Marwin de Jong: “Ik heb geleerd door de cijfers heen te kijken.”

Marwin de Jong, projectcontroller bij BAMWonen, volgde met succes de opleiding Assistent Controller.” Ik probeerde thuis op mijn mobiel te checken of ik voor alle vakken van de opleiding Assistent Controller een voldoende had. Een van mijn medestudenten in de WhatsApp-groep schreef dat je de resultaten alleen op een computer zag. Dus ik liep naar mijn computer en daar zag ik dat ik alles had gehaald. Ja, dat was mooi. Toen zijn mijn vrouw en ik wel uit eten gegaan.”

Waarom koos je voor de opleiding Assistent Controller van NiVE?
“Mijn vader ging na 40 dienstjaren bij Unilever op zijn 57ste met pensioen. Ik ben een broekie van 51 en mag nog 17 jaar doorwerken – tot ik 68 ben. Ik wil het wel leuk houden en mezelf uitdagen. Ik heb nu de opleiding tot Assistent Controller afgerond. Hierna wil ik de opleiding tot Professional Controller of de HOFAM volgen.”

Wat leverde de ASCO-opleiding je op?
“Ik heb geleerd door de cijfers heen te kijken. Een getal is maar een getal. Maar wat zegt dat getal? Hoe is het tot stand gekomen? Wat is het verhaal achter het getal? De opleiding heeft niet direct een promotie opgeleverd. Ik ben projectcontroller en dat was ik voor de opleiding ook. Maar als ik wil doorgroeien is de opleiding tot Assistent Controller een hele goede stap. Als ik de opleiding tot Professioneel Controller of de HOFAM heb afgerond, dan zie ik mezelf wel een stap maken.”

Hoe vond je de sfeer?
“Ik begon met een groep in september. We sloten aan bij een groep die een half jaar eerder was begonnen. Die groep was in december klaar en toen sloot zich een nieuwe groep bij ons aan. Daardoor kreeg je diversiteit. Mensen van defensie, eigen ondernemers, ambtenaren van gemeenten, mensen uit de verzekeringswereld en zo voort. Er was een goede sfeer in de groep.”

Wil jij net als Marwin de Jong weten wat de opleiding Assistent Controller voor jouw carrière kan betekenen? Neem voor advies contact op met onze studieadviseur Mieke Opdam. Zij vertelt je graag meer! Je kunt haar bereiken via mieke.opdam@niveopleidingen.nl of 06-22030530.