Ontvang €1000,- opleidingsbudget van de overheid via het STAP-budgetLees hier meer over de regeling

Onze docenten

Op deze pagina kun je meer informatie vinden over de docenten die werken voor NIVE Opleidingen. Klik op ‘meer info’ om meer te lezen over de achtergrond van een docent.

Rob Berkhof
Rob Berkhof

HOFAM

Meer info

Over Rob Berkhof

Rob Berkhof is afgestudeerd Registeraccountant en heeft veel ervaring opgedaan in de financiële sector en ICT. Naast zijn werkzaamheden als docent aan de HOFAM bij NIVE Opleidingen is Rob actief als hoofddocent en onderzoeker op de Academie Financiën, Economie & Management bij Hogeschool Saxion. Ook is hij directeur van Dogat Beheermaatschappij, een organisatie gericht op coaching, verandermanagement, interim management en ICT. Zijn motto is om financiën, ICT en logistiek tot een effectief geheel te integreren.

https://www.linkedin.com/in/rob-berkhof-378214/

Jordi den Ouden
Jordi den Ouden

HOFAM

Meer info

Over Jordi den Ouden

Eén van de docenten verbonden aan de HOFAM is Jordi den Ouden. Jordi heeft de opleiding Business Administration afgerond aan De Haagse Hogeschool en de opleiding Business Valuation aan de Rotterdam School of Management (onderdeel van de Erasmus Universiteit). Hij heeft veel ervaring opgedaan als bedrijfseconoom, overname-adviseur, waardeerder en docent corporate finance. Al deze ervaring zorgde ervoor dat hij een passie ontwikkelde voor waardecreatie. Inmiddels is hij naast zijn docentschap bij NIVE Opleidingen en zijn rol als directeur bij Asnong Brewery Services ook actief als financieel directeur van On Set Finance, een organisatie waarmee hij de Nederlandse filmindustrie ondersteunt met werkkapitaalfinanciering.

Zijn motto is: “Voeg waarde toe met alles wat je doet”.

https://www.linkedin.com/in/jordidenouden/

Irene Dieker
Irene Dieker

Factoring management  

Meer info

Over Irene Dieker

Eén van de docenten verbonden aan de opleiding Factoring Management (QFM) is Irene Dieker. Irene heeft een rechtenstudie afgerond aan de Universiteit Utrecht en heeft daarnaast opleidingen gevolgd gericht op coaching en begeleiding. Na een aantal jaar werkzaam te zijn geweest voor ING Commercial Finance, heeft ze in 2009 haar eigen bedrijf Company Training opgericht. Irene is gepassioneerd in het trainen, coachen en begeleiden van individuen en groepen bij hun persoonlijke ontwikkeling.

‘Ik ben communicatief sterk, gedreven, energiek, positief, resultaatgericht en betrokken. Voor mij zijn emotionele intelligentie, high performance en people management sleutelwoorden voor het versterken van persoonlijke kracht door middel van persoonlijke ontwikkeling.’

https://www.linkedin.com/in/irenedieker/

Martin Vliem
Martin Vliem

Digital Finance

Meer info

Over Martin Vliem

Martin Vliem werkt als National Security Officer voor Microsoft en richt zicht op aandachtsgebieden betreffende de effecten van normering en wetgeving rondom security en privacy, het in brede maatschappelijke zin verbeteren van digitale veiligheid en het ondersteunen van due-diligence trajecten bij de adoptie van cloud computing in gereguleerde sectoren. Martin heeft eerder gewerkt voor Capgemini en is zijn carrière begonnen als universitair docent, na afronding van zijn studie wijsbegeerte van wetenschap, technologie en samenleving aan de Universiteit Twente. Hij is nog steeds betrokken als (gast)docent bij diverse opleidingen en trainingen. https://www.linkedin.com/in/mvliem

Raoul Rahimbaks
Raoul Rahimbaks

HOFAM

Meer info

Over Raoul Rahimbaks

Raoul Rahimbaks is eigenaar van Atomeus B.V., Partner bij de Fitch Group en investeerder in startups. Hij begeleid internationale bedrijven op gebied van gebied van RPA, AI, Blockchain, BPM, en Cryptocurrency. Raoul is als kerndocent in het onderwerp technologische ontwikkelingen betrokken bij NIVE Opleidingen.

LinkedInprofiel

Wendy Schutten
Wendy Schutten

Data driven finance

Meer info

Over Wendy Schutten

Wendy is opgeleid als bedrijfskundige en werkt momenteel als data analist bij IJsselvliet Strategie & Realisatie, een organisatieadviesbureau voor strategievorming en organisatieontwikkeling. Wendy heeft ervaring in het opzetten van een BI systeem en het uitvoeren van verschillende soorten data analyses; van scenarioanalyse tot regressie analyses. Ze werkt zowel in de uitvoering als in het opzetten van bijvoorbeeld een databeleid. De focus ligt daarbij altijd op het toepassen van relevante data om zo te komen tot belangrijke, onderbouwde informatie.”

