Boek van de maand: ‘Je Bent Zoals Je Bent’

Elke maand presenteren wij de rubriek ‘Het boek van de maand’. Met deze maand aandacht voor het boek, Je Bent Zoals Je Denkt door Michael Pilarczyk. Dit boek is geïnspireerd door twee klassiekers: As A Man Thinketh van James Allen (1903) en The Science of Getting Rich van Wallace D. Wattles (1910), aangevuld met eigen visies en inzichten van Michael Pilarczyk.

Je Bent Zoals Je Denkt legt uit hoe je gedachten je dagelijkse realiteit creëren. Zoals je denkt, zo zal je zijn en zo zal je leven zich vormen.

Door je eigen denkwijze beter te begrijpen, zal je in staat zijn meer te leven zoals jij dat graag wilt.

Maar het belangrijkste waar dit boek over gaat is: leven in verbinding met De Bron. ‘Er is iets wat ons in leven houdt. Iets wat ons laat ademen, wat ons hart laat kloppen. Iets wat de natuur laat groeien, wat de zon doet opkomen. Dat iets, het iets met vele namen, daarover gaat dit boek.’

Over de auteur

MICHAEL PILARCZYK verkocht meer dan 300.000 boeken over mindset, levenskunst en meditatie. Hij vertaalde eerder de klassieker Think and Grow Rich en is auteur van de bestseller Master Your Mindset, Leef Je Mooiste Leven.

Meer leren over?

Bij de financials van vandaag gaat het niet alleen maar om de cijfers en de rapportages. De rol van de financial is sterk verbreed. De controllers van de toekomst moeten straks nog meer beschikken over ‘zachtere’ competenties (soft-skills) zoals aanpassingsvermogen, kritisch redeneren en gevoel voor technologische ontwikkelingen. Het is ook van belang om jezelf goed te kennen. Waar liggen je sterke punten en waar je zwakke? Wil jij leren hoe je hiermee om kunt gaan? Dan is de cursus Psychologie voor financials wellicht iets voor jou.