Uitreiking van de 30e HOFAM scriptieprijs

Ondanks dat de diploma-uitreiking dit voorjaar niet doorging mochten we gisteren wel voor de 30e keer (!) de HOFAM scriptieprijs uitreiken. Een prijs die we halfjaarlijks uitreiken aan degene die de beste scriptie heeft geschreven als afronding van de HOFAM opleiding tot Qualified Controller (QC).

Caroline en Chantal reden donderdag 23 juli, met taart én een cheque op de achterbank, naar Arriva in Uden. Met trots mochten zij de 30e HOFAM scriptieprijs uitreiken aan Ieze van Haaren, Controller regio zuid bij Arriva Nederland. Zijn scriptie met als titel “De Finance functie van de toekomst binnen Arriva Nederland”, werd door scriptiedocenten én de examencommissie als beste beoordeeld.

“De wereld is in beweging, nieuwe ontwikkeling zijn aan de orde van de dag. Ook ten aanzien van de Finance functies binnen organisaties, maar wat betekent dit voor Arriva Nederland?” 

Een passage uit de beoordeling:

“De probleemstelling is goed geworteld in de praktijk en leidt tot de bespreking van een voor een controller zeer relevant thema: de gevolgen van een aantal belangrijke ontwikkelingen zoals digitaliseren en automatiseren, dataficering, machine learning en andere, niet-technologische ontwikkelingen voor de inrichting van de Finance-functie bij Arriva.”

Een scriptie recht in het hart van de opleiding tot Qualified Controller. Ieze, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze mooie prijs!

Over de HOFAM scriptieprijs:

Uit de best beoordeelde scripties maakten de scriptiedocenten een voorselectie van drie scripties. De examencommissie beoordeelt de betekenis van de scriptie voor het controllersberoep, originaliteit en actualiteit van het onderwerp, aanpak, uitwerking en de mate van toepasbaarheid in de praktijk. De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door Financials for Financials.

HOFAM, dé opleiding tot Qualified Controller (QC)
Ook interesse in de opleiding tot Qualified Controller? Klik dan hier voor meer informatie.