Ontvang €1000,- opleidingsbudget van de overheid via het STAP-budgetLees hier meer over de regeling

Wat is het STAP-budget?
Hoe vraag ik het STAP-budget aan?
Rekenvoorbeeld

Cursus Cryptonomics en cryptos toepassen

€825  €0,- met STAP
Crypto (currency) is op dit moment één van de meest disruptieve financiële ontwikkelingen in de wereld. Hoe kan het dan dat wij er zo weinig van weten en zo weinig mee doen? Tijd dus voor een introductie voor Cryptonomics in Nederland, om het Finance / IT ecosysteem mee te verrijken. In deze cursus leer je de werking van blockchain en cryptos en hoe je Crypto veilig kunt toepassen als additionele activa voor je eigen organisatie.

Direct inschrijven

Cursus Fast Close

€825  €0,- met STAP
De gemiddelde onderneming heeft 15 dagen nodig om te rapporteren. Sneller rapporteren, oftewel Fast Close, is een laagdrempelige manier om efficiënter te werken. Wat zou je doen met de extra tijd als je sneller kon rapporteren over de financiële resultaten. Tijdens de eendaagse cursus Fast Close, leer je welke noodzakelijke maatregelen je neemt om de processen rond de financiele verslaglegging sneller te laten verlopen.

Direct inschrijven

Cursus Professionele Ethiek en Leiderschap

€825  €0,- met STAP
Van organisaties en professionals wordt integer en professioneel gedrag verwacht. Niet alles wat bedrijven mogen en kunnen is ethisch verantwoord. Afgelopen jaren is weer duidelijk geworden dat niet-ethisch gedrag in organisaties kan leiden tot waardevernietiging. In deze eendaagse cursus krijg je als financial een concreet raamwerk aangereikt dat gehanteerd kan worden bij het herkennen en analyseren van business ethische vraagstukken

Direct inschrijven

Online masterclass Externe verslaggeving

€395  €0,- met STAP
COVID-19 heeft een grote impact op jouw klanten. Klanten kunnen te maken hebben met verschillende problemen, waaronder verminderde omzet, ziekteverzuim, problemen met leveranciers, financierings- en liquiditeitsproblemen. Als controller moet je juist in deze tijd extra alert zijn bij onzekerheden, schattingen en discontinuïteit. In deze online masterclass leer je de actuele wet- en regelgeving en overheidsmaatregelen te vertalen naar jouw eigen situatie.

Direct inschrijven

Welke opleidingen van NIVE kan ik volgen met het STAP-budget?

Veelgestelde vragen

Hoe vraag ik het STAP-budget aan?

Vraag het STAP-budget zo snel mogelijk aan. De opleiding dient minimaal 4 weken na de aanvraag te starten en binnen 3 maanden na sluiten van het aanvraagtijdvak. Het UWV kent de subsidie toe als er geld beschikbaar is en als je aan de voorwaarden voldoet.

 • Ga naar het STAP-portaal van het UWV
 • Log in met je DigiD
 • Vraag de subsidie aan en upload jouw STAP-Aanmeldingsbewijs
 • Na de aanvraag doet het UWV een uitspraak over de eventuele toekenning
 • Bij toekenning worden wij op de hoogte gesteld.

Hoe kan ik me inschrijven voor een opleiding met STAP-budget?

Op onze website kan je vinden welke opleidingen voor het STAP-budget in aanmerking komen. Dit staat duidelijk bij de desbetreffende opleiding. Vervolgens kan je je direct online inschrijven. Bij het inschrijven wordt gevraagd of je gebruik wil maken van het STAP-budget. Als wij de inschrijving hebben verwerkt ontvang je van ons een STAP-Aanmeldingsbewijs. Deze heb je nodig om het STAP-budget aan te vragen.

Kan ik me inschrijven voor opleidingen die duurder zijn dan € 1.000?

Ja, dit kan. Als het STAP-budget is toegekend, ontvangen wij de subsidie van het UWV. Wij zorgen ervoor dat dit bedrag in mindering wordt gebracht op totale prijs. Vervolgens ontvang je de restant factuur van ons.

Vanaf wanneer kan ik STAP-budget aanvragen?

Vanaf 1 maart 2022 kan STAP-budget worden aangevraagd. Minimaal 4 weken voor de start van de opleiding of training moet het budget aangevraagd zijn. Dit betekent dat de opleiding pas vanaf 29 maart 2022 kan starten.

Daarnaast moet de opleiding binnen 3 maanden na de aanvraagperiode starten. Bijvoorbeeld als de aanvraagperiode tot 30 april loopt, moet de opleiding uiterlijk 30 juli aanvangen.

Wat zijn de aanvraagtermijnen van het STAP-budget?

Het totale beschikbare budget van ongeveer 200 mln op jaarbasis wordt verdeeld over 6 aanvraagtermijnen van 2 maanden:

 1. van 1 januari tot en met 28 of 29 februari;
 2. van 1 maart tot en met 30 april;
 3. van 1 mei tot en met 30 juni;
 4. van 1 juli tot en met 31 augustus;
 5. van 1 september tot en met 31 oktober;
 6. van 1 november tot en met 31 december.
 7. NB: in 2022 komt het eerste aanvraag tijdvak te vervallen.

Ik ben al gestart met mijn opleiding kan ik nog STAP-budget aanvragen?

Het STAP-budget kan pas vanaf 1 maart worden aangevraagd voor opleidingen die minimaal 4 weken later starten. Alle opleidingen die begonnen zijn voor 29 maart 2022 komen niet in aanmerking voor het STAP-budget.

Kan ik voor meerdere opleidingen per jaar het STAP-budget aanvragen?

Nee, iemand kan slechts één toekenning per kalenderjaar ontvangen, ongeacht of dit het maximale bedrag van de subsidie is. Dit betekent dat het STAP-budget één keer per jaar gebruikt kan worden voor het bekostigen van één opleiding of training.

Mag mijn werkgever meebetalen?

Een werkgever mag meebetalen aan een opleiding of training. Wanneer deze alleen de volledige kosten voor zijn of haar rekening neemt is het niet mogelijk om STAP-budget aan te vragen. Tijdens de aanvraag van het STAP-budget wordt gevraagd of de kosten voor de opleiding of training bekostigd worden door een derde.

Kan ik STAP-budget aanvragen voor een meerjarige opleiding?

Ja dit is mogelijk. Als voor het eerste jaar het STAP-budget is toegekend, kan ook in het volgende jaar het budget worden aangevraagd.

Kan ik kosteloos annuleren?

Voor het annuleren van een inschrijving (met of zonder toegekend STAP-budget) gelden onze standaard annuleringsvoorwaarden. Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Plan een adviesgesprek