Treasurers in 2018

Treasurers in 2018

Elke organisatie moet de mogelijkheid hebben om de toekomst te begrijpen en hoewel treasurers misschien geen ‘supervoorspel’ bevoegdheden claimen, werken ze steeds vaker met collega’s om ‘voorspellende inzichten’ te ontwikkelen. Begin 2018 interviewde de ACT treasurers in Engeland, de rest van de EU, het Midden-Oosten, Noord-Amerika, Azië-Pacific en Afrika, als onderdeel van een doorlopend programma van jaarlijks onderzoek. Dit rapport – het zesde dat door de ACT is gepubliceerd – geeft een gedetailleerd inzicht in de rol van de treasurer. Een rol die steeds meer verschuift van financieel specialist en informatieverstrekker naar medewerker die het management helpt bij strategische besluitvorming.

Hieronder acht belangrijke inzichten uit het rapport:

  1. Treasurers zijn dieper ingebed in hun organisaties dan ooit: 87% van de treasurers gelooft dat treasury nu een strategische positie in hun organisaties bekleed.
  2. Treasury beïnvloedt de besluitvorming in de directiekamer, met name rond kwesties zoals kapitaal en liquiditeit en risicomanagement.
  3. Hoewel organisaties nog steeds voornamelijk afhankelijk zijn van conventionele financiering,vergroten treasurers het bewustzijn dat ook andere bronnen, zoals private investeringen en ‘green finance’ interessant kunnen zijn.
  4. De balans tussen mannen en vrouwen in zowel operationele als strategische treasury rollen trekt steeds meer gelijk.
  5. Over de hele wereld staan ​​werving van nieuwe talenten en de ontwikkeling van het bestaande team bovenaan de agenda van treasury teams.
  6. Kapitaal- en liquiditeitsbeheer blijft de nummer één prioriteit voor treasurers.
  7. Cybersecurity, onzekerheid op de financiële markten en geopolitieke onzekerheid is sterk gestegen op de lijst van externe ontwikkelingen en risico’s in het afgelopen jaar.
  8. Treasurers maken zich zorgen over de kwaliteit van financiële en bedrijfsgegevens die nodig zijn voor besluitvormingsprocessen en het maken van strategische plannen.

 


Wil je meer weten over Treasury Management? Dan is de opleiding Treasury Management van NIVE Opleidingen misschien iets voor jou. Klik hier voor meer informatie.