Ontvang €1000,- opleidingsbudget van de overheid via het STAP-budgetLees hier meer over de regeling

Terugblik NIVE Controllerscongres 2022

Hartelijk dank voor je deelname aan het NIVE Controllerscongres 2022!
Wij hebben het als een geslaagde dag ervaren en hopen dat jij ook een leerzame en inspirerende dag hebt gehad.

Evaluatie
Jouw mening is erg belangrijk voor ons. Wij horen daarom ook graag hoe je het congres hebt ervaren, zodat wij deze feedback kunnen gebruiken om de ervaring nog beter te maken. Zou je de evaluatie willen invullen? Alvast bedankt!

Foto’s:
Er zijn tijdens het Congres prachtige foto’s gemaakt. Scroll naar beneden voor een terugblik op de dag.

Terugblik op een inspirerende dag:
Hoe maak jij impact op een duurzame toekomst?
Deze vraag stond centraal tijdens de achtste editie van het NIVE Controllerscongres.

In de loop van de ochtend meldden de eerste deelnemers zich bij de inspirerende congreslocatie ‘Innstyle’. De zon weerspiegelde schitterend in het heldere water van de Maarseveense Plassen en het beloofde een fantastische dag te worden! We hebben er lang naar uitgekeken en op woensdag 12 oktober was het eindelijk zover, het NIVE Controllerscongres. Geweldig dat dit congres weer fysiek kon plaatsvinden want dit is de kracht van betekenisvolle ontmoetingen. De energie was direct voelbaar in de zaal. We kijken terug op een zeer geslaagde dag!

“We zitten in een transitie met complexe maatschappelijke vraagstukken en de bijdrage van de controller hierin is wellicht nog relevanter dan ooit”

Eline Ketelaars, directeur van NIVE Opleidingen, opende het congres en heette alle aanwezigen welkom die allemaal een gedeelde bevlogenheid en liefde hebben voor het vak, controlling. Ze zoomde in op het thema van de dag: verantwoord in business, duurzaam in finance en schetste de context waarin we ons bevinden: “We zitten in een transitie met complexe maatschappelijke vraagstukken en de bijdrage van de controller hierin is wellicht nog relevanter dan ooit”. 

Ze ging verder: “Onze visie op leren is dat als jij in je kracht staat, je kunt ervaren dat je in de positie bent om te sturen in verantwoord en duurzaam handelen”.

Na deze inspirerende opening nam de dagvoorzitter het woord en hij kondigde de eerste spreker Mathijs Bouman vol enthousiasme aan. Mathijs is van oorsprong milieueconoom en zette direct de toon door te openen met de uitspraak: ‘Economen redden het klimaat’. De toon was gezet en het publiek het was meteen geprikkeld om zelf na te denken over hoe zij op een vernieuwende manier een bijdrage kunnen leveren aan een duurzame economie.

De kracht van persoonlijke ontmoetingen

NIVE hecht veel waarde aan persoonlijke, betekenisvolle ontmoetingen. Ook tijdens dit congres zagen we, dat als we samen zijn, we elkaar altijd weer weten te boeien. Mooi om te zien dat het thema van dit congres veel gedachten en nieuwe ideeën losmaakte bij iedereen. Verschillende standpunten over duurzaamheid, impact maken en de eigen rol hierin werden gedeeld. 

Veel bekenden van NIVE, onder wie deelnemers, docenten, alumni en relaties waren weer van de partij maar ook veel – meer dan voorheen – ‘nieuwe’ gezichten wisten de weg naar het Controllerscongres te vinden. Dat is voor ons een mooi compliment!

Concrete tools om impact te maken

Hoewel het onderwerp duurzaamheid soms wat abstract kan aanvoelen, deden de sprekers er alles aan om het verder te concretiseren. Zowel tijdens de plenaire sessies als de bijeenkomsten in kleinere setting werd stilgestaan bij de impact die iedereen stuk voor stuk kan maken. Vandaag, morgen, volgende week.

“Wil je een andere uitkomst krijgen op het thema duurzaamheid, dan moet je het zelf anders doen en ook al denk je dat je niet in de positie zit om het verschil te maken, kijk dan opnieuw”, vertelde Paul Polman, topfunctionaris, oud-CFO Nestlé en oud-CEO Unilever. 

De dag vloog voorbij en tijdens de plenaire afsluiting, merkten we dat de meeste deelnemers veel energie en inspiratie hadden gekregen! Dit werd nog eens ludiek versterkt door de cabaretgroep ‘Op sterk water’ die de lachers op hun hand had. 

 

Hoe bereik je een duurzame economie?
Mathijs Bouman, econoom en journalist
Download presentatie

Video: verantwoord, moedig én succesvol in business!
Paul Polman, oud CEO Unilever
Bekijk de videoboodschap

De veranderende strategische rol van de CFO en de morele dilemma’s
Sacha Spoor, organisatieadviseur
Download de presentatie

De rol van finance in duurzame businessmodellen
Diane Zandee, Sustainable CFO
Download de presentatie

Hoe krijg je ze mee? Verschillende manieren om verandering te realiseren
Martijn Jansen, organisatieadviseur verandermanagement
Download presentatie

Controlling in een programmeerbare economie
Rob Langenberg, data-specialist bedrijfsprocessen
Download presentatie

Grip krijgen op duurzaamheid met de energietransitie als inspiratie
Guido Dubbeld, oud CFO Eneco
Download presentatie

Suggestie voor opleiding
Financial met impact op duurzaamheid.
Externe duurzaamheidsverslaggeving.

Bekijk het volledige aanbod

Powered by

Hoofdsponsor:

Sponsors:

 

 

 

 

Plan een adviesgesprek