“Sinds de HOFAM heb ik het gevoel dat het eigenlijk pas begint”.

Hans Janssens_VBAT_alumnusHOFAM_interview

Wij gingen in gesprek met Hans Janssens, Finance manager bij VBAT, en alumnus aan onze HOFAM opleiding.

“Nu is het hosanna-tijd voor financials. Dat was 7 jaar geleden anders. Ik was net de 50 gepasseerd, werkloos en had alleen ervaring als administrateur. Ik dacht dat de HOFAM een goede investering was. Mijn vrouw was kritisch.‘Ik heb het gevoel dat we dit moeten doen, schat’, zei ik tegen haar. Gespreid betalen was een optie, maar alsnog: we moesten het van ons spaargeld betalen. Als het voor een auto was geweest, had ze gezegd ‘gaan we niet doen Hans’.”

Hoe wist je dat de HOFAM de juiste keuze was?
“Vanaf het moment dat ik op mijn cv zette dat ik studeerde voor de HOFAM wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt. Hoe? Recruiters belden me op. Ik werd uitgenodigd voor sollicitatiegesprekken. En bij gesprekken kwam de HOFAM altijd ter sprake. Nu ben ik finance manager bij VBAT, een bedrijf gespecialiseerd in Design en Branding in Amsterdam. Het kantoor waar ik werk, heeft aan drie kanten ramen en kijkt uit over de Amstel. Mijn vrouw was heel blij toen de CFO van VBAT belde dat ik was aangenomen.”

Wat was het lastigst van de HOFAM-opleiding?
“De scriptie vond ik het lastigste deel van de opleiding. Het maakte indruk dat ik mijn scriptie opstuurde naar een professor doctor ingenieur. Maar ze was zeer innemend en mijn scriptie werd beter door haar begeleiding.”

“Ik moest mijn scriptie verdedigen in Utrecht. Zenuwachtig was ik niet. Ik had wel zo’n idee dat mijn scriptie voldeed. Na de verdediging wachtte ik een half uur bij de koffiecorner. Samen met andere studenten. Op van die plastic stoeltjes. Ik voelde trots toen de examencommissie me terugriep en me feliciteerde.”

Waarom koos je voor de HOFAM van NIVE opleidingen?
“De HOFAM staat bekend als een gedegen opleiding. En je hebt geen multiplechoicetoetsen. Het meest inspirerend vond ik de consultancygroep van vijf studenten. In mijn groep zat iemand van TomTom, van ING, iemand van een uitzendbureau dat gespecialiseerd is in in het uitzenden van controllers bij gemeentes en een ondernemer. We spraken af bij iemand thuis of in een restaurant en werkten dan aan het oplossen van een casus. Met zijn vijven zie je dat iedereen zijn bijdrage heeft en verbreed je het oplossingsspectrum.”

“Sinds de HOFAM heb ik het gevoel dat het eigenlijk pas begint. Ik wil wel door voor een masteropleiding. Later, als ik de 70 ben gepasseerd, zie ik me nog wel drie of vier dagen per week rondlopen als consultant.”

 


Wil jij meer weten over de HOFAM? Neem dan contact op met onze studieadviseur Mieke Opdam. Zij vertelt je graag meer! Je kunt haar bereiken via 033 422 99 00 of mieke.opdam@niveopleidingen.nl