Linkedin profiel

Jan Dirk Hogendoorn
Jan Dirk Hogendoorn

Cursus Agile Projectmanagement met Scrum

Meer info

Over Jan Dirk Hogendoorn

Jan Dirk Hogendoorn verzorgt de cursus Agile Projectmanagement met Scrum. Jan Dirk is freelance agile coach, scrum master & trainer bij Fluir training & coaching. Hij heeft brede ervaring binnen het vakgebied (agile) project management dankzij  uiteenlopende rollen bij verschillende organisaties als scrummaster, projectmanager en agile coach. Daarnaast geeft hij regelmatig trainingen op het gebied van projectmanagement, uiteenlopend van Prince2® tot Scrum. Daarnaast begeleidt hij op dit moment verschillende organisaties op het gebied van zelfsturing.

https://www.linkedin.com/in/jdhogendoorn/

Vincent van Dijk
Vincent van Dijk

Cursus Lean Management & Control

Meer info

Over Vincent van Dijk

Het eerste deel van de cursus Lean Management & Control wordt verzorgd door Vincent van Dijk. Vincent van Dijk studeerde Organisatiewetenschappen aan de Katholieke Universiteit van Tilburg en Internal Operational Auditing aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Vincent heeft de afgelopen jaren naast verschillende lijnfuncties binnen het P&C veld, ook een aantal grote projecten gedaan bij onder meer de ministeries van Defensie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Deze projecten waren vaak gericht op procesverandering en –optimalisatie, en sturing en beheersing. Het zich verbreden met Lean Six Sigma was voor Vincent dan ook een logische aanvulling op zijn vaardigheden, interesse en werkzaamheden. Vincent is Lean Six Sigma Black Belt.

‘Vincent kenmerkt zich in zijn dagelijkse werk door de combinatie van mensgericht werken en sturing bieden aan zijn omgeving.’

https://www.linkedin.com/in/vincent-van-dijk-ab0b06b/

Stefan Betting
Stefan Betting

Lean Management & Control, Consolideren voor controllers

Meer info

Over Stefan Betting

Stefan Betting is bij NIVE Opleidingen verbonden aan onder meer de cursussen Lean Management & Control en Consolideren voor controllers. Stefan is oprichter van PROFEDA, een educatie- en adviesbureau gericht op het ontwikkelen van trainingen voor financials. Daarnaast is Stefan docent en examinator (Internationale) Externe Verslaggeving aan de Nyenrode Business Universiteit. Hij studeerde Accountancy aan de VU en deed hier ook een Postdoctorale opleiding tot registeraccountant. Inmiddels heeft hij meer dan 20 jaar ervaring met het geven van trainingen, masterclasses en cursussen aan de top 500 van het internationale bedrijfsleven.

‘Stefan is een ambitieuze ondernemer met gevoel voor zijn omgeving. Inhoudelijk ongelofelijk sterk. Op zoek naar vernieuwing en bereid grenzen op te zoeken en nieuwe paden in te slaan’

https://www.linkedin.com/in/stefan-betting-9950048/

Fred Conijn
Fred Conijn

Data driven finance

Meer info

Over Fred Conijn

De cursus Data driven dynamic control in de praktijk wordt verzorgd door Fred Conijn, een expert en ervaringsdeskundige op het gebied van finance & control, besturing van organisaties en de inrichting van informatievoorzieningen. Fred is afgestudeerd als Register Accountant en heeft het Business Design Developing Expert Program aan de Henley Business School afgerond. Sinds 1997 doet hij onderzoek naar ontwikkelingen op het gebied van informatievoorziening en de besturing van organisaties. De resultaten van deze onderzoeken zijn gepubliceerd in meer dan tachtig artikelen en zes boeken. Fred is de auteur van het boek ´aan de slag met Dynamic Control´. Fred is managing consultant bij DynamicControl.NL, http://dynamiccontrol.nl/Expertise/

https://www.linkedin.com/in/fredconijn/

Marinda van Harskamp
Marinda van Harskamp

HOFAM en Digital Finance opleidingen

Meer info

Over Marinda van Harskamp

Marinda van Harskamp is eigenaar van Hudifine. Ze is van daaruit werkzaam als zelfstandig Digital Finance consultant en coach, nadat ze vele jaren heeft gewerkt bij het internationale hoofdkantoor van IKEA. Ze begeleidt de automatisering van de financiële processen en de ontwikkeling van mensen, teams en organisaties. Ze is auteur van de boeken ‘Accounting Architecture Model’ en ‘Digital Finance’. Marinda is als kerndocent in het onderwerp technologische ontwikkelingen betrokken bij NIVE Opleidingen.

