, liquiditeitenbeheer, credit management en factoring. U kunt de verworven kennis meteen in de praktijk toepassen en leert maximaal van de ervaringen van de docenten en medestudenten. Na deze opleiding mag u de titel QFM (= Qualified Factoring Manager) voeren. De enige opleiding in Factoring Management voor de open markt!

Werkwijze

Korte inleidingen worden afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Praktijkcases en (groeps-)opdrachten vormen een belangrijke toegevoegde waarde, evenals discussies waarbij een beroep wordt gedaan op de praktijkervaring en kennis van de deelnemers en docenten.

Voor wie

De opleiding Factoring Management is bedoeld voor financieel managers, controllers en administrateurs die zich verder willen bekwamen in factoring.

Deelnemers aan deze opleiding willen op strategisch en tactisch niveau opereren. Ze hebben een bedrijfseconomisch hbo-diploma en werken bijvoorbeeld als Financieel Manager, Controller of Administrateurs.

Startdata opleiding

incompany
Incompany
individueel
Open

Deze opleiding is beschikbaar als incompany en open inschrijving.

Meer over incompany
^