Drs. Marinus de Pooter RA
Duur

2 dagen

van 10.00 - 17.00 uur
Niveau
HBO (+)
11 PE-uren
Investering
€ 1.495 exclusief BTW Incl. horeca- en lesmateriaal kosten.

NIVE Alumni ontvangen 10% korting. Bekijk de voorwaarden.
Data en locatie
 

Praktisch Risicomanagement

Van traditioneel risicomanagement naar waardemanagement
  • U leert een praktisch stappenplan gebruiken voor het effectief beheersen van de risico’s in uw organisatie.
  • U begrijpt het belang om bij risico’s en kansen steeds te redeneren vanuit de organisatiedoelstellingen.
  • U bent zich bewust van de belangrijkste mythen en valkuilen bij het implementeren of optimaliseren van risicomanagement.

Meer informatie? Download de brochure

Downloaden

Beschrijving

Enterprise Risk Management (‘ERM’), ofwel integraal risicomanagement, gaat over het op een gestructureerde en proactieve wijze omgaan met de onzekere toekomst. Ook uw organisatie heeft te maken met een verscheidenheid aan risico’s. Voor elke directie en elk management team is het cruciaal om deze goed te beheersen. Niet alleen vragen toezichthouders om helderheid over het ‘control framework’, ook financiers en andere stakeholders verwachten dat de interne beheersing op orde is. Centraal in de cursus Risicomanagement staat het creëren van waarde voor de stakeholders door het realiseren van de organisatiedoelstellingen.

Lees hier het artikel met de docent van deze cursus dhr. drs. M. de Pooter RA CMA CFM CIA CCS over Van risicomanagement naar waardemanagement.

Werkwijze cursus Risicomanagement

Tijdens de cursus Risicomanagement leert u om vanuit ERM-concepten de vertaalslag te maken naar uw organisatie. U staat stil bij uw rol en die van anderen in het proces. Of u nu gestructureerd risicomanagement wilt gaan invoeren of bestaande processen wilt optimaliseren, in deze tweedaagse cursus Risicomanagement krijgt u daartoe voldoende handvaten aangereikt.

De kennis die u opdoet tijdens de cursus Risicomanagement is gericht op de praktische toepassing van risicomanagement binnen uw organisatie. Door de duidelijke relatie die wordt gelegd met prestatiemanagement en door het gebruik van heldere voorbeelden is de koppeling met uw dagelijkse praktijk eenvoudig en snel gelegd.

Bij de cursus Risicomanagement maakt uw docent gebruik van de volgende werkvormen en trainingsmaterialen:

  • Enquête (vooraf)
  • Opdrachten (individueel en in groepsverband)
  • Interactieve presentaties en discussies
  • Achtergrondartikelen

Voor wie is de cursus Risicomanagement geschikt?

cursus Risicomanagement - NIVE OpleidingenDe cursus Risicomanagement is waardevol voor financieel managers, financieel directeuren, financieel controllers, business controllers, risicomanagers, accountants (in business), adviseurs, compliance officers en kwaliteitsmanagers.

Startdata cursus

incompany
Incompany
individueel
Open

Deze cursus is beschikbaar als incompany en open inschrijving.

Meer over incompany
^