https://www.linkedin.com/in/marinda-van-harskamp-32315017/

 

Jurjen Bouwens
Jurjen Bouwens

cursus Fraude en fraudebeheersing, HOFAM

Meer info

Over Jurjen Bouwens

Jurjen Bouwens is werkzaam als docent aan de HOFAM en als kerndocent verbonden aan de cursus Fraude & Fraudebeheersing.  Jurjen is medeoprichter en eigenaar van Forensics & Finance, een onderneming gericht op Financieel Interim Management, Bedrijfswaardering & Fraudeonderzoek. Hij heeft verschillende opleidingen afgerond op het gebied van accountancy en consultancy, waaronder een Executive Master in Finance & Control en een opleiding tot Forensisch Accountancy. Jurjen heeft fraudeonderzoeken en Finance & Control Audits uitgevoerd bij verschillende opdrachtgevers.

https://www.linkedin.com/in/jurjenbouwens/

Priscilla de Haas
Priscilla de Haas

Wet ter voorkoming van witwassen en financieren terrorisme (Wwft)

Meer info

Over Priscilla de Haas

Priscilla de Haas heeft bijna 10 jaar ervaring op het fiscale en financieel-economische vlak van het fiscaal(straf)procesrecht, opgedaan bij verschillende advocatenkantoren. Op dit moment runt zij haar eigen advocatenkantoor en is zij docent bij de rechtenfaculteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze verzorgt de cursus Wwft bij NIVE Opleidingen.

Marcel Wollaert
Marcel Wollaert

HOFAM

Meer info

Over Marcel Wollaert

Marcel Wollaert is een van de kerndocenten aan de HOFAM. Marcel is afgestudeerd als bedrijfseconoom en heeft zijn PhD Technische Bedrijfskunde afgerond aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Naast zijn docentschap voor NIVE Opleidingen is hij eigenaar van Ritorno Consultancy & Training. Een high performance bureau dat gespecialiseerd is in strategisch management en marketing management.

https://www.linkedin.com/in/marcel-wollaert-phd-a361677/

Bert Gadellaa
Bert Gadellaa

Cursus Business Controller met Impact, HOFAM

Meer info

Over Bert Gadellaa

Bert Gadellaa verzorgt voor NIVE Opleidingen de HOFAM introductiedagen en de cursus Business Controller met Impact. Bert is afgestudeerd bedrijfseconoom en heeft tevens zijn master Management Consulting afgerond. Na zijn studies heeft hij veel werkervaring opgedaan als financial en registeraccountant. Sinds 2000 heeft hij zich ontwikkeld tot een bedrijfsbrede organisatieadviseur. Zijn kennis brengt hij in de praktijk via zijn organisatie Ijsselvliet Organisatieadviseurs, een organisatieadviesbureau voor strategievorming en organisatieontwikkeling.

‘Voor mij begint het bij de mensen en de teams waarin ze werken. Hier energie ontwikkelen en de juiste dingen doen zorgt ervoor dat de kans dat de doelstellingen worden bereikt aanzienlijk groeit met meer plezier in de organisatie. Als hier de stip aan de horizon (strategie) wordt toegevoegd kan het vliegwiel worden gestart.

https://www.linkedin.com/in/bert-gadellaa-%E2%9C%94-386603/ 

Esther Blom
Esther Blom

HOFAM

Meer info

Over Esther Blom

I am a creative and result-oriented connector and motivator striving for sustainability by sharing knowledge, connecting actors, and by designing unconventional solutions. My work is aimed at organisations or individuals that appreciate social relevance, creativity and innovation. I am entrepreneurial, self-learning, and I can make a virtue of necessity.

Experience:
Developing and lecturing educational programs for BSc, MSc, PhD, MBA, and professionals/lecturers such as train the trainer programs (including TU Delft, Haagse Hogeschool, IBO Business School, University of Dar es Salaam Tanzania, Makerere University Uganda).

Providing inspiring training and consultancy in Sustainable Entrepreneurship to start-ups, corporates, (international) incubators, and NGO’s.

