De finance functie bij Syntess Software

Voor deze aflevering van onze rubriek ‘De finance functie bij..’ zijn we in gesprek met Hans van Grondel, afgestudeerd aan de HOFAM en werkzaam als Financieel Directeur bij Syntess Software, dat zich met software-oplossingen richt op bedrijven in de installatietechniek.

Hans, je bent Financieel Directeur bij Syntess Software, maar begonnen als Helpdeskmedewerker bij dezelfde organisatie. Vertel!

“In het begin van mijn carrière was ik applicatiebeheerder bij een import/exportbedrijf in vruchtensappen en werkte ik veel met Exact. Omdat ik eindeloos aan de lijn hing met hun helpdesk, wist ik op een bepaald moment meer van hun software dan de helpdesk zelf. Toen die baan stopte, kon ik met de ervaring die ik had opgedaan aan de slag bij de helpdesk van Syntess. En elf maanden nadat ik daar was gestart, zat ik aan tafel bij de directeur die me drie voorstellen voor een andere functie deed. Finance werd tot die tijd nog door de directeur zelf gedaan en ik mocht daar een echte functie van maken. En vanaf dat moment ben ik meegegroeid met de organisatie en uiteindelijk dus in deze rol terechtgekomen.”

Kun je ons vertellen wat een financiële functie bij Syntess Software inhoudt?

“Mijn scope is vooral de interne organisatie, Dus hoe lopen de processen, hoe kom je van opdracht tot betaling van je factuur en wat moet daar tussenin gebeuren. Dat moet gestroomlijnd verlopen én iets toevoegen aan de business. Ik ben constant bezig nieuwe dingen in gang te zetten, nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen, kostenbesparingen te verzinnen en dat alles zo effectief mogelijk. Er ontstaan altijd nieuwe kansen en mogelijkheden, bijvoorbeeld toen we er anderhalf jaar geleden een nieuwe aandeelhouder bij kregen. Toen hebben we de beweging naar SAAS (Software As A Service, red.) gemaakt. Dat brengt een heel ander verdienmodel mee dan wij gewend waren, want hierbij werk je met abonnementen. Maar hoe richten we dat in? En hoe maken we de klant blij? En de administratie? Dat soort dingen denk ik allemaal uit, om zo tot een goed proces te komen. Je loopt dan tegen van alles aan en daar word je wijs van.”

Hoe ziet je werkweek eruit?

“40% van mijn werkweek bestaat uit vaste elementen, zoals maand- en kwartaalafsluitingen, analyses, dat soort dingen. Maar 60% is steeds weer anders. Er zijn altijd uitdagingen. Nu ben ik bijvoorbeeld bezig met de uitbreiding van de financiële functie, kijken of er geschikte kandidaten zijn voor een nieuw in te vullen functie. En door de nieuwe aandeelhouder ontstaat een andere dynamiek en dan mag ik bedenken hoe dat dan weer past in het grotere geheel. Kortom; geen week is hetzelfde.”

Welke vaardigheden zijn belangrijk om je werk goed uit te kunnen voeren?

“Inhoudelijk goed blijven in je vak, daar begint het mee. Daarnaast moet je altijd in gesprek blijven en dus communicatief goed zijn. En het is belangrijk dat je je realiseert dat finance er is om de business te helpen en niet andersom. Je hebt een dienende, adviserende en faciliterende rol en daar past een bepaalde houding bij. Die moet je wel kunnen pakken. Dat is ook iets waar je steeds aan moet werken.”

Hoe zorg je ervoor dat je succesvol blijft in je functie?

“Bijblijven is essentieel! Ik heb niet voor niks al die opleidingen gedaan! Het bedrijf groeit en daarmee worden er steeds andere eisen gesteld aan de functie waar ik zit. Als ik mee wil en mezelf niet overbodig wil maken, moet ik wel meegroeien. Mijn kennis moet op peil blijven, dus ik lees vakliteratuur en ga bijvoorbeeld naar het Controllerscongres (van NIVE, red.); dat zijn mijn tankmomentjes. Maar mijn vaardigheden blijven verbeteren is ook belangrijk. Je kunt in deze functie, maar dat geldt zeker ook voor andere financiële functies, niet leunen op één enkele opleiding, je moet blijven leren als je wilt blijven groeien. Dat stopt nooit en is ook nog hartstikke leuk. (lacht) Wat dat betreft vinden anderen mij weleens rupsje nooitgenoeg.”

Welke trends en ontwikkelingen zie je in de markt?

“Aandacht voor data, uiteraard. Maar in mijn ogen gaat digitalisering nog niet snel genoeg. Het kan zoveel bijdragen! We kunnen als mens zoveel meer dan alleen routinematig werk en er blijft genoeg ruimte over voor creativiteit. Behalve de digitaliseringtrend zie ik nog een andere en die is de keerzijde daarvan, namelijk dat je risico’s enorm toenemen. We wíllen digitaliseren, maar het mag niet ten koste van veiligheid gaan. Dat moet finance zich terdege realiseren. Wat ik zie is dat een deel van de financefunctie in sommige bedrijven niet meebeweegt of te weinig de mogelijkheden en kansen ziet die digitalisering meebrengt. Maar je kan niet meer zonder. En als je daarin niet meegroeit, maak je jezelf uiteindelijk overbodig. Ook daarom is het zo belangrijk om je mensen te stimuleren om te blijven groeien en te blijven leren.”

Hoe zijn deze ontwikkelingen voor jou voelbaar in je functie?

“Ik zit in een bedrijf dat in automatisering doet, maar ook wij moeten constant bezig zijn met nieuwe ontwikkelingen. Onze klanten willen bijvoorbeeld de routes van hun monteurs efficiënter plannen. Dan zorgen wij voor software die de postcodes van de te bezoeken adressen op een rijtje legt. Zo ben je constant je product aan het innoveren.”

Waarom ben je de HOFAM gaan volgen?

“Ik wil mezelf steeds uitdagen. Het curriculum was voor mij fantastisch. Het sloot geweldig aan bij mijn wensen: heel breed en actueel met docenten uit de praktijk waar ik iets van kon leren. Mijn medestudenten stonden en staan, net als ik, met twee benen in de praktijk en dat maakte de opleiding nóg waardevoller. Bovendien is het de meest gerenommeerde controllersopleiding van Nederland, dat sprak me ook aan.”

Wat heeft de opleiding je gebracht?

“Alles wat je leert, vormt je. En meer specifiek: meer inkomen en mijn HOFAM-diploma. Mijn baas vond het eerst misschien wat overkill, maar ik denk dat ik voor het bedrijf veel heb kunnen toevoegen, bijvoorbeeld doordat ik aan de slag ben gegaan met de processen.”

En nu? Heb je alweer een nieuwe opleiding op je verlanglijstje?

“Jazeker! Ik heb me alweer ingeschreven voor het Controllerscongres, mijn tankmomentje. En ik kijk met een schuin oog naar riskmanagement.”