Ontvang €1000,- opleidingsbudget van de overheid via het STAP-budgetLees hier meer over de regeling

Cursussen

Filter het aanbod:

NIVE Opleidingen heeft in samenwerking met leasespecialisten en de Nederlandse Vereniging voor Leasemaatschappijen (NVL), de belangenvereniging en het kennisplatform voor equipment leaseprofessionals, de cursus Certified Leasing Professional ontwikkeld. Na het afronden van deze cursus ben jij bekend met de verschillende vormen van lease, kun jij bedrijven adviseren over lease en weet je welke vorm het beste past bij hun vraag.


Aantal PE-uren:

Werkkapitaalmanagement staat hoog op de agenda van de Nederlandse ondernemingen. Niet verwonderlijk, want er zit vaak veel vermogen ‘verborgen’ in het werkkapitaal. Het optimaliseren van de ‘cash conversion cycle’ is dan ook een belangrijk aandachtsveld voor ondernemers. In de training werkkapitaalmanagement staat het werkkapitaalbeheer van de onderneming centraal. U leert welke elementen van belang zijn bij het optimaliseren van werkkapitaal.


Aantal PE-uren: 12

Crypto (currency) is op dit moment één van de meest disruptieve financiële ontwikkelingen in de wereld. Hoe kan het dan dat wij er zo weinig van weten en zo weinig mee doen? Tijd dus voor een introductie voor Cryptonomics in Nederland, om het Finance / IT ecosysteem mee te verrijken.


Aantal PE-uren:

We hebben te maken met een sterk toenemende hoeveelheid bedrijfsdata die continu beschikbaar moet zijn, opkomende cybercriminaliteit en steeds strenger wordende wet- en regelgeving rond beveiliging van privacygevoelige gegevens. Hoe zorg je dat je de betrouwbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van de bedrijfsgegevens kunt borgen in een meer en meer geautomatiseerde omgeving? En hoe regel je dat in relatie tot mobiel werken en de groeiende adoptie van Cloud computing?


Aantal PE-uren: 7

Vanaf 1 januari 2023 gaat deze verplichting om te gaan rapporteren over duurzaamheidsbeleid en prestaties voor een grote groep rechtspersonen in Nederland in.
Wat is ervoor nodig om te voldoen aan deze verplichting en er klaar voor te zijn in 2023? Wordt in 1 dag.


Aantal PE-uren:

Een duurzaam bedrijf stuurt op meer dan alleen financiële waarden, die kijkt ook naar de impact die je hebt op andere stakeholders en toekomstige generaties. Sturing van de organisatie en ondersteuning bij het behalen van de organisatiedoelstellingen zit in het takenpakket van een financieel professional, dus die taken moeten worden uitgebreid om duurzaam organisatie succes en lange termijn continuïteit te kunnen behalen.


Aantal PE-uren:

RPA oftwel Robotic Processing Automation is op dit moment niet meer weg te denken in organisaties. De mate waarin je met dit soort low code oplossingen efficiency kan realiseren is ongekend. Hoe kan het dat het zo weinig organisaties lukt om RPA planmatig te implementeren?  Ben jij nieuwsgierig naar wat planmatig implementeren van RPA voor jouw organisatie kan betekenen?


Aantal PE-uren:

De rol en positie van de (business) controller zijn de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. Was de rol van de (business) controller vroeger vooral ondersteunend, tegenwoordig gaat het om het actief meedenken over strategie en beleid. De (business) controller wordt hiermee stuurman, coach en spin in het web van de organisatie.


Aantal PE-uren: 15

Word jij als financial steeds vaker gevraagd om aanbevelingen te geven over financiële analyses en rapportages? Sterker nog, wordt er ook verwacht dat je dat ongevraagd doet? Hoe adviseer je dan overtuigend en effectief?


Aantal PE-uren: 22

De cursus Agile Projectmanagement geeft je een basis waarmee je direct in de praktijk aan de slag kunt. Je leert de fundamentele vaardigheden, principes en theorie van Agile projectmanagement en in het bijzonder de Scrum methodiek.

Let op: Op dit moment is het niet mogelijk om je voor deze cursus individueel in te schrijven. Incompany op aanvraag mogelijk.


