Duur

1 jaar

Niveau
Post HBO
108 PE-uren
Investering
7.950 euro exclusief BTW
Startdata en locatie
 

Treasury Management (QT)

Dé praktijkgerichte beroepsopleiding tot Qualified Treasurer (QT)
  • U maakt verantwoorde investeringskeuzes en stelt financiële planningen op.
  • U kunt financiële informatie controleerbaar houden.
  • U kunt werken met rente- en valutarisico’s.
  • U bent in staat een analyse te maken over het overnemen en afstoten van ondernemingen.
  • U speelt in op economische trends en recente ontwikkelingen.
  • Het management voorzien van relevante en betrouwbare stuur- en verantwoordingsinformatie

Meer informatie? Download de brochure

Downloaden

Beschrijving

Als medewerker bij een financiële dienstverlener of als financieel verantwoordelijke voor het optimaliseren van geldstromen streeft u continu naar een beter rendement. Met de opleiding Treasury Management verdiept u uw inzicht in dit vakgebied en kunt u op strategisch en tactisch niveau opereren. Zo kunt u beter inspelen op actuele ontwikkelingen en krijgt u meer controle over uw investeringen en planningen.

Met de opleiding Treasury Management verwerft u inzicht in de optimale plaats van een treasurer binnen de organisatie. Aan bod komt onder meer het volgen van economische trends en het opzetten van een financiële planning, gekoppeld aan liquiditeitsbeheer. U leert verantwoorde investeringskeuzes te maken en financiële informatie controleerbaar te houden. U leert maximaal van de ervaringen van uw docenten en medestudenten, uit diverse branches, en past de verworven kennis meteen toe in de praktijk. Na deze beroepsopleiding mag u de titel QT (=Qualified Treasurer) voeren.

Werkwijze

Korte inleidingen worden afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Praktijkcases en (groeps-)opdrachten vormen een belangrijke toegevoegde waarde, evenals discussies waarbij een beroep wordt gedaan op de praktijkervaring en kennis van de deelnemers en docenten. Een van de opdrachten is het formuleren van een advies met betrekking tot werkkapitaal en cash management voor een fictieve onderneming. De opleiding wordt afgesloten met een overkoepelende casus waarin belangrijke aspecten van de lesstof worden toegepast.

Voor wie

De opleiding Treasury Management is bedoeld voor financiële professionals en treasurers die bijvoorbeeld bij banken, in ziekenhuizen, in het MKB, in de semipublieke sector en bij woningcorporaties werken. Kennis van ‘Cash Accounting’ en ‘Accrual Accounting’ wordt bekend verondersteld. Deelnemers zijn in het bezit van diploma heao-BE, SPD en hebben enkele jaren relevante werkervaring in een rol binnen treasury.

Startdata opleiding

incompany
Incompany
individueel
Open

Deze opleiding is beschikbaar als incompany en open inschrijving.

Meer over incompany
^