Onderwijs van de toekomst

De lerende professional staat in het onderwijs van NIVE Opleidingen centraal; iemand die zich verder wil ontwikkelen in zijn vak en wil groeien in zijn rol. Om toegevoegde waarde te kunnen leveren aan de organisatie, dien je als professional er voor te zorgen dat je voortdurend over de juiste kennis, vaardigheden en attitude beschikt. Dit vereist aanpassingsvermogen. Dit continu leerproces willen wij als opleidingsinstituut zo goed mogelijk faciliteren.

Afgelopen zomer heeft NIVE Opleidingen daarom een nieuwe leeromgeving gelanceerd: het Learning Experience Platform (LXP). Dit platform biedt ons de mogelijkheid om verder vorm te geven aan blended onderwijs, waarin diverse (online en offline) werkvormen tijdens een opleiding afgewisseld kunnen worden. Ieder mens leert anders en door hiermee rekening te houden, maak je het leren niet alleen leuker, maar haal je er ook meer uit. Dat willen wij graag stimuleren! Naast het lezen van literatuur of het onderzoek uitzetten in je eigen organisatie, kun je ook denken aan het opnemen van een filmpje of het organiseren van een inhoudelijke bijeenkomst over het onderwerp.  Heb je ook al eens overwogen om een mentor te worden? Of (letterlijk) een ander na te doen? En waarom alleen voorbereiden als social learning ook een optie is? Dat zijn enkele voorbeelden van een hele reeks aan leerervaringen. We kunnen met een sterke mix of blend van werkvormen onze betekenisvolle en verdiepende ontmoetingen nog meer kracht bijzetten!

We zijn inmiddels een aantal maanden onderweg en ook wij leren hoe het voor zowel docent als deelnemer nog beter kan werken. Waar het nu nog vooral een plek is om je studiemateriaal op terug te vinden, is de volgende stap om de interactie te bewerkstelligen en het aanbod in werkvormen te verrijken. We kijken ernaar uit om met dit platform de komende jaren verder vorm te geven aan blended onderwijs, zodat je als deelnemer uiteindelijk een gepersonaliseerd leerplan op kunt stellen!

Heb je vragen of suggesties over het gebruik van de leeromgeving LXP? Laat het ons weten op info@niveopleidingen.nl