Aantal PE-uren: 12

Word jij als controller gevraagd naar het verwerken van kapitaalbelangen, waaronder deelnemingen, in de enkelvoudige en geconsolideerde jaarrekening voor organisaties?  In deze cursus komen deelnemingen en consolideren volgens Nederlandse wet- en regelgeving (BW 2 Titel 9 en RJ-richtlijnen) uitgebreid aan bod in de theorie en via praktijkgerichte casussen.


Aantal PE-uren: 18

Meer nog dan van financial controllers wordt van business controllers verwacht dat zij proactief zijn, vooruit kijken, strategisch denken, de huidige waarde propositie en strategische positionering ter discussie durven te stellen om zo een bijdrage te leveren aan de continuïteit en het toekomstig succes van de onderneming. Tijdens de 3-daagse cursus Controller als strategisch business partner worden aan de hand van cases van bekende organisaties maar ook van de eigen organisatie van de deelnemers theoretische inzichten gepresenteerd en toegepast.


Aantal PE-uren: 18

Corporate Finance is het vakgebied dat een bredere kijk biedt op de verschillende aspecten in de steeds complexer wordende financiële functie. Deze cursus biedt een praktische verdieping op de kennis die je eerder hebt opgedaan tijdens een financiële (post-)hbo of academische vooropleiding. Tijdens de cursus komen onderwerpen aan bod die je kennis en vaardigheden voor het maken van financierings- en investeringsbeslissingen verder versterken.


Aantal PE-uren: 33

De samenleving verwacht van organisaties dat zij ethisch handelen. Niet alles wat bedrijven mogen en kunnen is ethisch verantwoord. Van organisaties en professionals wordt integer en professioneel gedrag verwacht. In deze cursus verken je het terrein van business ethiek en leer je ethische dilemma’s herkennen. Organisaties die business ethiek hoog in het vaandel hebben staan, zijn beter gepositioneerd om de uitdagingen van de huidige tijd aan te kunnen en de verwachtingen van de samenleving waar te maken.


Aantal PE-uren: 3

Wat is het verhaal bij een dashboard? Wat schuilt erachter? Visualiseren in Power BI gaat compleet anders dan je in Excel gewend bent, en ook het delen in de cloud vereist de nodige kennis.


Aantal PE-uren: 14

Het verzamelen, verrijken, berekenen, interpreteren en presenteren van data is voor veel controllers een steeds belangrijker onderdeel van hun werkzaamheden. Om betrouwbare data-analyses te maken, is begrip van de verschillende informatiebronnen en de relaties tussen die bronnen van belang. Door inzicht te verkrijgen in de (opbouw van de) modellen en de relaties tussen de databronnen, geef je beter sturing aan nieuwe business inzichten. Daarmee verschuift de visie van de controller van klassieke, retrospectieve rapportages naar toekomstgerichte dashboards.


Aantal PE-uren: 13

De gemiddelde onderneming rapporteert gemiddeld 15 dagen na maandeinde. Tijdens de 1-daagse cursus Fast Close van NIVE Opleidingen leer je welke stappen je kunt nemen om jouw organisatie aan te passen om de financiële verslaglegging soepel, snel, efficiënt en beter te laten verlopen.


Aantal PE-uren: 6

Neem betere beslissingen met scherpere kennis van finance. Ben jij als manager (mede)verantwoordelijk voor het verbeteren van het bedrijfsresultaat en het beheersen van de kosten? Wil jij je kennis van financieel management verbreden en verdiepen? De investeringsvraagstukken waar je regelmatig mee wordt geconfronteerd hebben direct consequenties voor de winstgevendheid en continuïteit van de organisatie. Inzicht in de financiën van de organisatie is daarom essentieel.


Aantal PE-uren: 0

De kwaliteit en snelheid van de beschikbare financiële data is bepalend voor de beslissingen en richting van de organisatie. Na deze cursus beheers jij Excel tot in de puntjes en maak je heldere dashboards en visualisaties.


Aantal PE-uren: 21

Gedegen en goed onderbouwde analyses zijn van doorslaggevend belang voor strategische beslissingen rond bijvoorbeeld overnames, investeringen, reorganisaties of financieringsvraagstukken. In de cursus Financiële Analyse 2.0 leer je cijfers vanuit diverse perspectieven analyseren, interpreteren en presenteren.


Aantal PE-uren: 15

Voor veel organisaties is fraude een ondenkbaar en vaak onbespreekbaar thema. Helaas wijzen de vele praktijkvoorbeelden uit dat het onderwerp hoog op de financiële agenda hoort. Vooraf zijn de financiële gevolgen, de reputatieschade en de impact op de organisatiecultuur meestal niet te overzien.


