Rick van de Klundert: ‘Opklimmen van mbo tot universiteit, dat lijkt me mooi’

‘Rick van de Klundert: ‘Opklimmen van mbo tot universiteit, dat lijkt me mooi’
Interview met Rick van de Klundert

 Rick van de Klundert, Group Finance Manager bij Indu-Tools, startte onlangs met de HOFAM-opleiding tot Qualified Controller (QC) bij NiVE, nadat hij eerder de opleidingen Assistent Controller (ASCO) en Professional Controller (PC) volgde. “Ik wil mezelf blijven ontwikkelen.”

“Ik ben helemaal onderaan begonnen in de financiële sector en heb verschillende functies gehad op diverse financiële afdelingen”, vertelt Van de Klundert. Inmiddels werkt hij als Group Finance Manager bij Indu-Tools, verhuurspecialist voor de industrie, petrochemie en maritieme sector. “Hier ben ik verantwoordelijk voor de finance van onze bedrijven in België, Nederland en Frankrijk. In mijn functie houd ik me onder meer bezig met het adviseren van het management en aandeelhouders, het maken van rapportages en het analyseren van bedrijfsprocessen.”

Theoretische kennis ‘upgraden’

“Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en vind – met het oog op de toekomst – baanzekerheid belangrijk”, vervolgt Van de Klundert. “Daarom heb ik na het afronden van de opleiding tot Assistent Controller (ASCO) in 2018 de opleiding Professional Controller (PC) gevolgd. Ik wilde mijn theoretische kennis ‘upgraden’, zodat ik goed werk kan leveren en daardoor optimaal kan meedraaien binnen mijn afdeling. De opleiding tot Professional Controller is erg geschikt wanneer je wilt doorgroeien binnen de financiële sector. Het meeste leer je in de praktijk, maar goede scholing geeft je een zetje in de juiste richting door je te voorzien van de benodigde theoretische kennis.”

Theorie aan praktijk verbinden

Van de Klundert heeft de opleiding tot Professional Controller als erg positief ervaren. “Vooral omdat er tijdens de opleiding wordt gewerkt met praktijkgerichte casussen. Zo wordt theorie direct verbonden aan de praktijk. Neem bijvoorbeeld het vak ‘financieel management’. In plaats van te werken met een nepcasus ga je aan de slag met de cijfers van het bedrijf waar je werkzaam bent. Zo maakte ik bijvoorbeeld een analyse op de kapitaalstructuur van mijn werkgever. Daar leer je veel van en je doet ook nog eens extra kennis op van het bedrijf waar je werkt. Deze werkwijze past goed bij me en zorgt ervoor dat ik de stof beter onthoud.”

Hoog slagingspercentage

Van de Klundert volgde de opleiding tot Professional Controller naast zijn fulltime baan, maar vond dat goed te doen. “Ik vond de tijd die ik eraan moest besteden meevallen. Het werken met de praktijkcasussen maakt de combinatie van werken en leren leuk. En als iets leuk is om te doen, dan is het makkelijker om er tijd aan te spenderen. Dat de opleiding goed te doen is, zie je ook terug aan het hoge slagingspercentage van de opleiding.”

Meer dan cijfertjes

Met dezelfde motivatie is Van de Klundert onlangs begonnen met de HOFAM. “Tijdens deze opleiding hoop ik meer te leren over bijvoorbeeld communicatie en leiderschapsstijlen. Dat zijn belangrijke vaardigheden waar je veel mee kunt. De HOFAM behandelt meer dan alleen cijfertjes. Ik ben ik mijn huidige functie dusdanig gegroeid dat ik het ook fijn vind om, met het behalen van het HOFAM-diploma, een bewijs te hebben van mijn kennis en ervaring.

Een andere reden om de HOFAM te doen is mijn ambitie om toegelaten te worden tot de Post-Master Registercontroller aan de universiteit. Met het HOFAM-diploma is dit mogelijk. Opklimmen van het mbo tot de universiteit, dat lijkt me mooi. Maar de Master Finance & Control van NIVE lijkt me ook wel wat. Ik weet in ieder geval dat ik na de HOFAM nog niet klaar ben met studeren.”

 

Wil je meer weten over de opleiding HOFAM?

HOFAM

Net als Rick verder kijken dan cijfertjes? Schrijf je in voor de online informatiebijeenkomst  of voor meer informatie.

Download de brochure

 

Master Finance & Control: start 4 oktober

Heb jij jouw HOFAM-diploma op zak, maar ben je nog niet uitgeleerd? Schrijf je in voor de Master Finance & Control. We starten een nieuwe ronde op 4 oktober 2023. Meer weten? Schrijf je in voor de online informatiebijeenkomst of voor meer informatie.

Download de brochure