Boek van de maand: ‘Netto positief’

Elke maand presenteren wij de rubriek ‘Het boek van de maand’. Met deze maand aandacht voor het boek, Netto positief, van Paul Polman en Andrew Winston.

In dit boek beschrijven Paul Polman en Andrew Winston, voor het eerst, belangrijke ervaringen van Unilever en andere mondiaal ondernemende pioniers: dat het je bedrijf winst kan opleveren door de wereldproblemen te helpen oplossen in plaats van ze te veroorzaken. Bedrijven moeten netto positief worden: door meer aan de wereld te geven dan ervan te nemen.

Dit is geen utopisch verzinsel. Er zijn al genoeg moedige leiders die dit bewerkstelligen. Met een duidelijke visie zet Netto positief de principes en praktijken uiteen die zullen bijdragen aan de veranderingen en transformaties die de wereld zo hard nodig heeft.Het is niet langer de vraag of grote bedrijven moeten verduurzamen, maar hoe ze dat gaan doen. Nu de zeespiegel blijft stijgen, de biodiversiteit afneemt en de sociale ongelijkheid toeneemt, kan ook het bedrijfsleven niet langer wegkijken of de verantwoordelijkheid bij de overheid blijven leggen. Het bedrijfsleven moet het heft in eigen handen nemen.

Paul Polman was van 2009 tot 2019 CEO van Unilever, dat hij tot een van de duurzaamste bedrijven ter wereld wist te maken. Vanuit zijn sociale onderneming Imagine mobiliseert hij wereldwijd bedrijven rondom de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN.
Andrew Winston is een van de meest gelezen duurzaamheidsspecialisten ter wereld en auteur van bestsellers als Green to Gold en The Big Pivot.

Wat anderen van het boek vinden

‘Polman weet dat wanneer toonaangevende CEO’s opstaan voor een betere wereld, overheden sneller geneigd zullen zijn om dat voorbeeld te volgen.’
Ngozi Okonjo-Iweala, Directeur-generaal van de Wereldhandelsorganisatie

‘Polman en Winston hebben een boek voor leiders geschreven dat zorgvuldig is overwogen en diepgeworteld is in de ware wereld van management.’
– Satya Nadella, CEO van Microsoft

Bestellen

Heb je na het lezen van deze recensie interesse om dit boek aan te schaffen? Klik op onderstaande button of schrijf je in voor het Controllerscongres en maak kans op een gratis exemplaar!

 

Boek bestellen