Hidde van der Wal
Hidde van der Wal

Cursus Business Controller met Impact, HOFAM

Meer info

Over Hidde van der Wal

Hidde van der Wal verzorgt voor NIVE Opleidingen de HOFAM introductiedagen de cursus Business Controller met Impact en is docent management accounting en control. Hidde is opgeleid als econoom en is mede-eigenaar van IJsselvliet strategie & realisatie, een organisatieadviesbureau voor strategievorming en organisatieontwikkeling. Naast zijn docentschap voor NIVE Opleidingen is hij verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en de Amsterdam Business School waar hij het vak Management Accounting doceert. Binnen IJsselvliet Organisatieadviseurs richt Hidde zich vooral op business control vraagstukken.

Hidde is een vlijmscherpe analyticus. Van hem heb ik de allerbelangrijkste vraag geleerd die je je als ondernemer of organisatie moet stellen, namelijk: “Waarvoor moet de klant jouw nu echt bellen?”.

https://www.linkedin.com/in/hiddevanderwal/

Maja Bosch
Maja Bosch

Sturing geven aan Digitale Transformatie vanuit Finance

Meer info

Over Maja Bosch

Maja Bosch MSc is adviseur bij Futureconsult, een adviesbureau gespecialiseerd in strategic foresight. Maja is expert in scenarioplanning en werkt zowel voor de publieke als de private sector aan toekomstgerichte strategie en visie. Over methoden om informatie over trends en ontwikkelen te verzamelen, duiden en vertalen in actie schreef zij samen met Rijkswaterstaat de publicatie Permanent alert. Daarnaast is Maja voorzitter van de Dutch Future Society, een netwerk van futuristen dat zich inzet om de toekomstgeletterdheid van Nederland te vergroten.

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/maja-bosch

Marinus de Pooter
Marinus de Pooter

Cursus praktisch risicomanagement, Cursus controller als strategisch business partner

Meer info

Over Marinus de Pooter

Marinus de Pooter verzorgt bij NIVE Opleidingen de cursus Praktisch kans- en risicomanagement en een onderdeel van de cursus Controller als strategisch business partner. Marinus heeft ruime internationale werkervaring als directeur, consultant en docent in de vakgebieden governance, risk management, compliance, internal control, internal audit, finance & controlling. Hij verzorgt regelmatig trainingen, seminars en gastcolleges. Centraal in zijn benadering staat het toekomstbestendig houden van organisaties door het versterken van hun vermogen om waarde te creëren en beschermen voor hun relevante stakeholders.

https://www.linkedin.com/in/marinusdepooter/

Rudolf Bosveld
Rudolf Bosveld

Cursus Corporate Finance, Treasury Management QT

Meer info

Over Rudolf Bosveld

Rudolf Bosveld is een van de docenten verbonden aan de opleiding Treasury Management (QT) en de cursus Corporate Finance. Rudolf heeft Bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit en aanvullende vakken in bedrijfseconomie en strategie aan Harvard University en INSEAD. Hij is momenteel werkzaam als directeur bij PPF Group N.V., een Tsjechische investeringsgroep die actief is in financiële dienstverlening, vastgoed en private equity. Naast deze werkzaamheden is hij lid van diverse raden van commissarissen en besturen in de semi-publieke sector. Als docent is hij actief in het domein van financiering & belegging. 

https://www.linkedin.com/in/rudolfbosveld/ 

Henk Vlootman
Henk Vlootman

Cursus Data-analyse voor controllers

Meer info

Over Henk Vlootman

Henk Vlootman verzorgt de cursus Data-analyse voor controllers. Henk is partner en CEO van Quanto, collective analytics, een organisatie voor informatietechnologie en services. Hij werkt met Excel en Power BI oplossingen. Binnen dit vakgebied is hij modelontwerper en bouwer, personal coach, conference speaker en consultant. Henk geeft daarnaast trainingen aan managers over de hele wereld. Hij  kreeg zes maal de Microsoft Excel Most Valuable Professional award: drie keer in de categorie Excel MVP, een keer als Excel en Data platform MVP en twee keer als Data platform MVP. Verder heeft hij al verscheidene Nederlandstalige praktijkboeken over het gebruik van Excel en Power Pivot geschreven, onder andere gericht op de financiële professionals. Zij  nieuwe Engelstalige boek wordt eind 2018  verwacht.

https://www.linkedin.com/in/vlootman/

Mike Velthaak
Mike Velthaak

Cursus Derivaten voor controllers

Meer info

Over Mike Velthaak

Drs. Mike Velthaak RA, RT is als docent verbonden aan de cursus Derivaten voor Controllers. Mike heeft de opleidingen Business Administration en de postdoctorale Auditing en Treasury Management afgerond aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Na een aantal jaren werkzaam als extern accountant bij KPMG is hij op dit moment Senior Policy Advisor bij de Rabobank. Mike heeft samen met Lex van der Wielen het handboek ‘Derivaten voor accountants, fiscalisten en controllers’ geschreven en is momenteel bezig een nieuw boek te schrijven.

https://www.linkedin.com/in/mike-velthaak-6055a8b/

Cynthia Moné
Cynthia Moné

Adviseren, overtuigen en beïnvloeden & Persoonlijke effectiviteit voor business controllers

Meer info

Over Cynthia Moné

De cursus ‘Effectief en overtuigend adviseren voor financials’ wordt verzorgd door Cynthia Moné, evenals een onderdeel van de cursus Persoonlijke effectiviteit voor (business) controllers. Cynthia is in Leiden afgestudeerd als sociologe en organisatiekundige.

