Betaal gewoon op tijd

MKB-Nederland wil dat de termijn waarop grote bedrijven de rekeningen van hun mkb-leveranciers moeten betalen, wettelijk wordt vastgelegd op 30 dagen. Waarom is het (laat) betalen van rekeningen toch zo van belang voor ondernemingen?

Grote belangen
Betaal gewoon rekeningen snel en in ieder geval op tijd. Er zijn namelijk grote belangen mee gemoeid. Het werkkapitaalbeheer, of het managen van de cash conversioncycle, is een blijvend item voor alle ondernemingen die serieus financieel management bedrijven. Met name grote ondernemingen blijven het operationele werkkapitaal  continu monitoren en zoeken steeds naar het kunnen verkorten van hun order to cash cycle en de stockcycle, terwijl zij tegelijkertijd hun purchase to pay cycle proberen te verlengen. De aard van de activiteiten, marktmacht en benul bepalen uiteindelijk hoe profijtelijk een en ander uitpakt voor de onderneming.

Het actief managen van de onderneming verbetert de rentabiliteit, solvabiliteit, statische en dynamische liquiditeit, verlaagt de operationele risico’s en kan serieuze bedragen aan waarde toevoegen.

Meer weten?
De opleiding Cash Management van NIVE Opleidingen gaat hier dieper op in en biedt je concrete handvatten om het betalingsverkeer, geldstromen- en liquiditeitenbeheer binnen je organisatie goed te laten verlopen. Download de gratis brochure of neem voor advies contact op met Robbert Varkevisser op 033-4229903.