Duur

3 dagen

10:00 tot 17:00 uur
Niveau
HBO (+)
18 PE-uren
Investering
€ 1.995 exclusief BTW Lesmateriaal en locatiekosten zijn inbegrepen.

NIVE Alumni ontvangen 10% korting. Bekijk de voorwaarden.
Data en locatie
 

Controller als strategisch business partner

Versterk uw visie op strategie en bestuur!
  • Heeft u de strategische visie voor uw organisatie verder ontwikkeld.
  • Benadert u organisatievraagstukken vanuit strategisch perspectief.
  • Weet u hoe u kunt reageren op weerstand om het verschil te maken.
  • Versterkt u uw advies bij diverse organisatievraagstukken.
  • Heeft u een zelf geschreven visiedocument over de strategie en de implementatie ervan in uw eigen organisatie.

Meer informatie? Download de brochure

Downloaden

Beschrijving

Versterk uw visie op strategie en bestuur! Met de cursus Controller als strategisch business partner benadert u vraagstukken vanuit strategisch perspectief.

U bent in uw functie al lang niet meer de controller die alleen op aanvraag de cijfers verstrekt. Als business partner bent u proactief betrokken bij brede organisatievraagstukken. Bijvoorbeeld het bepalen en implementeren van de strategie, het beleggen van verantwoordelijkheden, het doorrekenen van scenario’s, het wijzen op (strategische) risico’s en kansen, het signaleren van trends en afwijkingen, het nagaan of de interne organisatie robuust en flexibel genoeg is om de benodigde veranderingen door te voeren, etc. Dit vereist een hoog niveau van uw kennis en inzicht op het gebied van strategische bedrijfsvoering, procesinrichting en bestuur.

U moet strategisch kunnen redeneren en een helikoptervisie hebben over de organisatie. De cursus Controller als strategisch business partner is speciaal ontwikkeld voor de financial die is toegegroeid naar een rol in de organisatie waarin hij de brede corporate controllersfunctie vervult. De inzichten en inspiratie die u opdoet tijdens de cursus, zorgen voor zowel een pragmatische als vernieuwende denkwijze. Op een manier die past bij de context en het moment, maar vooral ook bij uzelf.

Werkwijze

De cursus Controller als strategisch business partner is een programma van 3 lesdagen. Tijdens de lesdagen worden de thema’s strategie, business model innovatie, waardecreatie, verandering, governance en risicomanagement besproken. Het uitgangspunt van de cursus is niet alleen kennisverwerving, maar tevens de impact op uw persoonlijke visie en de strategische keuzes voor de organisatie. U werkt tijdens de cursus aan een (facultatief) visiedocument voor uw organisatie als eindopdracht. Dit document wordt door de docenten voorzien van feedback.

Voor wie?

De cursus Controller als strategisch business partner van NIVE Opleidingen is speciaal ontworpen voor financiële professionals die doorgegroeid zijn naar een rol als business partner in de organisatie. Het programma is ook zeker geschikt voor financials die in de nabije toekomst een dergelijke positie gaan bekleden.

Startdata cursus

incompany
Incompany
individueel
Open

Deze cursus is beschikbaar als incompany en open inschrijving.

Meer over incompany
^