Daarnaast heeft zij vele bedrijfsopleidingen gevolgd waaronder Managementdrives, Rationele emotieve training, Training voor trainers en is zij door de American Board of NLP gecertificeerd als master en coach in Humanistische neurolinquistische psychologie.

Ze is lange tijd, ook internationaal, werkzaam geweest als docent, management development consultant en leidinggevende en werkt sinds 1998 als zelfstandig trainer/coach en adviseur. Ze richt zich op de ontwikkeling van mensen in organisaties, waarbij zij intenties van mensen weet om te zetten tot effectief gedrag. Cynthia is al ruim 20 jaar betrokken bij NIVE Opleidingen en daardoor goed bekend met de doelgroep.


‘Mijn stijl van werken wordt gekenmerkt als direct, no-nonsense, enthousiast en betrokken. Ik houd van afwisseling in werkvormen en sluit hierdoor aan bij verschillende leerstijlen van mensen. Mijn belangrijkste drijfveren zijn het raken en in beweging zetten van mensen en hen helpen al hun mogelijkheden te ontdekken en benutten.’

https://www.linkedin.com/in/cynthiamone/

Mareke Miedema
Mareke Miedema

Digital Finance opleidingen

Meer info

Over Mareke Miedema

Sinds 2000 vormt de wereld van IT en digitalisering mijn vaste set, onder andere voor klanten als Sanquin, Fortisbank, Evean Zorggroep en Gemeenten. Ik vertolk de rol van implementatiebegeleider, projectmanager en docent. In die hoedanigheden vorm ik een brug tussen het ‘IT-eiland’ en de werkvloer waarvoor IT bedoeld is. Mijn overtuiging: digitalisering kan het werk leuker, makkelijker en efficiënter maken, maar zonder de mensen levert digitale technologie niets op. Mijn motivatie om voor deze opleiding kerndocent is zijn is de deelnemers handvatten te geven de kansen die digitalisering biedt voor Finance te realiseren.

 

https://www.linkedin.com/in/marekemiedema/

Hans van Dorth
Hans van Dorth

Cursus Financial Excel en Dashboards

Meer info

Over Hans van Dorth

De cursussen Expert in Financial Excel en Financial Excel en Dashboards worden verzorgd door Hans van Dorth. Hans is opgeleid in informatica en data processing. Hij is eigenaar van Triple.is, een internationale organisatie gespecialiseerd in training, consultancy, forensic auditing en GDPR binnen het vakgebied van IT. Met hun ‘Financial Excel’ trainingen en consultancy zijn ze expert in de branche. 

https://www.linkedin.com/in/tripleis/

Hinrich Slobbe
Hinrich Slobbe

Financiële analyse 2.0, Finance for non financials

Meer info

Over Hinrich Slobbe

Hinrich Slobbe verzorgt voor NIVE Opleidingen de cursussen Financiële Analyse 2.0 en Finance for non-financials. Hinrich is als bedrijfseconoom afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij is een ervaren docent, zowel werkzaam als docent financieel management, docent Human Resource Accounting en Associate Professor financieel management bij diverse onderwijsinstellingen. Zijn ervaring zie je terug in zijn praktijkgerichte lesmethode. Hinrich weet in het programma de theorie vakkundig te vertalen naar aansprekende praktijkvoorbeelden.

https://www.linkedin.com/in/hinrich-slobbe-8bba758/

Eric Wagelaar
Eric Wagelaar

HOFAM en Cursus persoonlijke effectiviteit voor business controllers

Meer info

Over Eric Wagelaar

De cursus Persoonlijke effectiviteit voor business controllers wordt onder andere verzorgd door Eric Wagelaar. Na zijn bacheloropleiding HEAO BE aan de Hanzehogeschool Groningen heeft Eric meerdere professionaliseringstrajecten doorlopen, waaronder de HOFAM (QC)  en een MBA Ondernemerschap & Organisatie Ontwikkeling aan de de University of Illinois in Chicago. Hij is gecertificeerd trainer & coach en heeft inmiddels zijn eigen bedrijf Eric Wagelaar Coaching, dat zich richt op personal & business coaching. Daarnaast doceert hij niet alleen bij NIVE Opleidingen, maar is hij ook werkzaam bij Saxion als docent voor verschillende financieel gerelateerde vakken. 


