Duur

4 maanden

Niveau
Post HBO
54 PE-uren
Investering
4.790 euro exclusief BTW
Startdata en locatie
 

Cash Management (QCM)

Dé praktijkgerichte opleiding tot Qualified Cash Manager (QCM)
  • U kent alle ins & outs van werkkapitaalmanagement, valutamanagement en rentemanagement.
  • U heeft inzicht in de jaarrekening, wettelijke regelgeving, de optimale rekeningenstructuur en het betalingsverkeer.
  • U bent in staat om het betalingsverkeer, geldstromen- en liquiditeitenbeheer goed te laten verlopen.
  • U kent de werking van financiële markten en valutamarkten in het bijzonder.
  • U bent vertrouwd met renterisico’s en –derivaten, valutabeheer en termijncontracten, valuta-opties en –swaps en dekkingstechnieken.
  • Geldstromen en risico’s op het snijvlak van beleid en uitvoering managen

Meer informatie? Download de brochure

Downloaden

Beschrijving

Wilt u optimaal inzicht krijgen in hoe Cash Management kan zorgen voor een optimale logistiek van financiële stromen tussen de onderneming, de bank en derden? Wilt u antwoord kunnen geven op vragen als: Waar verdien je geld? Of hoe voorkom je waardevernietiging? Tijdens de beroepsopleiding Cash Management leert u alles over de werking van financiële markten in het algemeen en valutamarkten in het bijzonder. Hierdoor verbetert u uw positie binnen uw onderneming op tactisch- en operationeel niveau.

Hoofdbestanddelen van de opleiding Cash Management zijn werkkapitaalmanagement, valutamanagement en rentemanagement. Het programma van de opleiding Cash Management is gelijk aan het eerste semester van de opleiding Treasury Management en is een prima opstap om ook het diploma Treasury Management te halen. U leert maximaal van de ervaringen van uw docenten en medestudenten en past de verworven kennis meteen toe in de praktijk. Na deze beroepsopleiding mag u de titel QCM (=Qualified Cash Manager) voeren.

Uitleg over de opleiding Cash Management door docent Richard Take

Werkwijze

Korte inleidingen worden afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Praktijkcases en (groeps-)opdrachten vormen een belangrijke toegevoegde waarde, evenals discussies waarbij een beroep wordt gedaan op de praktijkervaring en kennis van de deelnemers en docenten. Een van de opdrachten is het formuleren van een advies met betrekking tot werkkapitaal en cash management voor een fictieve onderneming.

Voor wie

De opleiding Cash Management is bestemd voor cash managers, financieel managers, controllers en administrateurs die zich verder willen bekwamen in het beheersen van geldstromen en de daarbij behorende risico’s. Kennis van ‘Cash Accounting’ en ‘Accrual Accounting’ wordt bekend verondersteld. Deelnemers aan de opleiding hebben een bedrijfseconomische opleiding op hbo-niveau en enkele jaren werkervaring.

Startdata opleiding

incompany
Incompany
individueel
Open

Deze opleiding is beschikbaar als incompany en open inschrijving.

Meer over incompany
^