Boek van de maand: Bevrijd!

Elke maand presenteren wij de rubriek ‘Het boek van de maand’. Deze maand is dat: Bevrijd! Geschreven door Cal Newport. Cal pleitte al jaren voor ‘Bevrijd!’ voor diep werk: het vinden van tijd en rust voor geconcentreerd werk, waarin creativiteit en origineel denken ontstaan. De constante communicatiestroom heeft ons werk echter compleet overgenomen, waardoor strategieën tegen afleiding niet meer volstaan. In zijn boek vertelt Cal Newport hoe we terecht gekomen zijn in deze communicatiemolen en bevrijdt hij ons van de tirannie van de inbox.

De toekomst van werk in een wereld van communicatie-overload

In zijn boek vertelt Cal Newport hoe we terecht gekomen zijn in deze communicatiemolen en bevrijdt hij ons van de tirannie van de inbox. We zijn de hele dag bezig met communiceren over ons werk, in plaats van dat werk te dóén. Dit gaat ten koste van onze productiviteit, creativiteit, gezondheid en ons denkvermogen. In een toekomst waarin we ons onderscheiden van algoritmen en robots door onze hersenen, is het essentieel om gewoontes aan te leren waardoor we onze hersenen echt benutten. Bedrijven die hun processen daarop aanpassen, creëren een wezenlijk concurrentievoordeel. Newport biedt in ‘Bevrijd!’ een blauwdruk voor die gewoontes en processen; voor elke ceo of ondernemer die zijn bedrijf toekomstbestendig wil maken, en voor elke werknemer die zijn overvolle inbox zat is.

Maak je communicatie effectief, vind focus en maak weer impact!

Over de auteur

Cal Newport is docent theoretische informatica aan de Universiteit van Georgetown. Door zelf diep werk toe te passen weet hij naast zijn veeleisende baan en een druk gezinsleven met uitzonderlijke regelmaat wetenschappelijke artikelen te publiceren.

Meer leren over

Wil jij sturing geven aan de digitale transformatie van jouw organisatie? Dan is de opleiding IT for Financials wellicht iets voor jou. Je kunt er alles over lezen in onze brochure.