Ontvang €1000,- opleidingsbudget van de overheid via het STAP-budgetLees hier meer over de regeling

Over NIVE Opleidingen

Bij NIVE Opleidingen geloven wij dat er maar 1 manier is waarop financials het verschil kunnen maken. Namelijk door financiële vraagstukken integraal te benaderen. Op die manier kun je niet alleen verbinding maken tussen de financiële inhoud, de strategie en inrichting van de organisatie, maar beschik je ook over de juiste vaardigheden en attitude om een business partner te zijn.

Het is dan ook onze missie om financials op te leiden die op een eigen-wijze manier het verschil maken en toegevoegde waarde leveren aan hun organisatie door te komen tot een oplossing én advies voor elk financieel vraagstuk.

Expert in het opleiden van krachtige financials

Al bijna 40 jaar bieden wij opleidingen en cursussen aan voor de financiële professional. Met trots kunnen wij zeggen dat we met 40 jaar ervaring en 10.000 opgeleide financials, een expert zijn in het opleiden van krachtige financials.

Bij NIVE Opleidingen zijn we continu bezig om de kwaliteit, actualiteit en praktijkgerichtheid van onze programma’s te waarborgen. We ontwikkelen eigentijdse programma’s waarin we vakinhoudelijke aspecten combineren met professionele vaardigheden, attitude en technologische ontwikkelingen.

Wij geloven dat kennis waardevol is wanneer je die in de praktijk weet toe te passen. Vandaag én morgen. Praktisch ingestelde professionals voelen zich daarom thuis bij NIVE Opleidingen. Hoe bereiken we dat?

 • Je leert van docenten die zelf actief zijn in het werkveld of dat jarenlang hebben gedaan. Zij weten als geen ander hoe de business in elkaar zit en delen dat graag met je.
 • Je werkt intensief samen met medestudenten en tevens vakgenoten. Zij zijn afkomstig uit verschillende branches en werkzaam in verschillende functies en hebben minimaal een aantal jaar relevante werkervaring. Daardoor zijn zij interessante sparringpartners.
 • Bij ons staat je eigen expertise én die van anderen centraal. Je combineert deze expertises om praktijkvoorbeelden en zelf ingebrachte cases te bediscussiëren en vraagstukken op te lossen.
 • Bij ons doe je niet alleen kennis op, je leert vooral wat je met die kennis kunt doen. Het begrijpen en toepassen van kennis staat centraal.
 • Wij (en jij) zijn praktisch ingesteld en hands-on.

Waarom werkgevers kiezen voor NIVE Opleidingen?  

 • Financials die zijn afgestudeerd bij NIVE Opleidingen leveren een directe bijdrage aan een hoger bedrijfsresultaat en beperken de financiële risico’s.
 • Door onze praktische insteek brengen wij controllers niet alleen kennis bij, maar leren we ze vooral hoe je dat kunt toepassen en gebruiken in de eigen organisatie.
 • Wij leiden financials op die:
  • de bedrijfskundige omgeving van hun organisatie begrijpen.
  • de nieuwste technologische ontwikkelingen in de markt en binnen hun vakgebied weten in te zetten in het voordeel van de organisatie.
  • kunnen reflecteren op hun eigen handelen, een stevige professionele identiteit hebben, ethisch handelen, anderen meenemen in hun ideeën en overtuigingen om samen tot de best mogelijke prestaties te komen.
NIVE Studiegids 2022

NIVE Studiegids 2022

Wil jij jezelf ontwikkelen en blijvend impact hebben?

Vraag de studiegids aan

Kwaliteit

De Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO)

NIVE Opleidingen is aangesloten bij de NRTO (Nederlandse Raad van Training en Opleiding). De NRTO is de overkoepelende branchevereniging voor alle private trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. De NRTO heeft als doel de kwaliteit van het privaat trainen en opleiden inzichtelijk te maken én te bevorderen. De bureaus die bij de NRTO zijn aangesloten staan voor praktisch, op maat en specifiek onderwijs. Leden van de NRTO moeten voldoen aan de opgestelde gedragscode. Daarnaast moeten de Algemene voorwaarden van de aanbieder aangepast zijn op de Algemene voorwaarden van de branche. Beide zijn te vinden onderaan deze pagina.

Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)

NIVE Opleidingen staat geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). In het register staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. De toetsing vindt plaats door middel van een uitgebreide audit. Door deze registratie is btw-vrijstelling mogelijk.

De NIVE Denktank

NIVE Denktank

De NIVE Denktank bestaat momenteel uit:

 • Marja Voerman-van der Wal | Concerncontroller bij Fokus
 • Hidde van der Wal | Associate bij IJsselvliet Strategie & Realisatie en Management Accounting bij de Universiteit van Amsterdam. Docent management accounting en control bij de HOFAM opleiding en verzorgt de cursus Business Controller met Impact
 • Eric Wagelaar | Trainer en ondernemerscoach bij Voluit Ondernemen. Docent Professionele Vaardigheden bij de HOFAM opleiding en levert een bijdrage aan de cursus Persoonlijke Effectiviteit voor de Business Controller
 • Ronald Vogelaar | Controller bij Brink Groep
 • Hans van Grondel | Financieel directeur bij Syntess Software
 • Michael van Brandenburg | BU Controller bij Ballast Nedam
 • Martin van den Brink | Manager Finance & Control bij St vd Brink Transport
 • Richard Remmerswaal | Business Controller bij Stichting Halt
 • Ricardo Zuiver | Manager Finance bij Vitters Shipyard
 • Marcel Sonnemans | Businesscontroller bij COA
 • Hennie Stavleu | Head ICT, Information, Finance and Facilities bij NAKtuinbouw
 • Ankie Waltmans | Business Controller bij SintLucas

Wil jij ook lid worden van de NIVE Denktank? Stuur dan een email naar Eline Ketelaars (eline.ketelaars@niveopleidingen.nl).

Raad van Advies

Raad van Advies

Prof. dr. ir. Michael Corbey
Michael Corbey is hoogleraar Management Accounting & Control aan TIAS School for Business and Society. Hij is daarnaast Academic Director van de postdoctorale controllingprogramma’s (RC/EMFC) te Tilburg en Utrecht.

Prof. dr. Harold Hassink
Harold Hassink is universitair hoofddocent postdoctorale opleiding tot registeraccountant (PDOA) en registercontroller (PDOC) van de Universiteit Maastricht en tevens adjunct-directeur PDOA en PDOC.

Drs. Doede Vierstra
Doede Vierstra is opgeleid als bedrijfseconoom aan de RU Groningen en als Registercontroller aan de VU. Na uitgebreide internationale ervaring opgedaan te hebben bij Unilever heeft Doede in Nederland gewerkt als CFO/lid van de Raad van Bestuur bij Koninklijke Friesland Foods (rechtsvoorganger van Friesland Campina), Wessanen en Nuon. Gedurende zijn loopbaan zijn alle aspecten van strategisch- en financieel management aan de orde geweest: het creëren van een sterke control omgeving, ICT, risico management, acquisities en divestments van ondernemingen.

Prof. dr. Ed Vosselman
Ed Vosselman is al decennia lang als docent en onderzoeker verbonden aan universiteiten, vanaf 1997 als hoogleraar. Hij heeft aan de wieg gestaan van de opleiding tot Registercontroller aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Van 2000-2004 was hij decaan van de Faculteit der Economische Wetenschappen van de EUR. Vanaf 2005 is hij als Hoogleraar Bedrijfseconomie verbonden aan de Radboud Universiteit. Bij NIVE Opleidingen is hij tevens voorzitter van de examencommissie.

BTW vrijstelling

Wijzigingen in de btw-regelgeving voor beroepsonderwijs

Sinds 1 januari 2011 kun je ervoor kiezen om opleidingen vrijgesteld van btw af te nemen. Dat maakt het inkopen van opleidingen door privépersonen en niet btw-plichtige organisaties, zoals overheidsinstellingen, banken en verzekeringsmaatschappijen een stuk aantrekkelijker.

In het kort heeft de wijziging tot gevolg dat beroepsopleidingen verplicht van Btw-heffing zijn vrijgesteld als ze aan je worden verkocht door een bedrijf dat is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (www.crkbo.nl) en verplicht met btw zijn belast als ze aan je worden verkocht door een bedrijf dat niet is opgenomen in het register.

