Welke gevolgen heeft de Brexit voor jouw bedrijf?

Een brexit waarbij de EU en het VK geen akkoord bereiken en de WTO-regels gaan gelden voor de onderlinge handel is niet slecht voor alle sectoren van de Nederlandse economie. Dat blijkt uit een onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). De concurrentiepositie van financiële dienstverleners, reisorganisaties en telecombedrijven verbetert dan namelijk.

“De dienstensector kan er iets op vooruitgaan”, zegt onderzoeker Mark Thissen van het PBL. “Dat komt doordat de kosten voor hun concurrenten, Britse bedrijven die in de EU diensten aanbieden, omhooggaan. Die krijgen bij zo’n brexit te maken met hogere exporttarieven. En dat geldt niet voor Nederlandse bedrijven die in de Europese Unie actief zijn, dus hun positie verbetert.”

Lees hier het volledige artikel op NOS

Wist je dat in onze opleidingen Cash Management en Treasury Management uitgebreid wordt stilgestaan bij het optimaliseren van liquiditeit en het organiseren van betaalstromen en rekeningstructuren? Oplossingen die tot voor kort optimaal waren komen ter discussie, ook door veranderende wetgeving en actualiteiten zoals de brexit. Je leert het valutarisico op te splitsen in economisch risico,translatierisico en transactierisico.

Laatste plekken in maart beschikbaar
Wil jij de professional zijn die deze risico’s herkent, beschrijft en mitigeert? Dan ben je vanaf 6 maart van harte welkom bij onze leergang Cash of Treasury Management. Twijfel je nog of ben je benieuwd met welke andere deelnemers je gaat sparren? Neem gerust contact op met Robbert Varkevisser op 033-4229903 of r.varkevisser@niveopleidingen.nl.