‘In mij vind je een trainer en coach, met een hart voor duurzame persoonlijke groei en een passie voor kwaliteit. Gecombineerd met een stevige zakelijke achtergrond sta ik voor een warme en directe coachingstijl.’

https://www.linkedin.com/in/ericwagelaar/

Theo Quaijtaal
Theo Quaijtaal

Cursus Fraude en fraudebeheersing

Meer info

Over Theo Quaijtaal

Theo Quaijtaal is betrokken bij de cursus Fraude en Fraudebeheersing. Theo heeft naast zijn bacheloropleiding Finance aan de Avans en masteropleiding HRM aan de University of Derby, diverse opleidingen gevolgd aan de Erasmus Universiteit, de Universiteit van Antwerpen en Nyenrode Business Universiteit. Hij heeft een titel als geregistreerd forensisch auditor. Hij is oprichter en eigenaar van etiQs Integrity Services, een adviesbureau gericht op integriteitsmanagement, governance, forensic & compliance. Hij heeft diverse lopende opdrachten als interim manager, adviseur en trainer. Ook is hij actief als toezichthouder / bestuurslid van meerdere (non-profit) organisaties.

https://www.linkedin.com/in/theoquaijtaal/ 

Freerk Teunissen
Freerk Teunissen

Professional Controller

Meer info

Over Freerk Teunissen

Zo schrijven dat mensen ‘ja’ tegen je voorstellen zeggen, dat leer je van Freerk Teunissen in de cursus Overtuigender schrijven voor financials. Freerk behaalde zijn master culturele studies aan de Universiteit van Amsterdam en is schrijftrainer en ontwikkelaar van schrijftrainingsmethoden. Van journalisten van de NPO tot financials die een opleiding volgen bij NIVE Opleidingen: hij brengt professionals de fijnere kneepjes van schrijven bij. Van medewerkers van pensioenfondsen tot wetenschappers van technische universiteiten: deelnemers geven zijn cursussen gemiddeld een 9. Hij schrijft boeken, artikelen in vakbladen en hij verzorgt lezingen, workshops en trainingen. 

Waarom Freerk dit werk zo graag doet? ‘Financiële informatie is complexe informatie en zorgvuldigheid is een voorwaarde. Die informatie helder voor het voetlicht brengen en er acceptabele, realistische adviezen aan verbinden waar mensen ‘ja’ tegen zeggen, vraagt kennis en kunde van de financial. Ik zit eerste rang als ik financials daarbij ondersteun.’

https://www.linkedin.com/in/freerk-teunissen-6729129/

Antoon van Aken
Antoon van Aken

Professional controller, Assistent Controller, factoring management, HOFAM

Meer info

Over Antoon van Aken

Antoon van Aken is bij NIVE Opleidingen betrokken bij de opleiding Assistent Controller, Professional Controller, HOFAM en Factoring Management. Naast zijn werkzaamheden voor NIVE Opleidingen is Antoon als docent bedrijfseconomie verbonden aan de opleiding Accountancy van de Hogeschool van Amsterdam. Hij doceert daar onder andere boekhouden, management accounting en management control. Daarnaast heeft hij een aantal SAP modules ontwikkeld en cursusboeken geschreven: ‘Management accounting en management control’, ‘SBR in bedrijf’ en de vorig jaar uitgegeven 4-delige boekhoudserie ‘Administratie voor Bachelors en Masters’.

Bovendien maakt hij sinds 2009 deel uit van de projectgroep Standard Business Reporting.

Stanny Schapendonk
Stanny Schapendonk

Projectcontrol en Sturing geven aan digitale transformatie vanuit finance

Meer info

Over Stanny Schapendonk

Stanny Schapendonk is docent van de cursus Projectcontrol bij NIVE Opleidingen. Stanny werkt momenteel als Manager Team MPB bij ProRail en heeft daar in de afgelopen jaren de afdeling Project Control naar een hoger plan getild, nadat hij een aantal jaar in diverse (project)control functies had gewerkt bij TenneT TSO. Daarnaast werkt hij als trainer, coach en adviseur op het gebied van projectcontrol en projectbeheersing vanuit zijn eigen organisatie 2-ACES. Stanny is Registered Project Controller en is door zijn jarenlange ervaring als controller en als manager in diverse projectorganisaties specialist op het gebied van projectcontrol en projectbeheersing.