Aantal PE-uren: 14

De ontwikkelingen in de markt gaan snel. Het is voor jou, als financieel professional, van belang om jouw kennis en competenties continu te actualiseren en te verdiepen. Met de HOFAM Update geef je jouw QC-titel een mooi vervolg.

Het programma is in het voorjaar van 2020 vernieuwd! Benieuwd naar het nieuwe aanbod? Lees verder.


Aantal PE-uren: 18

Lean Management is een methode waarmee je continu verbeteringen en daaruit voortkomende kostenbesparingen kunt realiseren, in kleine beheersbare stappen. Uniek in deze cursus is de specifieke focus van de Lean filosofie op de processen van jouw financiële afdeling (Lean Accounting).


Aantal PE-uren: 14

De impact van COVID-19 op Externe Verslaggeving is een korte marsterclass van één dag. Deze masterclass is online te volgen. Na het volgen van de masterclass weet je de actuele wet- en regelgeving en overheidsmaatregelen te vertalen naar jouw eigen situatie.

Let op: Op dit moment is het niet mogelijk om je voor deze cursus individueel in te schrijven. Incompany op aanvraag mogelijk.


Aantal PE-uren: 6

Als controller ben je de business partner van het management. Je geeft informatie, adviseert het management en geeft uitleg over de betekenis van de cijfers. Hierbij is niet alleen je vakkennis van belang, maar zijn persoonlijke vaardigheden ook een belangrijke voorwaarde voor succes. Tijdens de cursus Persoonlijke effectiviteit voor (Business) Controllers werk je doelgericht aan het concreet verbeteren van jouw effectiviteit als controller.


Aantal PE-uren: 19

In deze training - specifiek voor financials - leer je positief psychologische modellen, theorie en werkwijzen kennen die zorgen voor meer positieve energie, motivatie, voldoening/zingeving en betere prestaties op het werk.


Aantal PE-uren: 12

Enterprise Risk Management (‘ERM’), oftewel organisatiebreed risicomanagement, gaat over het op een gestructureerde en proactieve wijze omgaan met de onzekere toekomst. Daarbij moet elk directie- en managementteam kansen voldoende benutten én bedreigingen afdoende beperken. Ben jij in staat om hen hierbij te ondersteunen?


Aantal PE-uren: 12

De cursus Projectcontrol gaat in op de uitdagingen rond het beheersen van projecten. Waarom gaat het in projecten vaak mis en hoe kun je budgetoverschrijdingen met het goed toepassen van projectcontrol voorkomen? Je leert hoe je jouw invloed op managementbeslissingen vergroot en actief meedenkt over het projectdoel en projectresultaat.


Aantal PE-uren: 12

Veel (administratieve) handelingen voer je routinematig uit. Je staat er vaak niet bij stil hoeveel werk dit met zich meebrengt. RPA neemt heel veel van dit werk van je over. En daarbij zorgt RPA dat financiële en bedrijfsprocessen worden geformaliseerd.

We werken met Microsoft Power Automate. De kracht van deze applicatie is gelegen in de “self-service” mogelijkheden. Die geven je de ruimte om je eigen flow samen te stellen. Het achterliggende principe van de applicatie is een “low code, no code” omgeving, dus in de training wordt niet geprogrammeerd.


Aantal PE-uren: 14

Om financiële risico’s te managen gebruiken organisaties derivaten. Bij het gebruik van derivaten spelen diverse complexe aspecten een rol, zoals het beleid van de organisatie ten aanzien van het gebruik van derivaten, de bepaling van het exposure, de toepassing, waardering, verslagleggingsregels, toezicht en rapportages. Bij elk van deze aspecten kunnen binnen organisaties verschillende experts zijn betrokken.

Let op: Op dit moment is het niet mogelijk om je voor deze cursus individueel in te schrijven. Incompany op aanvraag mogelijk.


Aantal PE-uren: 18

De cursus Wet ter voorkoming van witwassen en financieren terrorisme (Wwft) brengt u op de hoogte van de gevolgen van en wat u moet doen bij ongebruikelijke transacties!


Aantal PE-uren: 3
Startdata
{{ date.date }} | {{ date.location }}

Aantal PE-uren: {{ result.pe }}

Startdata
{{ date.date }} | {{ date.location }}

Aantal PE-uren: {{ result.pe }}

Plan een adviesgesprek