De 28e HOFAM scriptieprijs

Op de foto v.l.n.r. Max Otterloo, Margreeth Vogelezang en Sabien Deneer

Tijdens de diploma-uitreiking van april 2019 is de 28e HOFAM scriptieprijs uitgereikt. Deze scriptieprijs wordt mede mogelijk gemaakt door Financials for Financials. De scriptie van Sabien Deneer is door de jury als beste beoordeeld. De tweede prijs is gegaan naar Margreeth Vogelezang en de derde prijs was voor Max Otterloo.

Over de scripties

De jury, onder leiding van Ed Vosselman, heeft ook dit keer de scripties beoordeeld en een winnaar gekozen. Het was dit jaar geen gemakkelijke opgave om tot een onderbouwde keuze te komen; alle drie de genomineerden voldeden in grote mate aan de criteria. Na afweging zijn zij tot de conclusie dat een hoofdzakelijk ‘technische’ scriptie dit jaar de prijs verdient. De scriptieprijs is daarom toegekend aan Sabien de Neer.  Zij heeft haar scriptie geschreven over Actvity Based Costing binnen een filantropische adviesorganisatie. Waarom zij gewonnen heeft? “Haar probleemstelling is geworteld in de praktijk en is verbonden met het hart van de controllersfunctie. De techniek van de kostprijscalculatie is verbonden met (strategische) besturingsvragen. De scriptie is strak geschreven, het praktisch onderzoek en ontwerp is systematisch en netjes uitgevoerd. De scriptie behoudt een goede focus en de conclusies zijn helder. Gevolgd door een aantal onderbouwde aanbevelingen.”, aldus het jurycommentaar.

Een goede tweede plaats was er voor de scriptie van Margreeth Vogelezang. Deze scriptie koppelt de herinrichting van het management control systeem van de St. Maartenskliniek aan organizational learning. De originaliteit van het onderwerp maakt dan deze scriptie innovatief en boeiend is. Het is met deze scriptie duidelijk geworden dat Margreeth zich voor het schrijven van deze scriptie goed heeft ingelezen in relevante literatuur.

De scriptie van Max Otterloo is op de derde plek geëindigd. Max heeft een goed verzorgde scriptie geschreven waarbij hij op systematische wijze is ingegaan op een relevante probleemstelling voor Phoenix. De probleemstelling: “Via welke methode kan Phoenix Contact bewaken dat de performance van de afdelingen in lijn ligt met de bedrijfsstrategie, waardoor de doelstellingen van 2025 worden gehaald?”. Hij heeft voor het beantwoorden van deze vraag goed gebruik gemaakt van (extra) literatuur. Zijn conclusies volgen logischerwijs uit de gedegen onderzoeksopzet met daaropvolgend concrete aanbevelingen. Overall een sterke scriptie waarin hij laat zien dat hij de materie rondom strategic control goed begrijpt.

Namens NIVE Opleidingen nogmaals van harte gefeliciteerd!

Financial for Financials

De HOFAM scriptieprijs wordt mede mogelijk gemaakt door Financials for Financials. Financials For Financials is een interactief platform van en voor financiële professionals. Heel toegankelijk en met uitgebreide mogelijkheden om kennis te halen en kennis te delen. Om je vakinhoudelijk te verdiepen. Op de hoogte te blijven van de laatste relevante ontwikkelingen. En je netwerk te versterken.