Hans Wiebes
Hans Wiebes

HOFAM, cash management, treasury management

Meer info

Over Hans Wiebes

Hans Wiebes is bij NIVE Opleidingen verbonden aan de opleiding Cash Management, Treasury Management en de HOFAM. Hans heeft vele jaren ervaring in (Corporate) Finance en is sinds 1993 werkzaam als zelfstandig adviseur en als interim-bestuurder. Hij heeft projecten uitgevoerd bij een grote verscheidenheid aan opdrachtgevers uit het bedrijfsleven, overheid en bankwezen. Hans Wiebes is oprichter van Bureau Wiebes & Partners. Samen met een team professionals is hij actief als adviseur voor diverse ondernemingen. Naast zijn docentschap bij NIVE Opleidingen is hij parttime werkzaam bij de Nyenrode Business Universiteit, bij NIBE-SVV, bij Bureau Kees Horden en NCOI Business School. Tevens is hij al lange tijd lid van diverse Raden van Toezicht (vooral in de zorgsector).Tenslotte heeft Hans vele publicaties en boeken op het gebied van (cash)management en finance op zijn naam staan, die nog altijd veel gebruikt worden bij diverse cursussen en trainingen.

https://www.linkedin.com/in/hans-e-j-wiebes-msc-2b74a04/

Benno Welkers
Benno Welkers

HOFAM

Meer info

Over Benno Welkers

Benno Welkers is verbonden als docent HRM aan de HOFAM opleiding. Na zijn HBO opleiding Human resources Management heeft hij een brede HR ervaring opgebouwd in de ICT- en Telecom dienstverlening. Vanuit deze dynamische achtergrond weet hij complexe arbeidsvraagstukken te relateren aan actuele HR inzichten. Benno zoekt actief de interactie met de studenten en schakelt makkelijk tussen theoretische kaders en praktische invulling: brengt HR kennis naar buiten (inside – out) en haalt vraagstukken bij studenten op om deze te relateren aan mogelijke HR bijdragen (outside – in).

Enthousiaste docent en vakman die in korte tijd veel theorie weet over te brengen en tegelijkertijd praktijkinput uit de groep weet te halen

https://www.linkedin.com/in/benno-welkers-a4073aa/

Richard Take
Richard Take

Cash management, Treasury management, Factoring management, Leasing management, HOFAM

Meer info

Over Richard Take

Richard Take is als docent verbonden aan onze Business Finance opleidingen. Hij geeft les binnen de opleidingen Cash Management, Treasury Management, Factoring Management en Leasing Management.

Richard heeft onder meer gewerkt als controller, adviseur, universitair docent en sinds 2000 is hij directeur bij Bureau Kees Horden. In zijn doceren en trainen staat het ontwikkelen van hedendaags financieel inzicht en de toepasbaarheid in de praktijk centraal. Als adviseur daagt Richard Take regelmatig managementteams van ondernemingen uit om hun financiële prestaties te verbeteren.

‘De trainingszaal beschouw ik als een theater, waar alles draait om story-telling. Ik geniet ervan om deelnemers op geheel eigen en boeiende wijze verhalen te vertellen uit de praktijk. Mijn motto is dan ook: niets is zo praktisch als een goede theorie!’

https://www.linkedin.com/in/richardtake/

Joop de Vries
Joop de Vries

Finance for non financials, Professional controller, Assistent controller, Cash management, Treasury management, Factoring management

Meer info

Over Joop de Vries

Joop de Vries studeerde af in de letteren en economie. Hij was hogeschool- en universitair docent in diverse financiële vakgebieden zoals derivaten, corporate finance, statistiek, financiële rekenkunde, cash management en bedrijfseconomie. Sinds 1998 is hij directeur van onderwijsbureau Exsultet vof. Als auteur schreef hij voor het HBO en WO een aantal studieboeken over uiteenlopende onderwerpen zoals: treasury, corporate finance, swaps en pensioenen. Als publicist is hij verbonden aan het financiële vakblad CM van Vakmedianet. Voor NIVE Opleidingen is hij sinds 1995 actief als docent, scriptiebegeleider en auteur voor alle opleidingen binnen de controllersleerlijn en de treasuryleerlijn.

Hans Stouten
Hans Stouten

Factoring management

Meer info

Over Hans Stouten

Eén van de docenten verbonden aan de opleiding Factoring Management (QFM) is Hans Stouten. Hans heeft een master in Accountancy & Auditing en is geregistreerd als Registeraccountant. Bij KPMG heeft hij werkervaring opgedaan als extern accountant. Daarnaast is hij bij ING actief geweest als sales manager corporate accounts en director event finance. Tegenwoordig is hij naast zijn werkzaamheden bij NIVE Opleidingen ook werkzaam als partner en directeur bij Finance & Insurance, een adviesbureau gespecialiseerd in kredietverzekering, credit management, factoring, werkkapitaal financiering en beheer van crediteuren. Hij adviseert bedrijven in alle sectoren in de verbetering en optimalisatie van liquiditeit en de financiering van het werkkapitaal.

