De best gelezen artikelen van H1 2022

Nu we ruim over de helft van het jaar zijn is het een goed moment om terug te blikken. En wat is er dan beter dan een terugblik naar wat jullie bezighield? Daarom, een top 5 van best gelezen artikelen H1 2022. We tellen af!

5. De Ikea-giftcard bewijst dat de financial zich moet bemoeien met IT

IT-projecten hebben de naam dat ze jaren duren en vooral voor frustratie zorgen. Financieel expert Marinda van Harskamp en IT-deskundige Mareke Miedema noemen een belangrijke oorzaak: financials bemoeien zich onvoldoende met IT. Benieuwd naar het volledige artikel? Lees het hier!

4. Waarom volgen financials communicatietraining?

Hoe help je als financieel professional je collega’s, je directie, je organisatie betere beslissingen te nemen? Hoe zorg je dat mensen in je organisatie de betekenis van cijfers ook snappen en de gevolgen ervan doorgronden? ‘Als je beter weet hoe communicatie werkt, merk je dat mensen vaker ‘ja’ tegen je zeggen.’ Een interview met Freerk Teunissen – communicatietrainer bij NIVE Opleidingen. Lees het hier terug.

3. Zo verbetert ProRail continu haar projectbeheersing

In de afgelopen jaren is er bij ProRail veel aandacht besteed aan het continu verbeteren van haar organisatie. Aan de punctualiteit, het imago, maar ook zeker aan de projectbeheersing. Met een enorm groot projectenportfolio voor functiewijziging en instandhouding van het spoor en stations, waarbij de bedragen die daar jaarlijks mee gemoeid zijn in de miljarden lopen, is projectbeheersing een zeer belangrijk onderwerp binnen ProRail. Lees het volledige artikel van Stanny Schapendonk.

2. Als je kunt rekenen, reken dan niet op mij!

“Zomaar een situatie….sta je met je vrienden in de kroeg, wordt het steeds gezelliger, begint iemand ineens over een aanstaande verhuizing of een ‘doe-het-zelf’ bouwproject met het verzoek om hulp. Gelukkig is er op zo’n moment vaak wel een gevatte grappenmaker aanwezig die iets roept in de trant van: “Leuk! Maar als je kunt rekenen, dan reken je niet op mij! Biertje iedereen??”. Weet je nog waar Vincent van Dijk naartoe wilde met zijn verhaal? Lees het hier terug.

1. Wat jij als financial van militairen kunt leren

“Hoe stel ik mijn mensen in staat snel en slagvaardig te acteren, zelfs als de omstandigheden ingrijpend veranderen?”.Financials kunnen veel leren van de manier waarop militairen dat aanpakken, aldus Fred Conijn, managing consultant DynamicControl.nl, auteur van het boek ‘aan de slag met Dynamic Control’ en docent bij NIVE Opleidingen. Benieuwd naar het artikel dat jullie massaal hebben gelezen? Klik!

Op naar een mooi, inspirerend tweede halfjaar!