Duur

1 of 2 jaar

Bespreek de mogelijkheden met onze studie adviseur.
Niveau
Post HBO
213 PE-uren
Investering
13.950 euro
(Dag- & middag/avond opleiding)
exclusief BTW Avondopleiding 13.350 euro

Op lesdagen is een lunch of diner inbegrepen!
Informatie-bijeenkomst
Startdata en locatie
 

HOFAM (QC)

Dé praktijkgerichte controllersopleiding tot Business Controller
 • U leert het verhaal achter de cijfers te interpreteren
 • U wordt een volwaardige strategische gesprekspartner
 • De HOFAM staat hoog aangeschreven
 • U leert van de beste vakspecialisten
 • Praktijkgericht: u leert van en met elkaar
 • U behaalt de Qualified Controller (QC) titel
 • U krijgt toegang tot het exclusieve HOFAM netwerk

Beschrijving

De controllersfunctie brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee. Naast het evalueren van eerdere resultaten, wil je als controller ook een strategisch en financieel beleid voor de toekomst ontwikkelen en communiceren.

Als business controller ben je in staat om analyses en plannen te creëren en voorzie jij de organisatie van input, advies en middelen om gericht keuzes te maken en ambities waar te maken. Je doet dat op basis van een gedegen financiële kennis en goede communicatieve vaardigheden.

Je treed in de rol van Business Controller op als strategisch sparringpartner voor het management.

Wil jij je carrière een boost geven en business partner worden? Dat stoomt de HOFAM (QC) je klaar voor jouw rol als business controller van de toekomst.

Meld u aan voor een gratis proefcollege

De opleiding tot Business Controller

De HOFAM (QC) is dé opleiding tot Business Controller. De opleiding bestaat uit financial control, business control en professionele vaardigheden.

 • Financial Control. Wij geloven dat een goede business controller niet zonder financiële kennis kan. Daarom brengen we in deze module, voortbouwen op je voorkennis en ervaring, verdieping aan in onderwerpen als Financieel Management, Externe Verslaggeving, Bestuurlijke informatievoorziening en Management accounting & control.
 • Business Control. In de module Business Control ligt de focus op het verbreden van je kennis en het verruimen van je bedrijfskundige kennis. Zo komen vakken als Organisatie, Management & Strategie en Bedrijfsfuncties aan de orde, waarin je meer leert over bijvoorbeeld innovatie, inkoop, marketing en HR.
 • Professionele vaardigheden. Het ontwikkelen van professionele vaardigheden is door de HOFAM opleiding verwerven. Wij trainen je gesprekstechnieken, presentatievaardigheden en adviesvaardigheden. Vaardigheden je nodig hebt als sparringpartner van het management.

Werkwijze

In de HOFAM opleiding zijn theorie en praktijk sterk met elkaar verweven. Dat maakt onze opleiding uniek in zijn soort.  Je leert van vakspecialisten en mededeelnemers, afkomstig uit diverse branches en werkzaam in verschillende functies. Zo leer je hoe financiële processen er in andere bedrijfstakken werken. De kennis die je tijdens de lessen opdoet kun je direct toepassen in de praktijk, door middel van praktijkcases en werkopdrachten die je uitvoert binnen je eigen organisatie. (Zit jij in between jobs? Neem dan contact op met onze studieadviseur om de mogelijkheden te bespreken, want die zijn er zeker!)

In de HOFAM staat collegiale consultatie centraal. Dit is een methode waarmee je optimaal van en met elkaar leert. Aan het begin van de opleiding worden groepen gevormd waarmee je de rest van de opleiding optrekt. Ze werk je samen aan opdrachten, tijdens en na de bijeenkomsten, en help je elkaar tijdens het scriptietraject.

 

Waarom de HOFAM?

De HOFAM is de enige Business Control opleiding in Nederland waarbij je werkt aan kennis, inzicht en vaardigheden. Het is een uitgebreide opleiding waarbij je financiële kennis verdiept, bedrijfskundige kennis verbreed en je werkt aan professionele vaardigheden om te groeien tot  een succesvolle business partner.

Voor wie

Je kunt de HOFAM opleiding volgen wanneer je relevante werkervaring hebt in een financiële functie op HBO-niveau en in het bezit bent van één van de volgende diploma’s:

 • Diploma HEAO-BE, HEAO-AA, HEAO-AC, HEAO-FSM
 • Diploma ASCO-2, Professional Controller
 • Bachelor Financieel Management
 • SPD Bedrijfsadministratie

Voldoe je niet geheel aan deze eisen, neem dan contact op met onze studieadviseur om de mogelijkheden te bespreken.

Maak alvast kennis met de HOFAM opleiding

Meer weten over de HOFAM? Download hier de brochure.

Startdata opleiding

incompany
Incompany
individueel
Open

Deze opleiding is beschikbaar als incompany en open inschrijving.

Meer over incompany
^