Hans is resultaat- en klantgedreven, analytisch, creatief en heeft goede communicatieve vaardigheden. Hij houdt van directe communicatie en is organisatorisch en sociaal sensitief’.

https://www.linkedin.com/in/hans-stouten-a569492/

Irvin Wekking
Irvin Wekking

Professional Controller

Meer info

Over Irvin Wekking

Irvin heeft, naast andere opleidingen, ook de opleidingen voor Qualified Controller en Qualified Treasurer bij Nive gevolgd. Hij heeft gedurende zijn carrière werkervaring opgedaan bij diverse commerciële bedrijven in verschillende sectoren en is ook CFO van Stichting Terre des Hommes geweest. Rode draad in zijn carrière is het opzetten of herinrichten van de financiële functie geweest. De laatste jaren is hij voornamelijk betrokken geweest bij cash – en werkkapitaal management projecten en de digitale transformatie van de financiële functie. Naast zijn werk geeft hij sinds 2011 les in het vak Bestuurlijke Informatievoorziening bij Markus Verbeek Preahep en sinds 2020 bij Nive.

Irvin is analytisch sterk, denkt graag ‘out of the box’ en zoekt altijd naar slimme oplossingen. Hij vindt het leuk om de studenten mee te nemen in zijn praktijkervaring om ze daarmee relevante en toepasbare informatie mee te geven.

Paul Bollebakker
Paul Bollebakker

Leasing management

Meer info

Over Paul Bollebakker

Eén van de docenten aan de opleiding Leasing Management (QLM) is Paul Bollebakker. Paul heeft Nederlands Recht gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Paul Bollebakker is al vele jaren verbonden aan ING Lease waar hij momenteel de rol van kennismanager vervult. Daarnaast is hij gespecialiseerd in opleiden en trainen en deelt hij graag zijn kennis en ervaringen met deelnemers van NIVE Opleidingen.

https://www.linkedin.com/in/paul-bollebakker-a93a8168/

Guus van der Nat
Guus van der Nat

Assistent controller (ASCO)

Meer info

Over Guus van der Nat

Guus van der Nat is als docent verbonden aan de opleiding Assistent Controller. Guus is zeer breed opgeleid. Hij is afgestudeerd als bedrijfseconoom en bedrijfskundige, in het bezit van een master Finance en een post-master Financial Controlling, Information Management en Register Controller. Hij heeft veel ervaring als controller en manager bij veel verschillende bedrijven. Guus is naast zijn docentschap bij NIVE Opleidingen en op de Nyenrode Business Universiteit ook erg actief in het bedrijfsleven. Hij is een breed geïnteresseerde senior professional in het organiseren van verschillende aspecten van IT. Hij helpt organisaties om IT en data op een betere en veiligere manier te gebruiken, om zo hun klanten en procesuitvoering te ondersteunen.

Ik ben een goede samenwerker, mens georiënteerd, maar ook pragmatisch en altijd opzoek naar nieuwe manieren om oplossingen te bewerkstelligen.

https://www.linkedin.com/in/guusvandernat/

Vincent ten Bhömer
Vincent ten Bhömer

Assistent controller (ASCO)

Meer info

Over Vincent ten Bhömer

Eén van de docenten verbonden aan de opleiding Assistant Controller (ASCO) is Vincent ten Bhömer  Vincent heeft een HBO opleiding  Human Resource Management (HRM) en een Post HBO opleiding Casemanagement afgerond. Ook heeft hij deelgenomen aan de Leergang Bedrijfskunde voor HR-Managers aan de Erasmus Universiteit. Naast zijn werkzaamheden bij NIVE Opleidingen is Vincent werkzaam geweest als HRM adviseur bij TenneT en is hij sinds 2009 HR Business Partner bij equensWorldine.

https://www.linkedin.com/in/vincent-ten-bhomer-4942527/

Rob Schapink
Rob Schapink

HOFAM

Meer info

Over Rob Schapink

Eén van de docenten verbonden aan de HOFAM is Rob Schapink. Rob is afgestudeerd als bedrijfseconoom aan de Erasmus Universiteit. Hij heeft veel ervaring met lesgeven op zowel hogescholen als universiteiten. Naast deze werkzaamheden en zijn docentschap bij NIVE Opleidingen vervult hij op de Erasmus School of Accounting & Assurance de rol als Programmamanager voor de opleiding Registercontroller (RC).

https://www.linkedin.com/in/rob-schapink-40191b6/

Plan een adviesgesprek