Duur

1 jaar

Niveau
Post HBO
108 PE-uren
Investering
7.650 euro exclusief BTW
Startdata en locatie
   

  Treasury Management (QT)

  Dé Praktijkgerichte beroepsopleiding tot Qualified Treasurer (QT)
  • U maakt verantwoorde investeringskeuzes en stelt financiële planningen op.
  • U kunt financiële informatie controleerbaar houden.
  • U kunt werken met rente- en valutarisico’s.
  • U bent in staat een analyse te maken over het overnemen en afstoten van ondernemingen.
  • U speelt in op economische trends en recente ontwikkelingen.

  Meer informatie? Download de brochure

  Downloaden

  Beschrijving

  Met de opleiding Treasury Management verwerft u inzicht in de optimale plaats van een treasurer binnen de organisatie. Aan bod komt onder meer het volgen van economische trends en het opzetten van een financiële planning, gekoppeld aan liquiditeitsbeheer. U leert verantwoorde investeringskeuzes te maken en financiële informatie controleerbaar te houden. U leert maximaal van de ervaringen van uw docenten en medestudenten, uit diverse branches, en past de verworven kennis meteen toe in de praktijk. Na deze beroepsopleiding mag u de titel QT (=Qualified Treasurer) voeren.

  Werkwijze

  Korte inleidingen worden afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Praktijkcases en (groeps-)opdrachten vormen een belangrijke toegevoegde waarde, evenals discussies waarbij een beroep wordt gedaan op de praktijkervaring en kennis van de deelnemers en docenten. Een van de opdrachten is het formuleren van een advies met betrekking tot werkkapitaal en cash management voor een fictieve onderneming. De opleiding wordt afgesloten met een overkoepelende casus waarin belangrijke aspecten van de lesstof worden toegepast.

  Voor wie

  De opleiding Treasury Management is bedoeld voor financials en treasurers die bij banken, grote ondernemingen, bedrijven en de overheid werken.

  Startdata opleiding

  incompany
  Incompany
  individueel
  Open

  Deze opleiding is beschikbaar als incompany en open inschrijving.

  Meer over incompany
  ^