Als je opleidingen van NIVE Opleidingen vrijgesteld van btw wilt afnemen, doe je zaken met in het CRKBO opgenomen bedrijf NIVE Opleidingen II BV. Bij vrijgestelde leveringen van open opleidingen geldt een toeslag van 10% op de opleidingskosten, accommodatiekosten en examenkosten. Deze opslag geldt in plaats van 21% btw.

Als je onze opleidingen vrijgesteld van btw wilt afnemen of hierover meer informatie wilt ontvangen, kun je contact opnemen met onze studieadviseur 033-4229900.

Onze docenten

Maak kennis met onze docenten

Wij werken samen met een groot aantal docenten uit verschillende vakgebieden en branches. Zij helpen jullie graag bij het maken van de volgende stap in jullie carrière. Via onderstaande link kun je zien welke docenten verbonden zijn aan NIVE Opleidingen, welke cursus of opleiding zij verzorgen en kun je lezen wat hun achtergrond is.

Naar de docentenpagina.

Onze organisatie

Robbert Varkevisser
Robbert Varkevisser

Programmamanager HOFAM, PC, ASCO & Business Finance

robbert.varkevisser@niveopleidingen.nl

06-12754948

Robbert Varkevisser
Robbert Varkevisser

Programmamanager HOFAM, PC, ASCO & Business Finance

robbert.varkevisser@niveopleidingen.nl

06-12754948

Over Robbert Varkevisser

Eline Ketelaars
Eline Ketelaars

Directeur NIVE Opleidingen

eline.ketelaars@niveopleidingen.nl

033-4229972

Eline Ketelaars
Eline Ketelaars

Directeur NIVE Opleidingen

eline.ketelaars@niveopleidingen.nl

033-4229972

Over Eline Ketelaars

Caroline de Jong
Caroline de Jong

Programmacoördinator PC & ASCO

caroline.dejong@niveopleidingen.nl

033-4229907

Caroline de Jong
Caroline de Jong

Programmacoördinator PC & ASCO

caroline.dejong@niveopleidingen.nl

033-4229907

Over Caroline de Jong

Maaike Boer
Maaike Boer

Programmamanager- ontwikkelaar

maaike.boer@niveopleidingen.nl

06-82125174

Maaike Boer
Maaike Boer

Programmamanager- ontwikkelaar

maaike.boer@niveopleidingen.nl

06-82125174

Over Maaike Boer

Gera van Veen-Groenewoud
Gera van Veen-Groenewoud

Programmacoördinator Business Finance

gera.vanveen@niveopleidingen.nl

06-51561138

Gera van Veen-Groenewoud
Gera van Veen-Groenewoud

Programmacoördinator Business Finance

gera.vanveen@niveopleidingen.nl

06-51561138

Over Gera van Veen-Groenewoud

Freek Pompert
Freek Pompert

Content Marketeer

pompert@freia.nl

06-31081478

Freek Pompert
Freek Pompert

Content Marketeer

pompert@freia.nl

06-31081478

Over Freek Pompert

Over Mieke Opdam

Anoesh Beyazkaya
Anoesh Beyazkaya

Programmacoördinator HOFAM

anoesh.beyazkaya@niveopleidingen.nl

033-4229908

Anoesh Beyazkaya
Anoesh Beyazkaya

Programmacoördinator HOFAM

anoesh.beyazkaya@niveopleidingen.nl

033-4229908

Over Anoesh Beyazkaya

Vacatures

Kom jij ons team versterken?

Jaarlijks kiezen honderden professional voor NIVE Opleidingen op basis van een lang gekoesterde wens om vakinhoudelijk en persoonlijk te groeien. Herken jij de wil om te ontwikkelen en je leven een flinke boost te geven? Dan nodigen we je graag uit om met ons mee te bouwen. Het succes van onze medewerkers is namelijk ons succes en andersom. Werk jij graag in een dynamische en uitdagende omgeving, dan komen we graag met jou in contact.

Openstaande vacatures

Bekijk de vacature pagina voor de meest recente open vacatures!

Onze vacatures

Plan een adviesgesprek