Gaby Stigter over de opleidingen Professional Controller en de HOFAM

Gaby Stigter houdt zich als business controller bij Inventum bezig met onder andere het opstellen van de rapportages en de maandafsluiting. Inmiddels heeft zij bij NIVE Opleidingen naar tevredenheid de opleidingen Professional Controller én HOFAM afgerond.

“Ik heb accountancy gestudeerd en na een aantal jaar praktijkervaring wilde ik een aanvulling op wat ik eerder had geleerd en een erkende opleiding volgen in een vakgebied waarin ik werkzaam ben. In eerste instantie kwam ik bij de HOFAM-opleiding uit, een goed aangeschreven opleiding in de markt, maar op advies van NIVE besloot ik als opstap eerst de eenjarige opleiding Professional Controller (PC) te volgen. Het voordeel hiervan is dat ik dankzij de PC al een stukje voorkennis heb opgedaan voor de HOFAM. Het vakkenpakket heeft deels overlap, bij de HOFAM ga je echter nog een stukje verder.

Perfecte combinatie met werk en privé

Het leuke van de HOFAM vind ik dat het echt ontwikkeld is voor mensen uit de praktijk. Je spart ook veel met vakgenoten, dus heel anders dan alleen de theoretische benadering bij andere opleiders. Ik heb tijdens de opleiding niet alleen nieuwe inzichten opgedaan op het gebied van controlling, maar heb ook geleerd op een andere manier naar de organisatie in zijn geheel te kijken.

Een echte pre in mijn ogen is ook dat er in het programma heel goed rekening wordt gehouden met je baan en privéleven. Zo is er geen les in de schoolvakanties en zijn de locaties goed te bereiken.

Rekening houden met impact op andere afdelingen

Nu ik bij een kleinere organisatie werk, merk ik meer de impact van de HOFAM. Dankzij mijn opgedane kennis kon ik binnen de afdeling bepaalde zaken zoals werken met ratio’s en toepassen van de directe en indirecte methode introduceren en verder opzetten. Doordat ik een breder takenpakket heb, komen er meer aspecten terug die ik tijdens de opleiding heb geleerd. Ik probeer nu altijd rekening te houden met de impact die beslissingen hebben op andere afdelingen. Nu besef ik me meer dan ooit dat je alle aspecten in een organisatie nodig hebt om succesvol te kunnen zijn.

Als ik het opnieuw zou doen, zou ik weer voor deze weg kiezen. Sterker nog, in oktober start ik zelfs met de Master Finance & Control, ook via NIVE Opleidingen! Als controller ben je erg resultaatgericht en zoek je gelijk naar de oplossing. Het triggert me om het juist ook vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. Bovendien duurt de Master een jaar en sluit het goed aan op de HOFAM. Dit maakte de beslissing nog makkelijker.”

Wil jij net als Gaby je financiële kennis verbreden? Of wil jij weten wat de HOFAM voor jouw carrière kan betekenen? Download dan geheel vrijblijvend de brochure of bezoek de informatiebijeenkomst voor meer informatie.