10 tips om gezond thuis te werken

Week 4 van het thuiswerken is in volle gang. Kunnen jullie de balans tussen werk en privé vinden in deze turbulente tijden? Er wordt heel wat van ons allen gevraagd en het is niet altijd even makkelijk.

Thuiswerken

Betekende ‘thuiswerken’ een paar weken geleden voor sommigen nog “lekker ongestoord doorwerken”, die situatie is voor velen nu compleet veranderd. Ter inspiratie hebben we een aantal tips verzameld over gezond thuiswerken die we graag met jullie delen.

10 tips

  1. Zorg, als het kan, voor een aparte werkplek in huis.
  2. Welke plek in of om het huis je ook kiest, ga niet in de slaapkamer werken. Anders breng je je werkstress de slaapkamer in wat ’s avonds weer ten kostte kan gaan van een goede nachtrust.
  3. Zorg voor een goede werkhouding: je zitting moet zo ingesteld zijn dat je benen horizontaal zijn. Je rugleuning moet goed steun bieden en je armen moeten ontspannen op de leuning van je stoel leunen.
  4. Gebruik als het kan een los toetsenbord zodat je je beeldscherm op oog hoogte kunt zetten.
  5. Maak een planning met voldoende pauzes.
  6. Zorg voor voldoende beweging.
  7. Zet jezelf op een informatiedieet; de hele dag corona-nieuws lezen, helpt je niet in focus en positieve energie.
  8. Las prikkelarme rustmomenten in en leg dan ook je mobieltje weg.
  9. Zorg voor voldoende frisse lucht en doe je telefoontjes bijvoorbeeld buiten. Nog mooier is om al bellend te wandelen zodat je ook gelijk aan je beweging komt.
  10. Zet dat schuldgevoel van je af; je doet wat je kunt! Hanteer een nieuwe, realistische norm van wat je kunt doen op een dag.

Ontspanning

Zoek je wat ontspanning als afwisseling met het harde werken? Hier nog een aantal tips: