Boek van de maand: Financiële markten en treasury

Elke maand presenteren wij de rubriek ‘Het boek van de maand’. Met deze maand aandacht voor het boek, Financiële Markten en treasury van Hans Buunk. Hoe werken financiële markten? Hoe worden financiële titels verhandeld? Hoe beheers je financiële risico’s? Dit boek geeft je inzicht in de belangrijkste aspecten van financiële markten en de treasuryfunctie.

Dit studieboek sluit nauw aan bij de praktijk. Het bespreekt de kenmerken van de verschillende financiële markten. Daarbij ligt het accent op de vraagkant: de ondernemingen en andere instellingen die financiering zoeken. Ook laat het zien hoe ondernemingen financiële titels gebruiken: van aandelen tot obligaties, van forwards tot futures, van opties tot swaps.

Ook de taken van de treasuryfunctie krijgen volop aandacht: cashmanagement, aantrekken van financiële middelen en risicobeheer. In deze hoofdstukken staat de treasuryfunctie centraal – en niet de treasury-afdeling. Daardoor is het boek ook geschikt voor het midden- en kleinbedrijf.

Meer leren over financiele markten en treasury?

Tijdens onze opleiding Corporate Finance, Riks & Treasury Management, verdiep jij je inzicht in dit vakgebied en kun je op strategisch en tactisch niveau opereren. Je komt alles te weten over waardecreatie, vermogensstructuren, investeringsbeslissingen en financieringsvormen.

Lees meer over de opleiding Corporate Finance, Riks & Treasury Management

Bestellen

Heb je na het lezen van deze recensie interesse om dit boek aan te schaffen?

 

Boeken bestellen